yokoz777 scrie:....... pana acum din cate am observat pe rame cred ca a scos o generatie de puiet de o palma...........Ce s-a putut intampla cu aceasta matca buna in aceasta perioada de a disparut asa subit?
yokoz777 scrie:Salutare.Datorita vremii favorabile,insorite cu temperaturi favorabile am zis sa fac un control stupilor si sa mai adaug turte unde este cazul..toti stupi au fost ok inafara de unul.In urma cu o saptamana i-am administrat turta proteica apiluk si printr-o coincidenta am observat si matca printre rame,am observat-o usor caci era marcata iar ieri la controlul efectuat asupra stupului pentru ai observa starea matca disparuse " putea fii speriata si ramas in afara ghemului,daca albinele lau scos ,au mincat pitigoii sau vrabiile"m-am enervat si totodata m-am dezamagit extraordinar caci era un stup bun iar pana acum din cate am observat pe rame cred "sau iest sigur poate nici na inceput sa oua" ca a scos o generatie de puiet de o palma.Ce ma roade este faptul de ce a disparut aceasta matca?Cald a fost..nici o noapte cu temperaturi de minus..mancare au pe indestulate "atunci de ce trebuia turta? "..si pe afara m-am uitat sa vad daca au scos-o albinele la zborul de curatenie..in stup pe fund nici atat nu era!Ce s-a putut intampla cu aceasta matca buna in aceasta perioada de a disparut asa subit?
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 30 vizitatori