Seller881, la ce voi scrie acuma, voi fi off-topic, dar si matale esti in aceeasi situatie! Logica scrierii mele este simpla:
-exista riscul ca cineva sa ia de bun ceea ce scrii!
Nu mai citesc nimic pana nu incep sa fac practica Asta e o mare greseala si -personal- m-as bucura sa nu faca si altii la fel.
De ce? Te intreb: ce practica au avut cei ce au ajuns prima data pe Luna?
Lenin spunea: Invatati, invatati, invatati! In privinta asta sunt Leninist! Trebuie deosebit graul de neghina si conceptiile proaste de cele bune.
Pana sa am albine, am citit cat incape. Cand am deschis primul stup, am fost dezorientat, dar nu se compara cu situatia in care as fi fost daca nu citeam nimic. Am stat de vorba cu multi stupari, dar putini erau cititi. Crede-ma ca de la cei necititi n-aveam de invatat. Tot ce mi-au spus, aflasem de mult! Ca aveau ochiul format, ca aveau indemnare...aveau experienta, dar n-am aflat de la ei nimic in plus fata de ceea ce era scris deja!
Este minunat sa ai un indrumator, un exemplu practic, dar cititul si invatatul nu poate fi inlocuit cu nimic! Cu totul altfel intelegi ce vezi dupa ce ai citit despre asta si ....tocesc tastatura degeaba!
Toti "monstrii" apiculturii indeamna la citit si invatat! Sper sa nu se ia niciun incepator dupa tine, ci dupa ei!
Postarea mea n-are neaparat treaba cu tine, ci se vrea un semnal pentru "lenesii" care n-au chef de invatat!
Ce faci? Intai scrii si apoi inveti alfabetul, sau invers?