Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: albina si polistirenul

Mesajde BotaPaul » 18 Feb 2013, 10:32

Am gasit si eu intr-un stalp de beton , intr-un zid la o casa...isi fac ele cuib in multe locuri...Nu pune la suflet orice , ia cei bun ,si folositor din toate
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde cazacu marius » 18 Feb 2013, 10:37

BotaPaul scrie:Am gasit si eu intr-un stalp de beton , intr-un zid la o casa...isi fac ele cuib in multe locuri...

unde le convine acolo stau.nu sta neaparat in lemn sau scorburi :D
cazacu marius

Mesajde cristi arad » 18 Feb 2013, 23:15

cazacu marius scrie:vezi tu vb altfel dar altii o arde cu beteala de brad.am 20 de lazi noi eu nu am zis ca nu le creez conditii , si imi bat joc de ele ca am dat bani grei pe aceste familii,si nu imi bat joc de banii mei, dar treb incercat si altfel . hai sa aruncam cu totii stupii de poliuretan sau nicot ca nu-s din lemn .asa si nucleele care le fac eu ,tot poliuretan au in interior .repet eu cu ochii mei am vz o familiie intr-o teava de fier stateau acolo de 5 ani .deci isi bat joc de ele singure? :shock:

marius, a fost o gluma , stuparitul nu lam inventat nici eu nici tu, trebuiesc respectate anumite conditii; incearca nimeni nu te opreste dar la scara mai mare ai sa vezi ce se intampla; nu uita ca lazile se deterioreaza si mai trebuie pus mana pe reparatii; cum repari polistirenul?
cristi arad

Mesajde adriann » 19 Feb 2013, 02:59

cuteru, cuiu (hotzsurub) si spuma de lipit (silicon)
fara sa bocani in stup.... :P
adriann

Mesajde cazacu marius » 19 Feb 2013, 10:29

cristi arad scrie:
cazacu marius scrie:vezi tu vb altfel dar altii o arde cu beteala de brad.am 20 de lazi noi eu nu am zis ca nu le creez conditii , si imi bat joc de ele ca am dat bani grei pe aceste familii,si nu imi bat joc de banii mei, dar treb incercat si altfel . hai sa aruncam cu totii stupii de poliuretan sau nicot ca nu-s din lemn .asa si nucleele care le fac eu ,tot poliuretan au in interior .repet eu cu ochii mei am vz o familiie intr-o teava de fier stateau acolo de 5 ani .deci isi bat joc de ele singure? :shock:

marius, a fost o gluma , stuparitul nu lam inventat nici eu nici tu, trebuiesc respectate anumite conditii; incearca nimeni nu te opreste dar la scara mai mare ai sa vezi ce se intampla; nu uita ca lazile se deterioreaza si mai trebuie pus mana pe reparatii; cum repari polistirenul?

salut cristi .deci eu am facut deaja 4 buc .eu nu puteam sa imbin parte cu parte si am facut coltari din tabla cu care am prins ambele parti adica lateral si frontal e treaba solida.am facut nucleele pe 4 si 6 rame .le-am facut de proba.nu am avut bucati mai mari ca faceam lada de stupi.eu o sa bag roiurile ce o sa divizez din familii si in toamna ii bag in lada normala de lemn sa poata ierna in conditii optime . P.S am sa pun poze cu nucleele pe pagina mea Cazacu Marius cand le termin p toate.
cazacu marius

Mesajde FLORINELU » 21 Feb 2013, 22:50

saptamana asta am facut 3 bucati si o sa vad cum se comporta.
Fişiere ataşate
STUPINA LUI FLORINELU 008.JPG
STUPINA LUI FLORINELU 002.JPG
STUPINA LUI FLORINELU 001.JPG
FLORINELU

Mesajde cazacu marius » 21 Feb 2013, 22:52

acel polistiren de la capac este extrudat?
cazacu marius

Mesajde FLORINELU » 21 Feb 2013, 23:01

da este extrudat numai ca am vrut sa fie si alta culoare sa arate mai bine. am gasit atunci doar negru.
FLORINELU

Mesajde cazacu marius » 21 Feb 2013, 23:03

dar pe acela negru nu il roade?
cazacu marius

Mesajde FLORINELU » 21 Feb 2013, 23:07

pai daca este extrudat,eu sper ca nu si oricum acela e la exterior,nu are albina contact cu el,nu este in cuib.
FLORINELU

Mesajde cazacu marius » 21 Feb 2013, 23:09

arata super
cazacu marius

Mesajde FLORINELU » 21 Feb 2013, 23:11

multumesc.
FLORINELU

Mesajde FLORINELU » 05 Aug 2013, 19:23

si iata cum arata acum dupa cateva luni de folosit. deocamdata doar unul,dar mai vedem.
Fişiere ataşate
de vara 015.JPG
FLORINELU

Mesajde big » 06 Aug 2013, 22:20

Am inteles ca cel de culoare albastra are densitate mai mare , am facut si eu niste nuclee dar nu le-am folosit inca as ca nu ma pot pronunta.
big

Mesajde livulik » 07 Aug 2013, 06:28

FLORINELU scrie:si iata cum arata acum dupa cateva luni de folosit. deocamdata doar unul,dar mai vedem.

sunt mai multe cauze pt. care s-a produs acea rosatura!
- material impropriu; extrudatul ”albastru”-Apla are densitatea aproape dubla fata de cel portocaliu folosit de tine si suprafata lucioasa (piele)
- din poze pare ca nu este vopsit si acest lucru duce la o degradare f rapida datorata razelor UV si devine foarte faramicios
- albinele rod doar cand au motive sa roada (urdinis subdimensiunat, aerisire precara, etc)...nu trebuie sa le dai motive!
livulik

Mesajde adriann » 09 Aug 2013, 16:37

trebuia sa dai si tu pe el 1-2 maini de lac eco (pe baza de apa) am unu din toamna trecuta si nu au ros deloc... si tot roz e... cu gaurele
adriann

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR