Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Layens + cat

Mesajde teinegru64 » 23 Feb 2013, 01:05

cantemir scrie:
dogvet scrie:.Oricum,uitati-va cu atentie la colectia de foto a lui Teinegru,imaginile spun tot

Promit sa nu-ntreb nimic de camera de vizita!
Layens+cat si-atat!

http://teinegru64.sunphoto.ro/stup_camera_vizita
PS
Layensul e ala verde.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde cantemir » 23 Feb 2013, 01:52

teinegru64 scrie: Layensul e ala verde.

E si asta un inceput!
Hai, curaj, ca poti mai mult!
Nu-ti dai seama cati asteapta batand din picioruse!
Asta poate fi momentul tau de glorie: Hai Teiuuuu...!
cantemir

Mesajde akmm » 22 Mar 2013, 09:17

HURPIN JEAN « La Ruche De Layens Modernisée »
Cei interesati de Layens pot cauta aceasta carte in franceza.Pare o carte de referinta.
http://www.abebooks.fr/servlet/BookDeta ... 82%26y%3D6
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde Stefan_D » 22 Mar 2013, 14:46

akmm scrie:HURPIN JEAN « La Ruche De Layens Modernisée »
Cei interesati de Layens pot cauta aceasta carte in franceza.Pare o carte de referinta.

De unde o descarci?
Stefan_D

Mesajde topy » 22 Mar 2013, 15:44

cantemir scrie:
teinegru64 scrie:Deocamdata la mine urdinisul superior e mai eficient pe toamna ,iarna...posibil si pe vara....si pentru a raspunde celor care ma preseaza ...cum merge Layensu ? ...Nu stiu..din octombrie pana in aprilie ...nu ma freaca starea lor ...nici macar audio.

Daca te abtineai, filozof ramaneai. Crezi ca avea cineva ceva de pierdut, ca ai uitat primavara?
Asta raspuns clar: douazecisiunu de puncte intre niste litere!
Multumesc, pentru nimic!

Imi cer scuze pentru tonul caustic, dar de la dvs ne asteptam la raspunsuri mai detaliate! Cand aveti timp, binenteles!

cred ca raspunsul lui teinegru e foarte clar si spune totul.
vara trecuta am populat doua lazi cu roi la pachet.(acasa la dorna)
august, septembrie am completat hrana.
organizarea cuibului pt iernat.....am admirat cum s-au organizat singure (au ajuns in toamna in 7 rame si asa au ramas fara sa modific nimic in asezarea ramelor).
la ora actuala nu ai ce le face. (ridic podisorul ca un incepator la cateva zile sa vad ce fac) .fara turte si alte apifixuri au puiet ca familiile din stupina de la tara unde primavara vine mai repede cu cel putin 3 saptamani si unde umblu cu proteina....etc.
deci raspuns clar...octombrie -april poti uita de ei.
am de gand sa iau unul in pastoral sa vad ce face cand e pus la treaba serioasa.
topy

Mesajde gabi bee » 22 Mar 2013, 21:24

Pana una alta eu am facut 10 cuiburi de layens ! de maine ma apuc sa fac si capacele si fundurile si o sa va arat si produsul finit ca sa mai discutam ! toate cele bune ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde cavaleriu » 22 Mar 2013, 22:27

sal.GABI
leai facut sa le folosesti sanatos
dar de ce au falturi egale pe toate laturile ca tares curios
si nu strica sa mai bagi citeva holsuruburi pe parti
da sigur nui produs finit asa ca spor la munca dai batae
la mai multe si sa fii iubit.
cavaleriu

Mesajde stefeug » 22 Mar 2013, 22:28

ce dimensiuni au lazile? pentru ce model de rama ai optat?
stefeug

Mesajde gabi bee » 22 Mar 2013, 23:08

va salut si eu ! falturile sunt facute pe toate laturile pt a putea pune si rame layens si rame dadant pt ca de , nu se stie niciodata ! dimensiunile interioare sunt 450/335 si intra 12 r layens sau 9 dadant iar rama , cum am mai spus, are lumina de 30/40 cm ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde activ » 22 Mar 2013, 23:18

gabi bee scrie:Pana una alta eu am facut 10 cuiburi de layens ! de maine ma apuc sa fac si capacele si fundurile si o sa va arat si produsul finit ca sa mai discutam ! toate cele bune ! :D

FRUMOS ... BRAVO ... FELICITARI ... ! :)
E visul meu, neimplint, de acum fix un an ... te invidiez ! :x
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde activ » 22 Mar 2013, 23:25

gabi bee scrie:va salut si eu ! falturile sunt facute pe toate laturile pt a putea pune si rame layens si rame dadant pt ca de , nu se stie niciodata ! dimensiunile interioare sunt 450/335 si intra 12 r layens sau 9 dadant iar rama , cum am mai spus, are lumina de 30/40 cm ! :D

Daca ii faceai in dimensiuni interioare de 450*340 , standardizarea era ca si facuta, ... din punctul meu de vedere.
Oricum ma bucur ca numarul apicultorilor cu Layensi in stupina e in crestere. 8-)
NIMENI nu le ştie pe TOATE ! ... Ascultă-i pe TOŢI şi fă cum e mai bine pentru TINE !
activ

Mesajde cantemir » 22 Mar 2013, 23:50

gabi bee scrie:va salut si eu ! falturile sunt facute pe toate laturile pt a putea pune si rame layens si rame dadant pt ca de , nu se stie niciodata ! dimensiunile interioare sunt 450/335 si intra 12 r layens sau 9 dadant iar rama , cum am mai spus, are lumina de 30/40 cm ! :D

Ceva asemanator am facut si eu, doar ca din doua etaje (cuibul) si un etaj magazinul! Egale intre ele ca dimensiuni si dotate numai cu rame Roger Dellon ( cu sarma de 3mm de inox).
De ce?
1-Cred ca doar asa voi putea gestiona si elimina de la iernare mierea de mana de struguri si stejar, care la mine e din abundenta (mai ales cea de struguri).
2-Am si stupi Delon. Si vreau sa lucrez cu o singura rama.
3-Elimin un brat de lemne inutile din stup...
Si-ar mai fi si altele: ca-s capos, ca-s antiSTAS, ca ma pipi contra vantului etc...
Bravo, gabi bee!
Imi place Layens-ul! Sunt fan: am toate albumele! :D
cantemir

Mesajde Stefan_D » 23 Mar 2013, 00:05

dogvet scrie:
Stefan_D scrie:
akmm scrie:HURPIN JEAN « La Ruche De Layens Modernisée »

De unde o descarci?

Prima data o plateeeesti(25 euroi) si apoi o descarci de pe site-ul respectiv :D !

O vreau ' 'moca,,!
Stefan_D

Mesajde activ » 23 Mar 2013, 00:09

cantemir scrie:Ceva asemanator am facut si eu, doar ca din doua etaje (cuibul) si un etaj magazinul! Egale intre ele ca dimensiuni

Tot asa o sa populez si eu 2 cutii de MEA cu rame Layens pe cele 2 corpuri de formeaza cuibul, :idea: ... sa vaz cum eeee . ;)
cantemir scrie: si dotate numai cu rame Roger Dellon ( cu sarma de 3mm de inox).
De ce?
1-Cred ca doar asa voi putea gestiona si elimina de la iernare mierea de mana de struguri si stejar, care la mine e din abundenta (mai ales cea de struguri).
2-Am si stupi Delon. Si vreau sa lucrez cu o singura rama.
3-Elimin un brat de lemne inutile din stup...
Si-ar mai fi si altele: ca-s capos, ca-s antiSTAS, ca ma pipi contra vantului etc...

Vrem FOTO ... ! Vrem DOVEZI ... ! :shock:
cantemir scrie:Imi place Layens-ul! Sunt fan: am toate albumele! :D

Cred ca e timpul sa infintam ... "LAYENS - FAN CLUB" ! :idea:
activ

Mesajde cantemir » 23 Mar 2013, 00:23

activ scrie:Vrem FOTO ... ! Vrem DOVEZI ... ! :shock:

Rabdare....(imi trebe si mie...)!
Inca n-am albine :evil: !
Poze cu patru scanduri si doispe sarme, nu pun... pana ce nu vor fi murdarite cu ceva propolis, acolo!

P.S. M-asteptam sa zici: Bravo cantemireeeee... ai gasit si tu gaura covrigului! :D :D :D
cantemir

Mesajde activ » 23 Mar 2013, 00:34

cantemir scrie:Inca n-am albine :evil: !
Poze cu patru scanduri si doispe sarme, nu pun... pana ce nu vor fi murdarite cu ceva propolis, acolo!

Nici MEA-urile mele INCA nu au albina si or devenit deja staruri, cu sedinta foto, conferinta de presa si poze cu fanii. :lol:
PS. Ruben iti poate confirma ! :lol: ... Te salut Ruben !
activ

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR