Prima pagină TARGURI APICOLE SI INTALNIRI INTALNIRI APICULTORI - CALATORII

Intalniri apicultori, comentarii despre targuri, calatorii .In aceasta sectiune se pot introduce si poze sau filmulete etc.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Firme de curierat- greutati si detalii produse apicole!

Mesajde delorin I » 25 Feb 2013, 20:26

Salut! Avand in vedere necesitatea unor achizitii la distanta pe care le facem va invit sa deschidem un topic pe acest subiect! Propun ca aici sa isi aiba locul informatii despre cum putem transmite la distanta diverse lucruri de interes apicol- de ce nu chiar familii de albine, avand in vedere ca sunt firme de curierat care refuza sa preia astfel de colete! Aici putem posta solutii de transport pentru cineva care este in cautarea unui astfel de detaliu. O ocazie...de ce nu. Mai ales ca deja prinde si la noi genul acesta de transport in care imi acopar o parte din cheltuieli preluand pe cineva. Si de ce nu- cel mai decent curier si mai eficient! De pilda - ca sa transporti o centrifuga dintr-o parte in alta a tarii preturile pot varia de la 66 de RON la 158....ceea ce e o mica mare diferenta! Si sunt convins ca sunt departe de a gasi solutia cea mai ieftina.
Tot aici putem tematic descrie din punct de vedere a greutatii si dimensiunilor un colet! Si cum sigur nu sunt singurul cu astfel de probleme- astept sa dezvoltam acest topic in interesul apiculturilor in cautare de solutii la probleme imediate!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Re: Firme de curierat- greutati si detalii produse apicole!

Mesajde delorin I » 25 Feb 2013, 20:30

Deschid acest subiect cu o problema la care nu am gasit raspuns pe forumul Stuparitul - care sunt dimensiunile unei centrifugi?
Intre timp am gasit raspunsul si revin cu detalii pentru cei interesati! O centrifuga sarbeasca cantareste in jur de 25-30 de kg! Diamentrul este in jurul valorii de 60 de centimetri. Inaltimea este in functie de un anume detaliu- daca are sau nu montate picioarele. Astfel fara picioare cuva poate masura in jur 70- 80 cm iar cu picioare in jur de 130 cm!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 23 Mai 2013, 15:51

Salut! Cum transportam un stup de albine la distanta cand nu ne putem deplasa personal? Aveti idei? La Posta pana de curand era un anunt ca nu isi asuma responsabilitatea daca albinele nu ajung vii- deci in principiu ar trebui sa primeasca albine desi tipa de la ghiseu mi-a spus raspicat NU! Asta eu cred ca e un raspuns al unei persoane care nu a vrut sa isi complice existenta si nu politica Postei! Firmele private in genere si ele se cam spala pe miini! Unele au in conditii clare de transport, altele - nu au formulata nici un fel de atitudine! In aceste conditii cum putem transporta o famile de albine la distanta fara a ne deplasa personal?

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde balasbebe » 24 Mai 2013, 06:33

La ora actuala eu lucrez cel mai bine la cantititati mari cu POSTAATLASSIB, sau cu Posta Romana.
balasbebe

Mesajde delorin I » 24 Mai 2013, 11:07

Va referititi la familii de albine trimise prin curier sau la matci si stupi nepopulati? Eu am incercat sa vorbesc cu mai multe firme de curierat si nu am auzit decat raspunsuri negative! Sau nu declarati continutul? Tocmai am incercat sa vorbesc la o firma sugerata de proapis13 care, se pare,ca de la 1 mai nu mai cara nimic ce e viu, deoarece a aparut o noua reglementare! Subiect si problema deschisa!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Înapoi la INTALNIRI APICULTORI - CALATORII