Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: APIINVERT

Mesajde gica » 13 Sep 2011, 11:36

MyBees scrie:
gica scrie:
Donbazil scrie:P.S. Ce naiba ai lasat ambalajele alea in poze sa vada Gica ca folosesti " pisvaser" ca se manie ....

Dombazile,eu am pierdut in ultimii trei ani doua lupte,una cu behoarca asta de care nu mai au nevoie cei din vest ca nu mai prea au stupi si alta cu marele presedinte Fetea.Bine ar fi sa fie numai pierderea mea.
"Piswaserul" a fost bagat la PNA.La ACA e Fetea.Ce bine am ajuns.Si cand te gandesti ca ora exacta in apicultura mondiala se dadea de la Bucuresti.Dombazile,Dombazile,oare nu le vezi cum merg toate pe contra?

Nea Gica, scri aici ca sa nu alterez pagina lui Adrian...

Nu e vina lui Dumitriu sau al Agrana... Ei au o singura menire. Au un business pe care trebuie sa il faca prosper. Cei care conduc un business au o singura grija majora - dividende pentru actionari.
Grija pentru starea apiculturii trebuie sa existe la apicultori. Cine din apicultori s-a straduit sa promoveze un alt inlocuitor pentru hrana? Exista la ora actuala un alt produs, mai bun decat apiinvertul? Initial stiu ca institutul ar fi trebuit sa scoata un sirop de genul asta. Nu s-a intamplat nimic. Bineinteles ca au existat presiuni, e normal ca nemtii sa doreasca "reintoarcerea" fondurilor catre visteria lor, dar daca noi "dormim pe noi" e vina lor? Lipsa unui "sirop acreditat" decontat prin PNA a fost o oportunitate imensa. De obicei oportunitatile sunt fructificate de cei mai fâşneţi.

MyBees,ai dreptate.Nu dau cu parul in Agrana sau in Dumitriu.Omul a facut ce trebuia sa faca pentru firma unde este angajat.Iar banii in loc sa ajunga la educatia copiilor tai,in sanatate sau in pensia mea ajung la nemti.
Al cui o fi meritul pentru asta te rog eu frumos sa spui.Pe unul il spun eu,Fetea.
Dar singur,fara cozile de topor dintre noi nu avea sanse.
Te rog sa revezi forumul vechi,a fost o manipulare crunta facuta de unii care s-au ales cu coada de la pruna.
Si acum tac ca ......... (mi-e jena sa fac comparatii din regnul animal).
Ai scris:
"Initial stiu ca institutul ar fi trebuit sa scoata un sirop de genul asta. Nu s-a intamplat nimic."
La institut s-a intamplat ca in Vietnam unde s-au batut rusii cu americanii pana la ultimul vietnamez.
Ca peste tot in economia romaneasca, si la institutul acela noi romanii am reusit sa daramam mai mult decat voiau strainii
gica

Mesajde proapis13 » 13 Sep 2011, 22:54

gica scrie:
"Initial stiu ca institutul ar fi trebuit sa scoata un sirop de genul asta. Nu s-a intamplat nimic."

Se si desemnase locul de construire al viitoarei fabrici de producere a apiinvertului romanesc
si anume la Baicoi insa cineva nu a vrut sa se faca o asemenea investitzie in ,,criza''
Restul sunt speculatzii insa treaba dureroasa e ca ,,Dincolo'''se duc banii dumneavoastra
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alt stupar » 14 Sep 2011, 09:56

MyBees scrie:Nea Gica, scri aici ca sa nu alterez pagina lui Adrian...

Nu e vina lui Dumitriu sau al Agrana... Ei au o singura menire. Au un business pe care trebuie sa il faca prosper. Cei care conduc un business au o singura grija majora - dividende pentru actionari.
Grija pentru starea apiculturii trebuie sa existe la apicultori. Cine din apicultori s-a straduit sa promoveze un alt inlocuitor pentru hrana? Exista la ora actuala un alt produs, mai bun decat apiinvertul? Initial stiu ca institutul ar fi trebuit sa scoata un sirop de genul asta. Nu s-a intamplat nimic. Bineinteles ca au existat presiuni, e normal ca nemtii sa doreasca "reintoarcerea" fondurilor catre visteria lor, dar daca noi "dormim pe noi" e vina lor? Lipsa unui "sirop acreditat" decontat prin PNA a fost o oportunitate imensa. De obicei oportunitatile sunt fructificate de cei mai fâşneţi.

Din punctul meu de vedere, la ora aceasta ma doare`n cot de Fetea, de dividentele Agrana, de unde se duc banii PNA si de motivele pentru care Institutul n-a mai construit fabrica de producere a apiinvertului romanesc !
Prioritatea ZERO este acum (asa a fost in fiecare toamna de fapt) iernarea albinelor pe rezerve de hrana care sa-mi garanteze ca nu risc uzura la administrare, nosema sau cristalizare in rame.
Bun. Si acum, haideti sa facem o trecere in revista a ceea ce ofera piata;
Zahar - scump, geu de asimilat neinvertit, batai de cap in plus pentru invertirea termica.
Hidrolizatul de porumb unguresc F40 - foarte ieftin ( pleaca la 2,5 lei din fabrica, daca tot e sa dam cartile pe fata, deci intrebati-va cat au profit cei care-l revand in Romania cu 4 lei... zona Bilgheaz musteste de asa ceva) nesigur pentru iernare, practic destinat altor scopuri. In fapt, am luat intr-o toamna cateva butoaie, m-a scos in primavara dar nu m-a multumit.
Frutosvit - comercializat de italienii din Faget, urmeaza sa-l incerc, am cumparat 50 de kile care asteapta sa fie introdus in cativa stupi, vedem la primavara. Ca idee preconceputa, nu am o parere foarte buna despre seriozitatea italienilor si calitatea produselor fabricate acolo.
Invertul propiuzis - este scris destul pe forumul vechi cu referire la el, nu mai reiau.
Zeama de la Calafat - posibil buna pentru stimulare roi, foarte riscanta in rezervele de iarna !
Asa-zisul "apiinvert romanesc" - mirific, mai mult ca perfect dar... lipseste cu desavarsire !

Asa. Si acum cu ce hranesc ?

Cu patriotisme si nostalgii despre cum putea fi ICDA-ul staua apiculturii mondiale?
Cu grija ca nu cumva sa le fac nemtilor profit ?
Las is stupi ce se vede in foto atasat, caserola fara eticheta? Nuuu, in nici un caz, sunt Stan-patitu`editia 2003!
Pe naiba, albinele si-au facut treaba cu varf si indesat in vara asta, acum e randul meu sa vin ce este mai bun calitativ.
Si daca s-a nimerit ca PNA-ul sa deconteze cate ceva, pai ce, eram nebun sa caut nod in papura ? Sa-l caute cine n-are alta treaba!

Restul sunt discutii. Bune la gura sobei. Cand... da, este loc de vorbit discutii.
Fişiere ataşate
DSC00638.JPG
DSC00637.JPG
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde teinegru64 » 14 Sep 2011, 13:37

Durerea tot durere.La buzunar doare mai tare decat la cot.Daca ar fi iubit cineva... albina ...ar fi acordat o subvenție de doi bani și pentru cei care ierneaza doar pe miere.Doi bani, pentru sugestie.Doi bani deoarece...banul e ochiul dracului.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Adi Hodis » 14 Sep 2011, 13:59

Da, banul e ochiul aluia ... si cand te gandesti ca UNII ( a nu se intelege ca toti ) achizitori de miere, te ambie sa iernezi pe Apiinvert. :shock:
E clar cat de mult si ce, este mai iubit dintre albina si ... ban. :(
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde alin m » 14 Sep 2011, 14:46

Adi Hodis scrie:Da, banul e ochiul aluia ... si cand te gandesti ca UNII ( a nu se intelege ca toti ) achizitori de miere, te ambie sa iernezi pe Apiinvert. :shock:
E clar cat de mult si ce, este mai iubit dintre albina si ... ban. :(

Pai dc aia care cresc si iubesc albina cumpara orice... , cei care n-au albine si vind "diverse" de ce n-ar vinde. Exista cerere pt altceva si asta spune tot.
alin m

Mesajde Adi Hodis » 14 Sep 2011, 22:24

Alin m
Pe scurt ( ca sa nu deviem de la topic ) ... una e sa stimulezi cu sirop, de care o fi el iar in stup sa existe 70 - 80 % miere ... si alta e sa ti se propuna " extrage la uscat ca iti dau apiinvert ( defapt fructoza ) si faci stimulare masiva ca sa ierneze pe " apiinvert ".
Asa mai scoti un ban si faci si stimulare.

Si cum banii niciodata nu se ajung ca deh, gaurile-s multe ... cum sa reziste tentatiei unii stupari ?.

In virtutea proverbului [ orice, daca e prea mult, strica ] eu unul, nu le schimb mierea cu inlocuitori.
Stimulare cu sirop din zahar invertit, da, mai merge dar cea mai buna stimulare, e culesul.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
Adi Hodis

Mesajde alt stupar » 15 Sep 2011, 10:15

mda, voua vi se falfaie, asa mi s-ar falfai si mie si as baga lectii de etica daca as avea in cuiburi miere de origine florala.
Dar poza aia ati vazut-o ???
Ati ierna pe ce se vede in caserola aia neetichetata ???
Ce ban dom`le, cu draga inima as lua o pauza cu extrasul si administrarea de inlocuitori ca mi s-a acrit de starnit albina dar asta ar insemna 100 % sa le omor in iarna cu buna-stinta.
Voi asa ati face ? Ai ?
alt stupar

Mesajde alt stupar » 15 Sep 2011, 10:26

alin m scrie:Pai dc aia care cresc si iubesc albina cumpara orice... , cei care n-au albine si vind "diverse" de ce n-ar vinde. Exista cerere pt altceva si asta spune tot.

Insinuezi gratuit Aline. Nu fa afirmatii la modul general fara a fi in cunostinta de cauza.
Apropo, mierea ta de cate ori a trecut prin analize serioase? Pe-a mea au analizat-o in fiecare an si te asigur ca daca ar fi gasit urme de "vata de zahar" cum zice Dragos undeva acum as fluiera in piatza langa taraba cu miere, fugea procesatorul de mine ca de dracu`
alt stupar

Mesajde Adi Hodis » 15 Sep 2011, 14:58

alt stupar scrie:...
Voi asa ati face ? Ai ?

Stai asa oleaca ... noi am deviat cu subiectul de la postarea colegului teinegru ... si te rog sa ne scuzi pentru subanteles.

Pai ce ... crezi ca eu nu as proceda la fel daca as fi in situatia ta ? ... doar niste " piedici " m-au tinut de-o parte ca altfel eram colegi de oala. :)
Adi Hodis

Mesajde teinegru64 » 15 Sep 2011, 21:29

Adi ,scuzele repetate ne dezvaluie slabiciunile.Pai,noi sumtem slabi ?? :lol: :lol: :lol:
teinegru64

Mesajde un OM » 15 Sep 2011, 22:15

Daca ar fi sa ma iau dupa fotografii as zice ca d-l Hodis este slab, dar daca ma iau dupa bagajul de cunostinte pe care il manifesta d-l Hodis as zice ca este "foarte gras". :D
un OM

Mesajde alin m » 15 Sep 2011, 22:28

Am descris o relatie economica. Dc nu exista cerere nu exista nici oferta.
Deci sint multi apicultori care vor sa scoata (la blana)o valoare economica mai mare si sa returneze in stup o valoare economica mai mica, . e fara nici o insinuare. e economic.
Eu consider ca acele "diverse" returnate la ajutarea albinei sint inferioare dpdv al calitatii pt hrana albinei in perioada de iarna. Dar nu e nici o problema se cumpara matci calitative se inlocuiesc si se continua treaba.
Dc vorbim de analiza mierii predate de mine, de tine sau de altcineva nu cred ca sint seturi de analize diferite
alin m

Mesajde teinegru64 » 15 Sep 2011, 23:47

Printre bolile de care am parte, se numara și lenea.De ce sa sot mierea?Sa zicem ca aduna 15 kg la FS .Un kg miere 7,5....kg zeama 4...+ 40 regina...Uraaaa e pe plus, dar sunt mai puține zile de pescuit, ore de rumy,minute de sex.....plus ca nevasta imi spune de mai multe ori ; -parca vii din ...șatra, pleaca și te schimba in mașina.... și eu sa raspund ca papagalul -mama, da caramida nu miroase a fum?....sa nu uit albinele ......
Ultima oară modificat de teinegru64 pe 15 Sep 2011, 23:56, modificat 1 dată în total.
teinegru64

Mesajde gica » 15 Sep 2011, 23:55

teinegru64 scrie:Printre bolile de care am parte, se numara și lenea......

Asa sunt si eu domn Mitica.Decat sa muncesc degeaba mai bine stau degeaba.Cu nevasta e alta problema.Una doua - hai la stupi.Ca cica acolo se simte bine.Deh,batranetea,vorba lui Dombazil. :lol:
gica

Mesajde teinegru64 » 16 Sep 2011, 00:35

Rad de o juma de ora și nu trece.Sunt pe balta ....la pește....și atat.. :lol: :lol:
teinegru64

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA