Ce ziceati mai oameni ca vreti niste albine cacacioase

Va dau eu numa sa spuneti .
A doua iarna imi fac varza fagurii , consumuri de 18 kg de miere pana acum ??? 115 zile fara zbor ( doamne multam ca sunt bine si vioaie si nu sunt depopulari decat la cateva fam da nu foarte mari) , ar fi fost si culmea sa fie curati , da am apucat sa bag la majoritatea sirop de 3:1 din miere cristalizata cu protofil daca tot or bagat polen din prima zi de zbor , unii au primit cate 2 portii a 200 ml, alti numa cate una , da totusi stau mai linistit putin ca nu se mai dezvolta sporii aia de nosema asa de capul lor , daca se caca pe ele nu inseamna ca au neparat nosema , asa is ele mai cacacioase

, si te apuci si schimbi iar sute de faguri perfecti , dezinfectat cutii ..., cand le vezi taranduse pe scandura de zbor si cazand jos atunci sa-ti cam iei gandul de la stupul respectiv o sa ajunga o umbra .
Si au iernat exclusiv pe miere toate !!!
DIn tot ce am desfacut numai 2 sunt lux si mai au miere de inca 3 ierni din astea , pe care am hranitoare nu stiu in toti ce ii ca nu i-am desfacut , sar putea sa mai fie cativa lux
Anul trecut nu o scapat nici una fara se se cace in stup , anul asta 2 fam si poate + .... , incet incet se obisnuiesc si sa se tina

Asa ca cei care ati avut zbor - zboruri nu mai stati pe gandele si dati protifilul ( eu tot protofil am dat stimuleaza si ponta ) sau nosestatul care este special pentru nosema , ca o sa plangeti daca se dezvolta nosema de capul ei.