Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cum obtinem zaharul pudra

Mesajde lache » 24 Feb 2013, 20:36

Am ars deja 2 risnite de cafea in anii precedenti . Anul asta am nevoie de o cantitate mai mare. cel putin 10 kg de turte. Spre rusinea mea, am citit cu ceva timp in urma despre un dispozitiv realizat de cineva cu ajutorul unui flex (polizor unghiular ), dar nu am reusit sa-l mai gasesc. Poate cineva sa ma ajute cu mai multe informatii despre dispozitive realizate si experimentate cu succes ?
Mii de multumiri anticipate !
lache

Re: Cum obtinem zaharul pudra

Mesajde proapis13 » 24 Feb 2013, 21:07

Ia vezi la adresa de mai jos
viewtopic.php?f=18&t=1211&p=34141&hilit=risnita+de+zahar#p26929
Am un prieten ce are o moara de uruiala cu sita fina
Cred ca numai iarna asta a facut vreo 200 kg de zahar la ea - 48kg mi-a facut mie
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ghimpe » 25 Feb 2013, 09:34

daca ai prin magazie un aspirator vechi ,transformal in rasnita.realizezi o rasnita cu costuri mici ,zaharul tos devine o pulbere fina ,10kg le realizezi in cateva minute . :idea: :idea: :idea:
ghimpe

Mesajde bostina constantin » 25 Feb 2013, 10:38

Am prezentat pe ,,Poze de ping-pong'' moara cu ciocanele, pe care o folosesc eu la macinatul zaharului [sigur va merge si la macinarea polenului]. Un coleg de pe Apiardeal, din Piatra Neamt, era interesat s-o cumpere, i-am spus ca nu e de vanzare, dar i-am aratat cateva directii prin care poate procura una. Una dintre directii era sa ia legatura cu o cunostinta a mea din Tg Neamt, care are utilaje cu care poate sa faca asa ceva.Intre timp baiatul din Tg Neamt, a venit la mine i-am dat moara [ca model] sa o poata copia. Nu am mai luat legatura cu ei, dar sunt sigur ca va reusi , si atunci va fii mai bine pt stupari si albine.
Oricum avertizez pe viitorii cumparatori, ca in afara de pretul morii trebuie sa dea bonus si un stup gol sau 100rame, care banuiti unde vor ajunge ;) :)
Vedem ce va iesii si discutam, am mai spus, cine doreste sa macine [e urgenta], vine cu zaharul si se rezolva, acum nu pt ca moara e in Neamt.
Sanatate la toti :)
bostina constantin

Mesajde lucky5strike » 25 Feb 2013, 15:27

Ce dimensiuni au orificiile de la sita la moara dv.? Ce turatie are motorul?

Iese pudra din prima?
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde bostina constantin » 25 Feb 2013, 16:17

Moara e prevazuta cu trei site cu orificii diferite, si ca forma sica dimensiuni.
Eu am probat-o pt zahar, cu sita cu orificii rotunde cu dimensiunea de 4.8 mm.
Motorul e de 2.2 kw la 1500 rot/min la 220v, cu baterie de condensatori. I-am montat fulie dubla fata de cea de pe moara, stfel ajunge la 3000 rot/min.
Da iese pudra din prima,si macina aproape instantaneu.
Am facut turte cu zahar pudra, am pus poze la ,,hranirea artificiala'' topicul ,, sucul de ceapa''
E o moara mai deosebita, daca reuseste sa o faca vor putea beneficia multi apicultori.
Am sa iau leg telefonica cu cunostinta mea, sa vad stagiul la care a ajuns, si daca e bine, o sa-l intreb daca pot sa-i public nr de telefon.
Numa bine :)
bostina constantin

Mesajde Mircea_63 » 25 Feb 2013, 17:25

Macinatul in sine n-ar fi cine-stie-ce filosofie, doar nu inventam noi macinarea... Problema este ca in moara sunt locuri ce se infierbanta, iar zaharul se lipeste.

In moara de care vorbesti, cum ai rezolvat aceasta problema?

Singura solutie ce-mi trece prin cap, ar fi macinarea in sarje mici, avand timpi de racire intre sarje. In Banat, cum dealtfel banuiesc ca in toata tara, tot taranul are in gospodarie o moara electrica pentru cereale, pentru facut uruiala la porci, vite sau pasari. Eventual se poate umbla la dimensiunile gaurilor sitei acelei mori.

Dupa folosire moara trebuie curatata foarte bine, altfel zaharul fiind higroscopic, se umezeste si totul devine lipicios.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde bostina constantin » 25 Feb 2013, 20:44

Si eu am vazut multe feluri de mori in gospodarii,una la care macinarea e facuta de bile, alta de bare, am una la un frate facuta la Moreni, la care rasnirea este facuta de un fel de roti dintate etc.
Vreau sa accetuiez, modelul de moara prezentat de mine difera de celelalte.
Numai daca ne gandim la orificiile sitei folosite, ne putem da seama ca incalzirea e aproape neglijabila.
Eu am macinat pt proba 1kg de zahar pe care mi l-a ,,confiscat'' nevasta, dups ce m-am laudat :o
Cand am facut turtele am macinat 5kg de zahar, eu presaram zahar tos in gura de alimentare si instantaneu iesea zahar praf, pana cand am reglat dozarea [sertarul], apoi am pus zaharul din toate pungile in cosul de alimentare, si treaba mergea singura. Am mai macinat 3kg ca nu iesea vascozitatea compozitiei turtelor, si a mers perfect cu primul reglaj.
Miercuri vine baiatul [caruia i-am dat mora ca model] la Buzau si atunci vom avea date noi, poate si cu pretul per bucata.
Numa bine :)
bostina constantin

Mesajde Dragos2006 » 25 Feb 2013, 23:23

lache scrie:Am ars deja 2 risnite de cafea in anii precedenti . Anul asta am nevoie de o cantitate mai mare. cel putin 10 kg de turte.

La kaufland 10 kg. zahar pudra costa 72 lei . Cat costa doua rasnite ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde pescador » 27 Feb 2013, 20:29

daca as avea nevoie de 100kg ? :D
pescador

Mesajde cantemir » 27 Feb 2013, 20:33

Iti cumperi kaufland!
cantemir

Mesajde Albinel » 27 Feb 2013, 21:17

la 7,2 lei ?? mai bine le baga miere ;)
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde danipowsoft » 27 Feb 2013, 23:03

danipowsoft

Mesajde Dragos2006 » 28 Feb 2013, 09:11

daca vreti cantitati mari de zahar pudra se gaseste en-gros la un pret cu doar 20% mai scump decat zaharul tos.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde calin bondaru » 28 Feb 2013, 09:29

zaharul la saci se gaseste si la 3 ron/kg
cauti de la cineva o moara home-made, schimbi sita si ai rezolvat problema.
polen, miere si zahar pudra in betoniera sau malaxor in cel mai bun caz!
solutii simple si eficiente 100%
calin bondaru

Mesajde jenica67 » 28 Feb 2013, 12:36

Unde se gaseste, zahar asa de ieftin, ca eu am intrebat la noi la un angrosist si era pretul la sac, mai scump decat la Kaufland impachetat la 1 kg. Am inceput sa rad cand am auzit si chiar i-am spus. Mi-a zis ca, asa este la ei.
jenica67

Următorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR