Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Jderul - Martes Martes

Mesajde Ruben » 24 Feb 2013, 22:22

Pe peretele stupului se pot vedea si acum(la o luna, cred) urmele muncii lui.
Fişiere ataşate
DSC09381.JPG
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde teinegru64 » 24 Feb 2013, 22:35

Unde in Neamt ai stupina ?Nu sunt indiscret....dar suntem catava care avem stupina in zone ocupate de jder...dar tremuram de frica lui Mos Martin.Sunt curios daca astia cu impzitarea stiu ca 30% din stupi sunt impozitati de maria sa URS ?Si asta se intampla dupa 25 mai.La anu poti sa faci o adresa la directia agricola.....pentru calculul profitului.
Ultima oară modificat de teinegru64 pe 24 Feb 2013, 22:49, modificat 1 dată în total.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Ruben » 24 Feb 2013, 22:46

teinegru64 scrie:Unde in Neamt ai stupina ?Nu sunt indiscret....dar suntem catava care avem stupini in zone ocupate de jder...dar tremuram de frica lui Mos Martin.Sunt curios daca astia cu impzitarea stiu ca 30% din stupi sunt impozitati de maria sa URS ? La anu poti sa faci o adresa la directia agricola.....pentru calculul profitului.

teinegru64, stupina din Neamt(a familiei, nu a mea personal) se afla in Bicazu Ardelean, langa sosea, aproape de centru, pe partea dreapta cum mergi catre Chei), dar nu aceea a fost atacata de jder.

Stupina mea se afla langa padure de campie. In mod sigur exista jder in zona(i-am vazut in august in copacii din apropiere si mi s-au parut animale frumoase :lol: )

Ursul...Doamne fereste...am auzit ca stie sa ia stupul cu totul si sa il aseze in parau. Si daca nu te prinzi la timp nu mai gasesti stupi deloc.

La jder am rezolvat. Am facut chingi si gata. Dar la urs...cred ca as face gard electric. Voi cum rezolvati problema cu ursul?
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde teinegru64 » 24 Feb 2013, 23:08

Pana acum a fost bine... venea Sechelariu la vanatoare.... poate imi da accept Nastase pe facce. :lol:
teinegru64

Mesajde Ruben » 24 Feb 2013, 23:46

teinegru64 scrie:Pana acum a fost bine... venea Sechelariu la vanatoare.... poate imi da accept Nastase pe facce. :lol:

Nastase? :D Esti tare teiule. ;)
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde letsoc » 25 Feb 2013, 00:06

Ruben scrie:
mihaistupar scrie:Vezi Ruben,dacă nu ai paznic? Ia matale doi ciobănești, și vezi rezultate pozitive... Eu am o pereche + unul in formare. Ăștia-s incoruptibili. Și nici nu pleacă de lângă stupi in sat să-și ia ţigări,mulțumindu-se cu ceva resturi de la masa stăpânului

:lol: :lol: :lol:

Coorect!

Din cate am citit, se zice ca ii tine departe si parul de caine, d'apoi cainii.

Sant alergici la par de caine? :lol:
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde letsoc » 25 Feb 2013, 00:13

De jderi care sa atace albinele n-am stiut pana acum, dar cu atat mai putin de caini care sa rupa cutia si sa manance albina n-am stiut pana astazi, cand cineva din Galati mi-a spus ca niste caini comunitari ia facut paguba.
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde cantemir » 27 Feb 2013, 21:19

Ruben scrie:La jder am rezolvat. Am facut chingi si gata. Dar la urs...cred ca as face gard electric. Voi cum rezolvati problema cu ursul?

Cu ursul nu-i de gluma. Mie-mi da cosmaruri!
Singurul antidot ( pe care l-am vazut live, in actiune) e asta: recomand doza tripla!
Nu exista caine mai dement ca asta: urca ursu-n varful pomului!
Doamnelor si domnilor: Fox Terrieruuuul!
Fişiere ataşate
fox-terrier-smooth.jpg
cantemir

Mesajde teinegru64 » 27 Feb 2013, 21:33

hA Ha hA ai deschis salon de masaj?
teinegru64

Mesajde cantemir » 27 Feb 2013, 22:03

teinegru64 scrie:hA Ha hA ai deschis salon de masaj?

Rasa asta m-a cucerit cu vitejia ei!
De la soareci pana la vulpi, bursuci, mistreti, ursi, toti il au de nanas!
Mai e o varietate cu parul sarmos. Astora nu li se vad muschii, da's la fel de iuti si neiertatori: poti jura ca te-a muscat de mana si de ceafa in acelasi timp!
cantemir

Mesajde cantemir » 28 Feb 2013, 00:17

download (1).jpg
download (1).jpg (9.15 KiB) Vizualizat de 10224 ori
teinegru64 scrie:hA Ha hA ai deschis salon de masaj?

Daca-l prezentam p-asta, ziceai ca mi-am deschis salon de coafura?

Si inca una:
Fişiere ataşate
viewer.png
cantemir

Mesajde Ruben » 28 Feb 2013, 11:12

Cantemire, ca-i dus cu presul Terrierul stiu, am vazut. Adica...varul meu o iesit la plimbare cu doi si s-o intors cu unul. Pentru ca unul s-o dus printre treistii de nebun si n-o mai venit inapoi. In plus, ai lui nu stiau altceva decat sa sara la gatul altor caini.

Intrebarea mea este: ce poate face o potaie din aia mica in fata ursului. :) Concret, in ce fel il alunga?
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Ruben » 28 Feb 2013, 11:12

cornelioandanciu scrie:Mi-a povestit odata cineva cum manca ursul miere din niste stupi.Dupa ce s-a servit in mod civilizat, in urma intepaturilor primite a inceput sa arunce stupii in sus! :lol:

Pai da....are nevoie de putina destindere dupa masa. :lol:
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde Mircea_63 » 28 Feb 2013, 11:17

Ruben, tocmai faptul ca nu sunt masivi e in avantajul lor. Cand le da ursul o laba, se duc de-a berbeleacul si revin la atac. In plus, sunt de un curaj nebun. Nu e vorba sa se duca unul singur la urs, dar in grup il zapacesc si o ia ursul la fuga. :lol:

Un caine masiv preia socul loviturii in plin. La cei mici socul e preluat tocmai de aruncarea lor la oarece distanta. Daca dai un sut in fund la o matza, se duce rostogolindu-se. N-are nimic! Daca o faci cu un caine masiv, sta pe loc si preia socul.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Ruben » 28 Feb 2013, 11:37

Mircea_63 scrie:Ruben, tocmai faptul ca nu sunt masivi e in avantajul lor. Cand le da ursul o laba, se duc de-a berbeleacul si revin la atac. In plus, sunt de un curaj nebun. Nu e vorba sa se duca unul singur la urs, dar in grup il zapacesc si o ia ursul la fuga. :lol:

Un caine masiv preia socul loviturii in plin. La cei mici socul e preluat tocmai de aruncarea lor la oarece distanta. Daca dai un sut in fund la o matza, se duce rostogolindu-se. N-are nimic! Daca o faci cu un caine masiv, sta pe loc si preia socul.

:)Ai dreptate. Cam cate potai din astea trebuie sa le ai cu tine la munte ca sa alunge ursul? Sa ne intelegem. Sa il alunge, nu sa trebuiasca sa ii pun si gard electric/petarde, etc.
― Stephen Hawking
Ruben

Mesajde cantemir » 28 Feb 2013, 11:51

Ruben scrie:Intrebarea mea este: ce poate face o potaie din aia mica in fata ursului. :) Concret, in ce fel il alunga?

Ti s-a intamplat sa te bazaie vreo viespe d-aia agasanta cand mancai?
Iti mai trebuia mancare cand nesuferita dadea sa-ti intre in nas, in gura, in urechi?
Cam asa si cu ursu versus terrier! Nu-i mai arde de miere: singurul lucru pe care si-l mai doreste e sa scape odata de potaie!
Cat despre lovituri... nu s-a nascut inca ursu ala asa rapid sa-l poata macar atinge!
cantemir

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE