Buna ziua,
Sunt incepator si aceasta este prima iarna. Astazi 28.02.2013 am prins o zi mai frumoasa si am facut o hranire cu Apifonda. Fiind o zi frumoasa mi-am permis sa ma uit si pe cateva rame marginale ale cuibului, nu am scos ramele din zona ghemului. Am descoperit in alveole ceva ce seamana a oua de ceva, mentionex ca nu erau depuse pe fundul alveolei ci pe peretii laterali ai ei si erau cateva in fiecare alveola. Am gasit si cateva alveole cu aceste oua (asa le zic eu, dar seamana si cu granulele de zahar, ca si cand ceva s-a zaharisit in alveole) care erau pline. Puteti sa-mi spuneti daca trebuie sa ma alarmez? este o situatie normala sau este o problema?
Multumesc mult pentru timpul acordat si va rog daca aveti sfaturi pentru a ajunge cu bine in primavara cu albinele va sunt recunoscator.
Si inca ceva, dupa cum va spuneam nu am scos si ramele din zona ghemului, dar am mers cat mai aproape de el si nu am gasit ouat de matca si nici puiet capacit. Este oare prea devreme sau stupii mei au o problema.
PS: Am doar 5 stupi.
Multumesc mult pentru raspunsuri.