stupul scrie:Daca tot am scris despre tratamente naturale sa va scriu cate ceva si despre fumigatiile cu plante. Vedeti si cele scrise la topicul "PELINUL-TRATAMENT NATURAL CONTRA VAROOZEI???"( de catre Paul, nea Gica, reformistul, amadeusmbi si altii).
Plante folosite la fumigatii : pelin cules inainte si dupa inflorire ( cate 50%) in combinatie cu cimbru (contine timol), busuioc, coriandru, menta, muguri de pin , canepa, fenicul, lavanda, tutun sau oricare planta care produce uleiuri esentiale.
S-au facut experimente destul de reusite de catre forumisti, dar nu cunostea nimeni procedura corecta, fapt pentru care o descriu aici.
Se micsoreaza urdinisul la 1 cm, se distanteaza ramele si se acopera crapaturile.
Cu ajutorul afumatorului, in care s-au pus peste jar facut din iasca, putregai etc. plantele uscate ( cred ca merg si proaspete), se introduc pe la urdinis mai multe valuri de fum, se astupa urdinisul, se revine dupa 2-3 minute, se da din nou aceeasi doza de fum,din nou se inchide urdinisul, apoi, dupa 10 min.se deschide.Tratamentul se repeta 3 zile la rand, apoi din 10 in 10 zile pana la disparitia completa a parazitului.Pentru eficienta maxima este recomandat fundul antivarroa .Cine nu are poate pune seara cartoane, foi hartie ( unse cu grasime), insertie varroa, etc sub rame, iar dimineata sa le ridice impreuna cu parazitii cazuti, deoarece acestia au fost numai ametiti.
Aurel1959 scrie:Este obligatoriu sa se foloseasca concomitent toate aceste plante?
Rog sa incetati varza asta de tratamente in topicul pe care l-am deschis.
Nu cereti sa legitimez cu tacerea mea o asemenea alchimie de tara.
stupul scrie:Aurel1959 scrie:Este obligatoriu sa se foloseasca concomitent toate aceste plante?
Nu.Rog sa incetati varza asta de tratamente in topicul pe care l-am deschis.
Nu cereti sa legitimez cu tacerea mea o asemenea alchimie de tara.
Eu nu consider deloc a fi varza , dar , intrucat va supara... fiind topicul deschis de dvs. ... o sa ma retrag.
akmm scrie:Pentru a raspunde provocarii lui BUNKA, spun ca deschiderea stupilor de orice fel in aceasta perioada e curata nebunie, parerea mea.
Numai in masura in care avem banuiala ca o familie se afla intr-o situatie disperata ca urmare a unei amanuntite explicatii din caietul de observatie privind intrarea in iarna, atunci ne putem linisti aruncand o privire sau punand in fuga o punga cu ,,ajutoare''.
In rest, sa deschizi cuptorul de paine/cozonac doar ca sa vezi cum se coace, asa ceva nu se justifica.
Toate familiile dogoresc in interior pentru a face posibil accesul la toata rezerva de miere/pastura din faguri.Cele mai slabe abia reusesc sa stabilizeze temperatura.
Sa mai si numeri ouale din celula, e mult prea mult.
Polen mai pica din cand in cand, cat permite timpul, semn ca este activitate.
Am postat un filmulet cu un control de rutina la Dadant.
http://www.youtube.com/watch?v=7bgfCoe3syM
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 45 vizitatori