Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Renuntarea la fumat

Mesajde bostina constantin » 18 Feb 2013, 01:11

Cristi, las-o dr... de tigare electrica :)
Asculta la nea Cosica, sti cum e cand nu mai fumezi; afla singur..... ;) :lol: :lol:
bostina constantin

Mesajde cristyan » 18 Feb 2013, 01:28

Tare m as bucura sa aflu cum este nea Costica.Iar tigarea asta electrica stiu ca nu are efect,ca am probat o si degeaba.Sa vedem de maine daca am ambitie .Ca tot o lungesc cu tigarile din vara trecuta si tot degeaba.Sanatate.
cristyan

Mesajde valentin » 18 Feb 2013, 06:32

sper sa nu faci ca mine.daca citesti postarea mea din urma pe 29 ianuarie m-am lasat de fumat doar 3ore si am luato iar de la capat :oops:
valentin

Mesajde cristyan » 18 Feb 2013, 10:32

nu stiu ce sa spun Vali,ca si eu la ora asta deja fac ca titirezu prin casa,dar macar pentru inceput sa incerc sa le mai reduc de la 1 paket pe zii ,la 10 15 tigari pe zii,poate asa incet incet nu mai simte organizmu nevoie de nicotina. :oops: :oops:
cristyan

Mesajde bostina constantin » 18 Feb 2013, 22:54

cristyan scrie:nu stiu ce sa spun Vali,ca si eu la ora asta deja fac ca titirezu prin casa,dar macar pentru inceput sa incerc sa le mai reduc de la 1 paket pe zii ,la 10 15 tigari pe zii,poate asa incet incet nu mai simte organizmu nevoie de nicotina.

Cauta o zi importanta din viata ta, cumpara tigari sa te ,,saturi'' pana atunci, nu te lauda , nu spune nimanui ce doresti sa faci, si ....atat, nu mai vizita chioscurile nici pt apa minerala :oops:
O sa fii reevaluat de cei dragi, si vor avea un exemplu viu [in sensul de a se lasa de acest viciu] ;)
Hai ca poti :lol: ...bafta :)
bostina constantin

Mesajde mibu » 18 Feb 2013, 23:22

Am fumat mai mult de 30de ani ! Nu mai fumez de vreo 14 ! După ultima partidă de fumat puternic,la un chef mare ,nu zic ce țigări ,că le taie vreun ...........,ca fiind reclamă la marcă,am crezut că mor ! De atunci și pînă azi ,nu am mai avut niciodată nici cea mai mică poftă de tutun !
În concluzie,am lăsat fumatul de frică,de spaimă ! Apreciez pe cei ce se pot lăsa de acest viciu din voință !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde cristyan » 19 Feb 2013, 01:07

Cat am incercat astazi sa evit ,dar tot nu m am abtinut si tot am fumat pina la ora 12, 4 tigarii,iar dupa amiaza nu am fumat pina la ora 18,dar pe urma ,am mai bagat minim 5 tigarii pina la ora 22. Credetima ca e greu ,Sa vedem maine cum fac. dar zic eu ca de la un pachet pe zii tot m am abtinut si am fumat jumatate.
cristyan

Mesajde cristyan » 19 Feb 2013, 01:18

Mama lor de tigarii. :oops: Incerc sa nu mai ma laud ,sa tac si sa fac.Tre sa reusesc pina la urma.
cristyan

Mesajde valentin » 19 Feb 2013, 08:01

eu o sa-i propun lu nevastamea sa ma lege de pat intro zi si sa plece de-a casa sa vedem mor daca nu fumez.decit peasata nu am ince :lol: rcato
valentin

Mesajde cristyan » 19 Feb 2013, 10:43

:lol: Valentin degeaba te tine legat toata ziua,tre cam o saptamana, sa te poti lasa .Seara cum scapi ,fumezi 2 sau 3 una dupa alta.Eu in dimineata asta am fumat o tigara.ora 9,40. Tutunul dauneaza grav sanatatii. :evil:
cristyan

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 20 Feb 2013, 22:14

Pe 27 dec.2012, de Sf. Stefan, am ramas fara tigari la un sprit.L-am rugat pe tatal meu(fumator inrait), sa-mi dea o tigare, pana se duce cineva sa aduca.Mi-a raspuns:''"am!, dar nu-ti dau! Mai am doar una pt. maine la cafea.""Si i-am zis : "sa mai fumezi cand ti-oi cumpara eu!""(ca ne imprumutam reciproc).Am continuat spritul pana tarziu,fara sa mai aprind o tigare,desi un prieten adusese doua pachete.
Acum trei sapamani, tatal meu s-a operat de polipi si n-a mai fumat de atunci.A zis ,glumind ca poate l-oi fi blestemat.De fumat m-am apucat in studentie,timp de 4 ani fumam 2-3 pachete pe zi.M-am casatorit si timp de 3 ani n-am mai pus tigare in gura,iar in vremea aceea eram un pescar hoinar.Apoi am inceput iar sa fumez, dar fumam mai mult vara, cand eram plecat cu stupii,iar in toamna le lasam(nimeni nu ma intelegea).Nu simteam ca sunt dependent,ci doar obisnuinta, pana anul trecut cand n-am mai putut sa le mai las si am constientizat ca este dependenta.Ce s-a intamplat pe 27 dec. anul trecut,nu cred ca tine neaparat de ambitie, ci mai degraba a fost o nebunie ceva ,nu stiu, poate de a demonsta ceva mie sau celor din jurul meu.De curand am facut 35 de ani si am facut un fel de legamant, sa zic asa, cu mine:sa traiesc sanatos, sa mananc sanatos, sa am grija eu in primul rand de sanatatea mea pentru ca mai tarziu sa te bucuri de cei din preajma ta si la randul lor si ei de tine.Cum te pastrezi asa te ai!Vedem intr-adevar fumatori si la 80-90 de ani, care poate n-au suferit de nimic,dar sanatatea trebuie sa fie primordiala pt. noi.
Multi se sperie de perioada imediat urmatoare renuntarii la fumat.Si eu am trecut prin caderi nervoase,agitatii,neliniste, ba mai mult am mutat si purcelul pe mine ,vreo 7-8 kg, dar starea de bine pe care o vei simti peste 2-3 luni de zile nu se compara cu nimic.Eu am renuntat de atunci si la cafea si consumam destul de multa,fiind o pers. activa ma odihneam foarte putin, dar m-am obisnuit.Iar spritul, de ce sa nu recunosc, a devenit ocazional,chiar daca zilnic consum cam un pahar(300 gr. maxim) de vin seara cand mananc.
Stiu ca o sa vina si vara, dar de fumat n-am sa mai fumez niciodata!Si ca sa nu uit de partea fianciara, ca si asta conteaza foarte mult,tot ce consideram ca dadeam pe tigari intr-o luna(cam 300 lei),ii punem deoparte pt concediu, tot pt. sanatatea noastra a intregii familii.
Deci nu uitati:ganditi-va in primul rand la sanatatea dvs. si a celor dragi de langa voi de care si cu care sa va bucurati cat mai mult!Si ei si noi avem nevoie unii de altii.Nimic nu-i imposibil! Sa fiti sanatosi!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde stupul » 03 Mar 2013, 22:26

valentin scrie:eu o sa-i propun lu nevastamea sa ma lege de pat intro zi si sa plece de-a casa sa vedem mor daca nu fumez.decit peasata nu am ince :lol: rcato

Ceaiul de pedicuta este foarte bun.Trebuie cumparat din piata , sa fie de culoare verde ( nu galbena). Cel de la farmacie sau plafar nu are efecte. Se infuzeaza 1 lingurita la o cana apa fierbinte , nu mai mult de un minut. Un ceai baut dimineata si piere cheful de tigara.
stupul

Mesajde LUCIAN AVRAM » 03 Mar 2013, 22:27

ai probat pedicuta ? chiar da rezultate ? :)
LUCIAN AVRAM

Mesajde Mircea_63 » 03 Mar 2013, 22:37

Probat eu! Da rezultate. Nu ca nu simti nevoia ci ai o usoara stare de rau, iar daca fumezi te simti chiar rau.

La farmacii: "antitabac plant". Distonocalm sa nu fii nervos...Fara ambitie...degeaba!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde LUCIAN AVRAM » 03 Mar 2013, 22:45

vb serios , chiar functioneaza ?
LUCIAN AVRAM

Mesajde stupul » 03 Mar 2013, 22:54

Functioneaza , atata timp cat se bea ceaiul. La un moment dat trebuie oprit si ceaiul asta ( e indicat o saptamana doua , nu mai mult- eventual se reia dupa o saptamana,doua). Dar ... daca nici asa nu se poate lasa cineva de fumat, atunci chiar nu stiu cum ar putea sa o faca!
stupul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE