de Mircea_63 » 09 Ian 2013, 21:21
Se pare ca...chiar si cu o presa manuala facuta profi, fagurii nu sunt chiar asa grozavi. Sunt mai grosi si nu de o calitate foarte buna. Daramite cu una facuta din ipsos?
Gandeste-te ca una din metal va permite racirea rapida a cerii, dar cea din ipsos NU, plus se ca uza foarte repede. Cu una din ipsos, te vei chinui...si vei obtine in cel mai bun caz, faguri de prosta calitate.
N-am facut chiar calcule, dar gandeste-te ca din aceeasi cantitate de ceara, duse la un fabricant de faguri, vei obtine mai multe foite decat facute manual. Diferenta de foi obtinute in plus, probabil va acoperi o parte buna din costurile de fabricatie.
Cu una din metal, de buna calitate, totusi...iti poti umple lungile seri de iarna si poate chiar e rentabil pana la un anumit numar de stupi. La fel si incheierea ramelor cu ciocanul si cuisoare.
Pana si stupii ii poti face din scanduri, la fierestrau si rindea de mana.
Sunt solutii de rupere de oase si bataturi, pana te ridici cumva finaciar, dar numai si numai daca n-ai incotro si vrei sa razbesti pe calea asta.
Altfel, daca poti munci undeva, altceva, in orele astea castigi niste bani -poate mai usor- si le cumperi. Cand stupina ta iti aduce destul ca sa reinvestesti, iti iei scule de calitate, fie ele si second-hand.
Pe scurt: nu te complica cu presa de faguri din ipsos! Nu te complica cu solutii de compromis!
Pe masura ce financiar iti poti permite, lucreaza profesionist.
Tu ori esti foarte stramtorat financiar -caz in care te admir ca incerci sa gasesti solutii- ori esti foarte zgarcit. Mai este o varianta, dar nu m-ar onora nici pe mine nici pe tine daca as spune-o.
Paradoxal, dar in ziua de azi, cel mai pretios lucru este informatia si totusi...in ziua de azi informatia e free!
Vad ca te framanti! Daca te pot ajuta, mai da un MP. Spor!
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)