aparul scrie:v-ati gindit vre-o data sa dati sirop de zahar facut numai din apa si zahar?sau turtele numai miere si zahr pudra?
eu fac asa de 20 si n-o mai murit niciuna.
Pana am avut miere sa fac turte tare bine a fost. Acum nu mai am miere, sau nu o mai dau in turte, da nici productie nu mai fac. Am fiert si in aceasta iarna pe soba si am transformat foarte mult zahar, si am cumparat si apifonda. Nu este bine ce am facut in ultimii 2-3 ani, dar greu o sa fie sa macin din nou zahar sa-l amestec cu miere.
O alta metoda am auzit ca se face un amestec de 1 litru de apa, 1 kg. de zahar si 1 litru de apiinvert. Nu stiu daca este bine, dar metoda se practica de cativa ani buni. Apiinvertul simplu este prea gros, si siropul 1/1 este prea subtire.
Am avut un topic cu "In fiecare an turta la putere" si au fost multe discutii pe aceea tema. Eu nu am reusit sa macin zaharul sa-l fac pudra. Este o mare diferenta intre zaharul macinat si zaharul pudra.
In primul rand Apifonda administrata nu provoaca furtisag. Neamtul Wagner, are o poseta in care baga 4 kile de zahar, pune apa peste el, il lasa sa se intaresca"betoneze", dupa care il baga la stupi in pauzele de cules. Am folosit si eu metoda, la micrnucleu, in care puneam zahar tos si apa. Este mult mai buna decat la sirop deoarece timpul de al consuma este mai lung.