paul scrie:Trantorul@ scrie:
Ceapa este cumva mai nou invertaza ? Daca da, argumente si imi cer scuze. ( chestia cu lungirea vietii albinei daca i dai suc de ceapa este valabila daca nu ii dai sirop de zahar, asa pentru matale si pentru multi altii care nu stiu , zaharul simplu ajunge sa scurteze viata albinei si cu peste 75%).
Trantore@ ... usor cu mobila pe scari !!!![]()
Kovaliev, daca-ti spune ceva "denumirea"asta ... a experimentat timp de 3 ani , SIROPUL DIN ZAHAR AMESTECAT CU SUC DIN CEAPA !!! E drept ca n-a specificat ... soiul de ceapa![]()
Din observatiile sale reiese ca albina hranita cu un astfel de sirop are ... o viata mai lunga . Si nu pentru ca ceapa ar fi "mai nou , invertaza", ci pentru faptul ca ar contine anumiti compusi antibiotici ...
Dupa Teoria lui Trantorul a rond ... eu nu ar mai trebui sa am albine !Daca se scurteaza viata albinei cu 75% si peste , inseamna ca maximum in decembrie ...kaput!
Am uitat sa spun ca iernez in proportie de minim 90% EXCLUSIV PE SIROP DIN ZAHAROr fi si albinele mele ..."greu de ucis" !
In fine ...
Cu ce faci stimulare in perioada asta ca vad ca albinele tale sunt nemuritoare ?!
SI ... ia tot contextu si vezi ce am zis io acolo de fapt , nu comenta numa ce-ti convine tie si cum iti da tie bine , ca nu ai dat tu gaura la macoroana si nici eu!
P.S. numai pentru paul , cu siguranta era cepa de la falticeni, nu conteaza soiul!