Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Inlocuitori de polen

Mesajde State » 05 Feb 2013, 01:26

Sunt curios sa aflu parerea mai multor stupari despre acest subiect si anume : Inlocuitori de polen. Voi ce folositi pentru albinele voastre ? Sau cu ce ati avut succes pana acum ?
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Re: Inlocuitori de polen

Mesajde mitrea_tutu » 05 Feb 2013, 20:40

Buna seara, spuneti-mi si mie va rog cum pot folosi polenul congelat in hrana albinelor?
mitrea_tutu

Mesajde horia_ch » 06 Feb 2013, 11:09

Musai să-l dezgheţi înainte! Da´ nu la microunde, atenţie! Nu la microunde! :lol: :lol:
Reţete să găsesc gârlă, atât pe forum, cât şi... în alte părţi.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde State » 06 Mar 2013, 10:53

V-am zis mai demult despre o reteta cu lapte si ou.
Acum am reusit sa o gasesc. Voi ce parere aveti despre asta ?
Fişiere ataşate
reteta lapte si ou.jpg
State

Mesajde proapis13 » 06 Mar 2013, 11:04

In conditiile in care nu da si dozajul si nici perioada de administrare nu ne putem da decat cu presupusul
Oricum sa dai bomba aia in perioada asta e crima curata,parerea mea
Lapte+ou crud+umiditatea din stup+caldura de peste 30 de grade = alterarea produsului in celule :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde mirel » 06 Mar 2013, 13:13

salut! am folosit in stimularea de toamna lapte de vaca degresat si oua si rezultatele
au fost multumitoare insa intr o noapte imi trageau tot ce le puneam, in perioada asta nu recomand
se pot folosi laptele praf degresat (sau cazeina) si drojdia de bere inactiva in sirop in pungi deasupra ghemului calculand cantitatea de proteina din produsul final (maxim 15%)
sau afara ''la troc''..... prefera mai mult laptele praf dar recomand ca cele doua produse sa se amestece...altfel, laptele fiind foarte fin se lipeste pe corpul albinelor
toate astea sunt ok pana atunci cand apare polenul (cantitati mai insemnate) in natura, in cazul meu salcia,dupa, nu mai vezi albina la troc :lol:
daca zona e saraca totusi in polen se poate continua cu proteina in siropul de stimulare, dar pentru o preluare mai rapida de catre albine se scade procentul de proteina
Fişiere ataşate
2.jpg
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde valentin » 07 Mar 2013, 17:25

este bun lapte de vitei iar drojdia pe care au scoso acum nu prea este stralucita albinele nu ia din ia nici 20% TREBUIA MAI FINA.DAR ESTE BUNA IN AMESTEC CU LAPTELE PRAF
valentin

Mesajde valentin » 07 Mar 2013, 23:20

valentin

Mesajde State » 07 Mar 2013, 23:24

proapis13 scrie:In conditiile in care nu da si dozajul si nici perioada de administrare nu ne putem da decat cu presupusul
Oricum sa dai bomba aia in perioada asta e crima curata,parerea mea
Lapte+ou crud+umiditatea din stup+caldura de peste 30 de grade = alterarea produsului in celule :!:
salve :D

Greseala mea . :oops:
Ma uit maine ca sigur scrie si perioada in care se administreaza.

Eu o sa fac un experiment duminica pe unul dintre stupi. Ce-o fi o fi , macar nu raman prost . :lol:
State

Mesajde murarudumitru » 07 Mar 2013, 23:40

Am si eu o intrebare pentru cei mai invarsta, am pollen de anul trecut si mam gindit ca daca il bag in celule nu pline ca sa le unplu apoi cu miere ,oare este ok asta nam incercat nicioata,ce ziceti estte bine ,si rama bagata linga cuib
murarudumitru

Mesajde MUSTA » 08 Mar 2013, 00:51

salut,
ce parere aveti despre faina de porumb si cea de grau?
face rau albinelor?
MUSTA

Mesajde murarudumitru » 08 Mar 2013, 01:17

Asta o sa fac astazi Polenul se marunteste si se face praf, apoi se adauga in turte si/ sau in sirop ….dar cel mai bine este sa se presare peste ramele cu miere descapacite luate de la rezerva, sa fie presat cu lama cutitului peste miere si apoi ramele sa fie bagate in cuib langa puiet. Se obtin rezultate spectaculuase.
murarudumitru

Mesajde murarudumitru » 08 Mar 2013, 01:32

Puteti incerca si asaceva va zic cai ceva ok ,anul trecut in primavara ,un vecin ma chema ca are un roi mare, am inceput sa rid,miam zis roi in martie?, el fiind cioban a adus de la carani de la moara 2 remorci de gozor si lea pus in gradina, lea acoperit cu ceva nailoane, mam dus sa vad curios ce credeti era acolo cred toata culegatoarea din barateaz deci e fff buna urluiala asta fac eu primavara .Da, uruiala este o faina din cereale ,eu o fac din porumb,grau si orz. Este foarte buna credetima pt ca eu o folosesc de mai multi ani in aceasta perioada cand albinele au nevoie de proteina pt a creste puietul .Oricum ele isi aleg doar acei graunciori fini ca si polenul si ii depoziteaza in stup langa puiet .Este o cercetare destul de amanuntita din partea mea ,pt ca in momentul cand am auzit de la un stupar batran ca e bine sa pun din loc in loc in stupina aceasta faina (uruiala)am ras si nu am luat in seama .Sincer am crezut ca face misto de mine !Deabia cand am vazut la el si la altcineva m-am convins ca e buna .Oricum e o perioada destul de scurta cand albinele o consuma(pana apar primele flori adica februarie -aprilie ) .Oricum veti vedea ca in momentul cand veti pune tavitele cu uruiala albinele vor venii roi .Merita observat !
murarudumitru

Mesajde stefanmadalin » 08 Mar 2013, 02:31

Vin la amidon,care este un glucid, dar pot sa culeaga si ceva proteina.
stefanmadalin

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA