Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

stimulare

Mesajde florinjsk » 16 Sep 2011, 10:18

va sault

mai pot da acum sirop (reteta lui nea gica ) ca sa stimulez ponta matci?

multumesc
florinjsk

Re: stimulare

Mesajde amadeusmbi » 16 Sep 2011, 18:13

florinjsk scrie:va sault

multumesc

Siropul dupa reteta lui nea Gica nu-i pt stimularea pontei. Pt stimularea pontei citeste SI aici (si scotoceste bine forumul vechi):
viewtopic.php?f=9&t=585
1< MEA stationar < 1Bals
amadeusmbi

Mesajde paul » 17 Sep 2011, 21:02

amadeusmbi scrie:
florinjsk scrie:va sault

multumesc

Siropul dupa reteta lui nea Gica nu-i pt stimularea pontei. Pt stimularea pontei citeste SI aici (si scotoceste bine forumul vechi):
viewtopic.php?f=9&t=585

Amadeusmbi ,recunosc esti un foarte bun cunoscator al forumurilor :!: :?: Numai ca:1-siropul lui nea Gica POATE FI FOLOSIT PT.STIMULAREA PONTEI MATCII; 2-PROTOFILUL NEAMESTECAT CU NIMIC (SIROP NEA GICA,APIINVERT etc) NU STIMULEAZA PONTA MATCII;eventual administrat cu seringa pe speteaza ramelor combate nosemoza;3-SIROP NEA GICA+PROTOFIL=PONTA LA GREU;4-colegul florinjsk a pus o intrebare punctuala la care a asteptat un raspuns-DA FLORINJSK POTI INCERCA Pot detalia fiecare punct.STIMA!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde florinjsk » 19 Sep 2011, 15:00

exact asta fac eu reteta lui nea Gica cu protofil si acum ;la fam puternice am 4 5 rame cu puiet dar eu intrebam daca mai pot da acum in ideea sa nu bage siropul in miere
florinjsk

Mesajde paul » 19 Sep 2011, 17:57

Vrei sa mai faci vreo extractie la aceasta ora??? Daca da cauta, un stomatolog bun!!! :lol: :lol: :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde cobi » 21 Sep 2011, 09:48

florinjsk scrie:exact asta fac eu reteta lui nea Gica cu protofil si acum ;la fam puternice am 4 5 rame cu puiet dar eu intrebam daca mai pot da acum in ideea sa nu bage siropul in miere

La mine a incetat ponta la matci; am facut completare si stimulare luna trecuta; se mai face stimulare acum?...nu-i tarziu, chiar daca folosim sirop din zahar invertit sau altceva?

Numai bine!
cobi

Mesajde paul » 21 Sep 2011, 10:38

cobi scrie:
florinjsk scrie:exact asta fac eu reteta lui nea Gica cu protofil si acum ;la fam puternice am 4 5 rame cu puiet dar eu intrebam daca mai pot da acum in ideea sa nu bage siropul in miere

La mine a incetat ponta la matci; am facut completare si stimulare luna trecuta; se mai face stimulare acum?...nu-i tarziu, chiar daca folosim sirop din zahar invertit sau altceva?

Numai bine!

Cobi.Lamureste putin "am facut completare si stimulare luna trecuta".Ce am inteles eu : ai completat rezervele pt iarna (poti trece iarna fara turte si ... alte cele),ai stimulat,CE??,ca probabil ai restrans si cuiburile ,albinele blocand ramele cu miere (sirop).Acum,avand rezervele complete pt.iarna iar matcile incetand-usi ponta, nu cred ca mai are rost;eventual daca consideri ca nu poti trece iarna cu respectivele rezerve mai fa hraniri de completare.Salut!
paul

Mesajde cobi » 21 Sep 2011, 18:14

Hranirile de completare au fost pana in 15 august, dupa care am continuat cu hraniri de stimulare pana in jurul lui 1 septembrie. Mentionez de asemenea ca restrangerea cuibului nu s-a facut in timpul stimularilor, doar s-au luat caturile, asa ca este exclus ca sa fie blocate cuiburile din cauza hranirilor de completare. Pe 19 septembrie am trecut la restrangerea cuibului (cate o rama, doua); mentionez ca am stupi pe 10 rame cu magazie.In perioada de 1-19. 09 am avut (nu la toti ) rame descapacite cu miere, dupa diafragma).Si am observat ca, desi in centrul cuibului era loc de ouat, nu am mai vazut nici urma de puiet (oua).Acest lucru s-a vazut si la familii cu matci tinere (roi de anul asta) cat si la restul.Cred ca seceta si-a spus cuvantul, desi vatra este situata intr-o zona premontana.

Astept raspuns la intrebarea mea din postarea anterioara (se fac stimulari dupa 15 septembrie?).

Numai bine!

ps. Poate la anul am sa fiu mai vigilent.
cobi

Mesajde paul » 22 Sep 2011, 10:59

Poti sa le mai dai 250-300 ml. la 2-3 zile ca sa le mai tii in "priza".
paul

Mesajde gica » 22 Sep 2011, 20:10

cobi scrie:Astept raspuns la intrebarea mea din postarea anterioara (se fac stimulari dupa 15 septembrie?).
Numai bine!
ps. Poate la anul am sa fiu mai vigilent.

Mai colegule,
Ai cules de polen si pastura in stupi fa stimulare.Nu ai,nu face ca e de rau.Ca sa creasca de la ou o albina care ierneaza are nevoie de 130-150 mg de pastura.O celula are in medie 0,6 g pastura.
Asta este esentialul dar mai sunt si altele.
gica

Mesajde cobi » 25 Sep 2011, 14:00

Culesul de polen nu a mai fost de ceva vreme; doar asa "stropeli".

Se poate face stimulare cu inlocuitori de polen la sf lunii aug- incep. lunii septembrie, in cazul in care nu exista asa mult (necesar) in natura ?
Sa inteleg ca stimulari cu sirop din zahar invertit se pot face doar daca nu am cules de polen; dar daca am depozit de pastura in rame destul de consistent (tot dupa 15 sept.)?

Sanatate!
cobi

Mesajde priest » 26 Iun 2013, 10:18

In mod normal se stimuleaza cand e vreme rea mai multe zile la rand?
priest

Mesajde alexx » 26 Iun 2013, 10:41

Eu dupa 15 august 1 septembrie bag fructoza pentru completare si stimulare in conditiile in care am cules de polen,
alexx

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA