Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Roii cei noi

Mesajde Cipri S » 13 Sep 2011, 21:27

Ce lucrari mai facem in perioada asta la albine? Cat de des umblam la ele, si daca umblam ce sa avem in vedere?
Cipri S

Mesajde Cipri S » 15 Sep 2011, 21:52

Nimeni? :shock:
Cipri S

Mesajde un OM » 15 Sep 2011, 22:20

Probabil ca au treaba :lol:
un OM

Mesajde un OM » 15 Sep 2011, 22:21

Acum serios vorbind as incerca sa dau ramele cu puiet capacit la mijloc ca matca sa aiba la indemana loc sa oua.
un OM

Mesajde Yojen » 16 Sep 2011, 07:47

daca este cules matca oua si in gaura de sarpe, perioada asta matca se limiteaza la cules in functie de hraniri, zero hraniri = zero ouat, deoarece cules prin zonele unde nu s-a mai vazut ploaie de la inceputul anului nu mai este demult.

in perioada asta eu lucrez la hraniri si tratamente, am pregatit gratiile antisoareci, am pus mana pe niste motorina si am dat pe picioare la stupi sa scap de furnici, cu o punga de chit de lemn am astupat pe afara toate gaurile pe unde posibil sa viscoleasca zapada sau sa ploua si apoi sa condenseze sa umfle stupul si sa apara crapaturi, urmeaza sa fac un dos din stuf sa nu bata vantul prea tare in ei, posibil sa fie o iarna super geroasa, astept sa seraceasca sa se formeze ghemurile de iernare sa scot ramele de prisos, momentan noaptea e rece 15 grade dar ziua ajunge la 35 temperatura.

P.S. lumea acum e la cules porumb, nu doarme :))
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde horia_ch » 16 Sep 2011, 10:25

Yojen scrie:...momentan noaptea e rece 15 grade...

:o :lol: :lol: :lol: :lol:
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde Yojen » 16 Sep 2011, 14:00

dc razi domle horia :) de la 35 grade ziua la 15 noaptea se simte chiar neplacut daca e sa te duci noaptea pana la toaleta din fundul curtii, si albinele se inghesuie noaptea la gramada.

Numai bine!!
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde horia_ch » 16 Sep 2011, 14:50

Da, ai si tu dreptate. Dar ce zici de 28 grade ziua si 3 grade noaptea? Cum te simti in fundul curtii noaptea? Dar albinele in stupi?
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde Cipri S » 26 Oct 2011, 14:31

Salutare! Azi am deschis un stup,de curiozitate sa vad cum sta albina.Era in ghem in partea de jos inspre urdinis.Pana aici bun.Insa ce m-a nelinistit a fost faptul ca pe fundul stupului (pe toata suprafata fundului,nu doar sub ghem) erau multe albine moarte,poate neobisnuit de multe as zice.Am luat cateva si m-am uitat atent la ele sa vad poate au paduchi,insa nu aveau ca le-am facut 2 tratamente in sept.,urmeaza unu cu acid oxalic zilele astea.Va intreb : care o fi cauza? Am mai deschis pe urma vreo 3 stupi si era normal,nu erau mortaciuni pe fund.Va multumesc!
Cipri S

Mesajde Cipri S » 28 Oct 2011, 21:22

Azi a fost putin mai cald si albinele au iesit la zbor.La un stup (roi de anul acesta) am avut surpriza sa vad ca printre albinele ce ieseau si intrau pe urdinis erau si trantori.E normal asa ceva ,ca la aceasta data sa mai existe trantori in stup?
Cipri S

Mesajde un OM » 28 Oct 2011, 21:38

Este normal, numai cu conditia sa ai o matca batrana, sau cu un defect pe care tu nu ai cum sa-l sesizezi. In acest caz familia este prevazatoare si pastreaza ceva trantori pentru la anul. Nu incerca sa-i omori. Nu mananca chiar asa de mult si chiar degeaba.
un OM

Mesajde Cipri S » 28 Oct 2011, 21:46

un OM scrie:Este normal, numai cu conditia sa ai o matca batrana, sau cu un defect pe care tu nu ai cum sa-l sesizezi. In acest caz familia este prevazatoare si pastreaza ceva trantori pentru la anul. Nu incerca sa-i omori. Nu mananca chiar asa de mult si chiar degeaba.

Ok.Multumesc de informatie! Toate cele bune!
Cipri S

Mesajde Cipri S » 19 Noi 2011, 23:14

Salutare!
Azi am vazut la unul din stupi resturi de albina la urdinis.Am deschis capacul ,pe fundul stupului numai resturi de ceara si albina.A intrat un soarece.Cum il scot? Interesant e ca nu am simtit miros cand am deschis stupul,sa fi plecat?Cum aflu?Nu pot desface ghemul ca e frig si pierd familia de albine.Astept sfaturi.
Multumesc!
Cipri S

Mesajde Ioan Guist » 20 Noi 2011, 08:07

baga si tu o matza inauntru!

Pai cum sa-l scot? Ia fa un efort si insira aici 4-5 variante pe care ti le imaginezi.
ai sa vedem
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Dila Daniel » 20 Noi 2011, 08:25

Haideti va rog sa nu incurcam subiectele,pe cat posibil.
Despre soareci,putem discuta si aici:
viewforum.php?f=8
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde Cipri S » 03 Feb 2012, 09:12

Salutare!
La mine in zona, saptamana asta au fost temperaturi foarte scazute ( -20,-25 grade celsius - cu siguranta nu mai scazute ca la horia_ch :D ),cu toate astea la unii stupi observ albine moarte pe scandurica de zbor, scoase de albine afara.Nu stiam ca lucreaza si pe ger.Sunt ele asa de harnice sau care-i explicatia?
Cipri S

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR