Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Sfat pentru deplasarea in pastoral

Mesajde Albinel » 13 Feb 2012, 23:13

albis scrie:Din contra caut una veche .Daca gasesti tu una sub 1000e si sa aibe caracteristicile aratate de mine mai sus anuntama si pe mine.

Albinel in ce categorie se incadreaza duba ta de platesti suma aia la impozit?

3,5 t..motor de 2385cc ..sincer sa fiu nush sigur ,ca nu am platit inca ,dar asa am vazut pe net..
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde Cristian IONITA » 13 Feb 2012, 23:18

Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde pin » 14 Feb 2012, 13:46

Am vazut la targ la Bucuresti o remorca foarte interesanta. Stupii se asezau pe 4 randuri iar pe mijloc avea doua cadre metalice care se extindeau unul inainte si unul inapoi rezultand o configuratie cu 2 linii de stupi pe care nu trebuie sa-i descarci. Nu mai stiu cati stupi intrau pe o linie dar cu 8 stupi esti acoperit.

Strans
XXXXXXXX
XXXXXXXX__
XXXXXXXX
XXXXXXXX

Extins
________XXXXXXXX
XXXXXXXX__________
________________XXXXXXXX
________XXXXXXXX
pin

Mesajde albis » 15 Feb 2012, 00:21

3,5 t motor 2500 cc ,utilitara 380 ron in localitatea mea.

Recunosc ca de situl respectiv nu stiam Ioniata .Maine il sun pe tip.Multumesc.

Pai si cit costa remorca respectiva PIN .Citi nu viseaza la asa ceva dar cind vezi pretul ....
albis

Mesajde pin » 15 Feb 2012, 10:46

Cand m-am uitat la ea nu m-a interesat pretul ca nu intentionez sa cumpar. Mi s-a parut doar interesanta. Acum ca ai intrebat am cautat pe net si intr-adevar e cam scumpa: http://anunturiapicole.3xforum.ro/post/ ... a_comanda/
pin

Mesajde albis » 17 Feb 2012, 01:26

Nu stiu ce material or baga in ele ca sunt scumpe .Am vazut si eu anuntul ..mi-au palcut ironiile colegilor.
albis

Mesajde cavaleriu » 18 Feb 2012, 14:52

albis scrie:Albinel, la chestia cu trasportul stupilor fara capace nu mi-a trecut prin cap niciodata si cred ca nu mi-ar fi trecut vreodata.Multumesc.
Ionita ai dreptatate ,am spus-o si eu taxele si asigurarea sunt mari pentru o utilitara,daca mai adugi intretinerea ei [curele filtre cauciucuri]Doamne ferste sa-ti cada vreo piesa , dar mi se pare strigator la cer sa dai in jur de 1000 E pe,, o osie si trei obloane,,.Poate cei care le vind speculeaza chestia ca nu ai de platit mult la o remorcuta .
Cavaleriu cu ce masina tragi remorca de 2t?
Multumesc pentru sfaturi . Am sa ma gindesc de doua ori inainte de a cumpara ceva .Oricum remorcuta cu dim utile de 2,70 m pe 1,40m,ca sa aibe loc 15 stupi cu capac telescopic asa cum sunt ai mei ,sa aibe sistem de frinare ,si masa max autorizata de 1200kg sub 1200 E nu am gasit pe internet si vorbesc de remorca SH.

cu mertanu sof . profesionist cind merg peste 30km prin zona pina la 30 km cu un golf 3
SI AICI MERG PE BARBA MEA ca daca ma prind cu B ul meu mam ars pina la urmatorul pas mai risc si io un pic :D
cavaleriu

Mesajde albis » 19 Feb 2012, 16:18

Am inteles .Dar cati cai are golful tau?
albis

Mesajde johny77 » 06 Mar 2013, 12:24

am si eu o intrebare.
as putea ca la transport, sa iau jos podisorul, si sa nu mai fie nimic intre rame si capac, capacul oricum are gurile laterale de ventilatie?
nu ar fi in regula?
ma refer pentru ca albinele sa nu se asfixieze, si fara sa mai folosesc sita in loc de podisor.
johny77

Mesajde vali79 » 06 Mar 2013, 12:45

johny77 scrie:am si eu o intrebare.
as putea ca la transport, sa iau jos podisorul, si sa nu mai fie nimic intre rame si capac, capacul oricum are gurile laterale de ventilatie?
nu ar fi in regula?
ma refer pentru ca albinele sa nu se asfixieze, si fara sa mai folosesc sita in loc de podisor.

Ce funduri ai la stupi?Daca ai funduri pline este obligatoriu sa le faci o aerisire corespunzatoare in capac,ai grija sa nu ai goluri intre scindurelele de la capac(albinele le gasesc foarte usor),ar fi indicat sa ai plasa pe toata suprafata capacului sau o rama de lemn care sa fie cu plasa pe toata suprafata lazii.
Daca ai fund antivaroa va fi necesara aerisirea din capac doar in cazuri mai deosebite(famili puternice,canicula,miere multa in stupi,etc).Ai grija primavara cind familiile sunt mai slabe sa nu lasi o aerisire foarte mare (in special la distante mai lungi)pentru a nu raci puietul!!!!Un an bun tuturor.
Sanatosi sa fim ca boala...vine!
vali79

Mesajde johny77 » 06 Mar 2013, 13:09

Am fund plin. Capacele sunt facute bine, nu au goluri, iar aerisirile alea doua din fiecare capat m-am gandit ca sunt suficiente.
Si in modul asta m-am gandit ca nu mai trebuie sa-mi fac rama cu plasa in loc la podisor.
Oare a transportat cineva asa?
johny77

Mesajde DaniRadu » 10 Mar 2013, 22:53

Rama cu plasă din capac are rolul de a mării suprafaţa de contact a albinelor cu aerul. Dacă nu există rama peste tot stupul, plasa de la fantele de aerisire din capac poate fi blocată de albinele care încearcă să iasă iar stupul va suferii din lipsă de aer.
DaniRadu

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR