Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

momeală pentru prinderea roiurilor

Mesajde ovidiu_78 » 09 Mar 2013, 14:15

Aici se vede mai bine triumghiul acela de plastic
Fişiere ataşate
image.jpg
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde comi » 09 Mar 2013, 14:35

Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde delorin I » 09 Mar 2013, 16:01

Cusca aceea de plastic se gaseste de cumparat....costa cam 40 Ron...eu am vazut aici in Bucuresti la magazinul apicol de la BAsarab! Dor ca uniii spun in alte locuri si discutii publice ca nu de fiecare data poate retine matca, mai ales cand aceasta este tanara si neimperecheata!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde conufanica » 09 Mar 2013, 20:01

Cusca Asta , frectii la picoru' de lemn!
Cei care au folsit-o anul trecut nu sunt multumiti deloc de ea. Streseaza albina!
conufanica

Mesajde conufanica » 09 Mar 2013, 20:06

balasbebe scrie:Coane vezi ca suntem deocamdata mai multi cei care nu mai pun botul.
Poate ai contract de publicitate, si noi nu stim.
Daca platesti doar transportul, mai am 3 cutii gratis.
Si acel cutit care se vinde pe TV, este gratis, dar costa doar transportul.

Geaba spui! Eu am uns speteaza unei rame din fiecare nucleu cu abejar, api am uns si colivia matcii. Acolo unde am folosit carmazul gardul de acptare a fost de peste 85%. FAra misto. E drep in nucleele si cutiile goale imprastiate prin stupina nu s-a aciuat nici un roi. De la minie n-avea cum, dar nici prin vecini n-am avut. Om vedea ce-o fi anul astA!
conufanica

Mesajde balasbebe » 09 Mar 2013, 22:35

Daca cineva s-a saturat de prins roi sa-mi zica. Anul trecut cum aveam roi cum dadeam cate un telefon sa-l prinda. Am multi incepatori care voiam cate un roi, si le-am facut placerea sa se urce ei in pomi.

Eu am o stupina in incinta cimitirului. Acolo este o troita. Ma gandesc la anul sa o ung cu abejar, ca este singurul loc unde nu s-au pus albinele.
balasbebe

Mesajde sebestyen tibor » 09 Mar 2013, 22:48

Anul trecut am luat la tirgul de la Blaj feromoni de prins roiuri 5 bucati cu 65 roni . Rezultat , cu cele 5 feromoni montati in roinite in diferite locuri am prins un singur roi care acoperea foarte slab o rama dadant. Rezultat slab
sebestyen tibor

Mesajde mihailazar » 10 Mar 2013, 23:21

Aceste substante nu sunt altceva decat pacaleli. Am folosit abejarul in diferite situatii doua sezoane apicole, nu am reusit sa atrag niciun roi; am reusit insa, dupa culesul de vara, sa starnesc un inceput de furtisag in stupina din cauza parfumului pronuntat al acestuia. Nu aruncati banii pe astfel de produse asa zis miraculoase. Ar fi dealtfel investitia ideala, 10 lei si castigam 10 roi, ce bine ar fi!
mihailazar

Mesajde ovidiu_78 » 11 Mar 2013, 01:20

balasbebe scrie:
Eu am o stupina in incinta cimitirului. Acolo este o troita. Ma gandesc la anul sa o ung cu abejar, ca este singurul loc unde nu s-au pus albinele.

Si sunt sigur ca nici nu se va pune,nu e de joaca cu asa ceva :roll:
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde delorin I » 11 Mar 2013, 07:03

Intrebare, ca unul care tocmai am primit de vreo 2 saptamani din America produsul Swarm Catch with NAsonov- (nu va spun ca nici una din fiole nu continea etichete- si am avut probleme la vama)...folositi acesti feromoni in cutii GOALE:)? Sigur nu discut ca ce am primit eu ar putea contine apa si zahar, chiar orice virus...ma astept la orice!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde State » 12 Mar 2013, 15:48

balasbebe scrie:Coane vezi ca suntem deocamdata mai multi cei care nu mai pun botul.
Poate ai contract de publicitate, si noi nu stim.
Daca platesti doar transportul, mai am 3 cutii gratis.
Si acel cutit care se vinde pe TV, este gratis, dar costa doar transportul.

Din moment ce detine un magazin apicol , ce-ai vrea sa spuna ? :roll:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde kamy » 17 Mar 2013, 20:10

Apinam si nici nu iau! Parerea me.
Frectia lazii cu roinita a 8ncercat careva?
kamy

Re:momeală pentru prinderea roiurilor

Mesajde mihailazar » 29 Mar 2013, 13:52

incercat! Nu da rezultate nici aceasta, deorece matca impreuna cu roiul se lasa conduse de cu totul alte instincte pe cate inca nu le cunoastem...o planta parfumata le sugereaza ca ar fi rost de ceva nectar iar albinele roitoare,au, in perioada critica, instinctul de acumulare cam estompat
mihailazar

Re: momeală pentru prinderea roiurilor

Mesajde echo » 14 Apr 2013, 11:14

mihailazar, cam.. gresesti... de fapt, sa spun corect, te cam pripesti cu concluziile..
Faptul ca Melissa a fost numita traditional si roinita, o avea un motiv.. nu? Planta a fost verificata de-a lungul secolelor de stupari si nu doar odata de unul sa spuna "nu merge" si ramane tot Melissa, nici gand de roinita... Faptul ca merge e dovedit de traditie.

Extractele acetea pentru prins roii se bazeaza exact pe acesta observatie sau practica veche si se fac din radacina de melissa off.

Despre eficienta, eu am folosit un alt produs, frantuzesc, 2 ani la rand si doar odata am prins un roi. Si atunci treaba eu o vad asa: este eficient? DA, foarte !! Pai de ce?? simplu - produsul folosit a costat 28 ron. 2 ani 28 x 2 = 56 ron. Valoarea roiului prins - 200 - 250 ron. Eficienta economica - 400 - 500 %
Eu am folosit in toata stupina un singur stup, pus undeva in lateral, ca nu aveam loc. Desi indicatiile spuneau ca se pun 2-3 stupi capcana in fata stupinei la o distanta de 20-30 m si se aplica produsul respectiv odata pe saptamana (un tub imi ajunge pt 10 aplicatii saptamanale, adica cam un sezon). (Mihai - Produsul se adreseaza albinelor cercetase si nu celor culagatoare ;) )

Spune cineva mai sus ca a folosit un al produs 5 feromoni la 65 roni total si a prins doar 1 roi .. Concluzie - "rezultat slab"... :lol: :lol: Clar - daca fiecare feromon nu a prin macar 10-15 roi de pe raza comunei, clar ca e .. "slab" :lol: Pai ce asta e Caritas ??

Ca si conluzie, eu cred ca produsele, indiferent care ar fi, sunt bune, daca tinem cont de faptul ca nu fac altceva decat sa creasca sansele de prindere a roilor, in nici un caz nu garanteaza aceasta. Pretul lor este unul mai mult decat acceptabil, bazandu-ma pe calculul de mai sus - prins 1 roi, am scos de 10 ori valoarea lui, nu prind.. nu pierd mare lucru, mai incerc si la anul.

E bun mai ales pentru cei care se duc saptamanal la stupina, tot asa mai administrezi si produsul respectiv pe stupii capcana (pt improspatare). Repet - nu garanteaza nimic, cel mult poate ajuta... prin cresterea sanselor de prindere a roilor.
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Re: momeală pentru prinderea roiurilor

Mesajde Florin Dobre » 14 Apr 2013, 11:57

Intamplare adevarata...sunt convins ca au patit-o multi.
Lada goala intr-o magazie cu geamul deschis. Roiul s-a instalat singurel in lada. Costuri zero :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Momeală pentru prinderea roiurilor

Mesajde echo » 14 Apr 2013, 14:32

Florin Dobre scrie:Costuri zero :)

continuati.... garantat veti avea rezultate.... :lol:

asa este, mi s-a intamplat si mie, s-au instalat intr-un stup vechi care il am ramas de la stra-bunicul, pe care nu il foloseam ca era putin atipic (rame putin mai scurte)...

Totusi nu stiu ce lagatura are cu topicul acesta (care apropo, ar trebui modificat fara numele produsului)
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR