cosming scrie:Salve, am sa incerc sa-ti raspund cum fac eu dar va trebui la randul tau sa-mi spui pe ce te-ai bazat cand ai pus suta de grame de sirop zilnic si nu 200 grame

.....
Hehe

)))) iti zic: suta de grame pe zi vine de la recomandarea 200g o data la doua, trei zile, cu scop de stimulare, de mimare a unui cules minim. Am inceput asta dupa doua zile de ploaie non-stop si prognoza de ploaie in continuare. Fiind incepator pur si simplu am uitat ca pe langa ouat mai este nevoie de papa si pentru crescut rame. Dupa ce a trecut saptamana de ploaiesi a venit vremea buna intre timp m-am prins si eu ce am gresit, dar nu am marit doza de sirop pentru ca eram convins ca au un cules bunicel pe o faneatza la poala padurii, plina de mazariche, maces si ce o mai fi pe acolo. Se pare ca de fapt au avut cules aproape ioc

Adica nu ca se pare, ci in mod sigur. Am aflat asta de la un stupar mai experimentat. Asa ca, mai intortocheat un pic, am aflat si eu ca la ora asta au cules slab si ca trebuie sa le dau sirop mai serios ca sa imi si cladeasca. Oricum zilele astea o sa ma dotez si cu un cantar, pentru cazurile in care vad flori, am impresia ca au un cules mirific si de fapt el lipseste cu desavarsire

)))))))) sau aproape.
Multumesc mult pentru raspuns, am si fost groaznic de aglomerat zilele acestea si nu prea am apucat sa imi fac temele

Stupii sunt multietajati, corpul de jos plin cu albina, 8-9 rame cu puiet in diverse stadii, corpul de sus 2-2,5 rame cu puiet. Am urcat o rama cu puiet sus si am pus in loc o rama cu FA si am scos rama claditoare pe care am inlocuit-o cu un goala, oricum parca vad ca ma paste roirea.