Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Strangere Cuib

Mesajde bostina constantin » 15 Noi 2012, 10:14

Am ,,printat'' in cap, dar si pe A4 ca lectie pt acasa :)

Multumesc Lucky5strike!! Mare om mare caracter, inca odata multumesc!!
bostina constantin

Mesajde lucky5strike » 17 Noi 2012, 21:58

Cu placere... dupa timp, patite, dispozitie, ca toti forumistii.

O chestiune care nu s-a subliniat aici, si care e de luat in calcul: familiile restranse reactioneaza de obicei mai bine la zborurile de curatire.

Ies adica primele.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 17 Noi 2012, 22:10

cristi_vidican scrie:Ințeleg raționamentul cu dispunerea ghemului pe rezervele de miere, ceea ce face ca un ghem strâns să ajungă mai bine la miere.
Dar, dacă strângeți pe 5-7 rame, atunci, sa zicem 12 kg de miere pe 5 rame, acele rame vor fi pline cu miere, aproape de sus până jos. În timp ce la un ghem larg, rama nu va fi atat de plina.
De ce am zis ca am zis mai sus. Pt ca s-ar prea putea ca unii să strângă ghemul tare și să nu aproximeze bine câtă miere să lase la un ghem strâns.
Valter zicea prin iarnă că stupii care nu au fost strânși și lăsați așa peste iarnă au trecut iarna mult mai bine decât cei strânși.

Daca avem 12 kg dispuse pe 5 rame, ar fi ceva de genul 6 kg pe cele doua marginase si 6 kg pe cele 3 rame centrale.

Ca sa nu ne supunem riscurilor, rama de iernare sa aiba, in zona centrala, miere 40-50%, iar spre margini trebuie sa fie mai incarcata.

Sau regula de aur, rama de 2kg.

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde ves.lucian.zabrani » 13 Mar 2013, 04:31

multumim , domnule lucky5strike !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR