Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Adapatori pt albine

Mesajde RazvanTi » 20 Feb 2013, 21:41

este talash
RazvanTi

Mesajde mirel » 13 Mar 2013, 12:29

niste blani gasite prin curte , un robinet de plastic , un butoi , un flex si putina imagintie+munca+rabdare =>
Fişiere ataşate
WP_000357 (770 x 1027).jpg
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde FLORINELU » 13 Mar 2013, 12:33

buna idee,faina adapatoare.
FLORINELU

Mesajde bostina constantin » 13 Mar 2013, 12:47

Salut Mirel :)
Ce pusesi in vasele din centru, pt ademenire, or ii secret ? ;)
Ce lucru am facut dupa sfaturile tale, acum stau linistit , ca mi-am vazut ,,sacii in caruta''
Inca odata multumesc !
bostina constantin

Mesajde mirel » 13 Mar 2013, 13:47

@ florinelu - ideea mi a venit de la un batranel care avea pe post de adapator o blana mancata de carii

sa traiesti nea' costica,vasele din centru le umplui, in primul rand,cu.... mult suflet :lol: si mai pusei si ceva lapte praf,drojdie de bere si ceva polen macinat. Cu mare placere, oricand !
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde joohny » 01 Mai 2013, 08:55

Va salut.Stie cineva ce efecte are pt. albine apa dura?Intreb deoarece am fintina acasa si analizele spun ca este dura.Va multumesc anticipat,Sanatate.
joohny

Mesajde aliuta2000 » 05 Mai 2013, 20:23

Atentie unde e pozitionata adapatoarea .... sa nu fie in culoarul de zbor de carata ca nu o vor frecventa .
A.D.
aliuta2000

Mesajde unincepator » 07 Mai 2013, 22:46

RazvanTi scrie:este talash

Hristos a inviat,ce rumegus folositi,rasinoase, stejar,sau de care?. Vamultumesc mult.
unincepator

Mesajde liviutzbogos » 16 Mai 2013, 11:48

mirel scrie:niste blani gasite prin curte , un robinet de plastic , un butoi , un flex si putina imagintie+munca+rabdare =>

Ti-am furat ideea dar eu am lucrat cu drujba, nu cu flexul...imediat am facut canalele pentru apa. Insa eu nu am butoi cu robinet si le tot puneam cu sticla...soarele si scandura uscata imediat trageau apa. Dar cred ca au ele o alta sursa de apa pt ca nu le-am vazut niciodata la scandura. Probabil de la valaul oilor, acolo e apa tot timpul.
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde yokoz777 » 19 Mai 2013, 09:35

Salutare.Eu am facut zig zaguri pe o scandura cu flexul si vad ca da randament de minune.am facut si un bidon de 40l cu un robinet simplu de bronz de la blocul motor al tractorului si il las sa picure pe scandurica,da rezultate foarte bune.Dar caci trebuie sa fie si un dar..se cam inverzeste apa si la3-4 zile trebuie sa spal atat bidonul cat si scandurica de verdeata..ce puneti voi in apa pentru a se pastra curata mai mult timp?am incercat cu un gram de sare pe litru caci am auzic ca sarea le ajuta la producerea cerii,am mai adaugat si unpic de busuioc dar degeaba..app se mai adauga tratamente ceva in apa?spor la miere baieti
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde unincepator » 22 Mai 2013, 11:01

bunaziua, nu am aflat ce fel de rumegus, talaj este.
unincepator

Mesajde gelu stuparu » 24 Mai 2013, 08:10

Daca se inverzeste apa dupa un timp , cind sta in soare se poate pune in recipientul de apa o mina de busuioc verde sau uscat.
gelu stuparu

Mesajde liviutzbogos » 24 Mai 2013, 20:27

gelu stuparu scrie:Daca se inverzeste apa dupa un timp , cind sta in soare se poate pune in recipientul de apa o mina de busuioc verde sau uscat.

Apoi se cheama un preot si se face aghiazma :P
Nihil Sine Deo!

Munţii noştri aur poartă,
Noi cerşim din poartă-n poartă. (Octavian Goga)

Ce folos, viaţă fără de Hristos?
liviutzbogos

Mesajde iunicu » 02 Iun 2013, 13:22

Eu nu as curata verdeata de pe scandura de adapare. Acelea sunt alge care se hranesc, printre altele, cu compusi ai azotului. Asadar algele purifica apa oarecum si pe deasupra ofera un bun suport pentru mentinerea umezelii la nivelul scandurii.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde popescucv » 14 Iul 2013, 09:21

unincepator scrie:bunaziua, nu am aflat ce fel de rumegus, talaj este.

Talas de pin peste care a turnat o galeata cu apa in care a dizolvat o lingura de sare.
Asa spune in comentariul de la film.
"He says: This is a drinking bowl for bees. In spring when bees are raising lots of brood they need salt. In order the bees don't visit "dirty places" I've created such a bowl. This is pine sawdust. I pour a bucket of water with a spoon of sea salt in."
"Un om bogat nu este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai putin" - Octavian Paler
popescucv

Mesajde Tankard » 28 Sep 2013, 22:55

Salutare,eu am facut adapatoarea atfel: o scandura cu un canal sapat in zig-zag,un butoi cu robinet la un capat al scandurii si o galeata in capatul celalat,cand galeata se umple(cam in doua zile)o rastorn inapoi in butoi,astfel apa circula si se oxigeneaza...
Respecte,
Tankard

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR