Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Val de frig (Martie 2013)

Mesajde badguy_goodguy » 15 Mar 2013, 17:07

teinegru64 scrie:Vaslui 18 grade ...primul zbor de curatire serios .Vedeti ce inseamna selectie... :D De cod galben :lol:

WTF?! :evil: :twisted: :ugeek:
Oradea: Ora 16:00 tot mai minge =))

http://www.antena3.ro/externe/stare-de- ... 07001.html

Cica diseara se termina codul de vant si ninsori ... au uitat sa dea cod si pt. frig. Ma rog -10 grade nu sunt temperaturi extreme...dar totusi e martie...
badguy_goodguy

Mesajde badguy_goodguy » 15 Mar 2013, 17:12

Pun pariu ca zapada asta inseamna: fara polen de alun, fara polen de salcie.
Minim 3 zile fara polen de loc dupa ce se termina frigul.
badguy_goodguy

Mesajde ovidiu_78 » 15 Mar 2013, 18:22

badguy_goodguy scrie:Numai noi din Oradea ne plangem? ....

numai tu din oradea te plangi :lol: :lol: :lol:

nu e grav,si inainte daca au adus polen,nu trebuie sa fie problema,dar la altii care inca nu au adus deloc inca, cum e???

numai bine
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde padurar2009 » 15 Mar 2013, 19:47

La noi in Bucovina nu a cost zbor din noiembrie :(
padurar2009

Mesajde Aurel1959 » 15 Mar 2013, 22:25

Vorbiti de polen ,unii de reorganizare cuib si alte lucrari iar eu astept inca zbor de curatire.
" In viata la toti li-e greu,dar nu la toti deodata si nu la toti la fel"
Aurel1959

Mesajde ovidiu_78 » 15 Mar 2013, 22:35

pai tocmai asta ziceam ca la unii nici nu au inceput toate astea,pai ce sa ne plangem atunci???
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde BUNKA » 15 Mar 2013, 22:41

Aurel1959 scrie:Vorbiti de polen ,unii de reorganizare cuib si alte lucrari iar eu astept inca zbor de curatire.

Salut Aurel..tu de unde esti, trece-ti la avatar ca e mai simplu sa ne dam seama care-s conditiile meteo la tine!
De ex la mine cand vede lumea ca-s de la Botosani..gata si-a facut o idee, altul de la Arad are alte conditii..deci, ajuta!
Te salut!
BUNKA

Mesajde Trantorul@ » 16 Mar 2013, 00:28

Cam asa arata muguri la perii de vara , la meri de vara deja au dat si frunzulitele , salca este 80 % inflorita , cornul la fel este inflorit, ciresii , corcodusi, visinii la fel sunt aproape puscati mugurii , dar dupa - 10 grade cat o sa fie la noapte cu siguranta nu o sa mai ramana nimic din toate sursele enumerate si foarte vitale pentru abine in periada aceasta si aprilie .
Mai raman ceva pruni, meri , peri de toamna care nu sunt asa de dezvoltati muguri.

http://i45.tinypic.com/24gnehy.jpg
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde badguy_goodguy » 16 Mar 2013, 04:09

-8 grade deja. (in oras!, unde is albinele....) Eu ma duc sa dorm...noaptea buna.
badguy_goodguy

Mesajde apispaula » 16 Mar 2013, 04:34

-7C la lugoj-faget...ninge la greu...maine la targul apicol de la faget cred ca toti vor fi dezamagiti(sau nu vor venidin cauza vremii)pacat...
apispaula

Mesajde Ioan Guist » 16 Mar 2013, 09:04

Referitor la polen si cat de afectat ramane dupa frig.
Avem ocazia sa vedem fiecare ce se intampla.Dupa valul asta de frig vine caldura .
Daca avem polen in primele zile, nu a fost afectat.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Aurel1959 » 16 Mar 2013, 15:21

BUNKA scrie:
Aurel1959 scrie:Vorbiti de polen ,unii de reorganizare cuib si alte lucrari iar eu astept inca zbor de curatire.

Salut Aurel..tu de unde esti, trece-ti la avatar ca e mai simplu sa ne dam seama care-s conditiile meteo la tine!
De ex la mine cand vede lumea ca-s de la Botosani..gata si-a facut o idee, altul de la Arad are alte conditii..deci, ajuta!
Te salut!

Salut Bunka!
Sint din acelas judet cu tine.Mai exact din Saveni.Poate o sa avem ocazia sa ne cunoastem.Eu am sperat sa se intimple la sedinta ACA sau la tirg la IASI dar n-a fost sa fie.
O zi buna si numai bine!
Aurel1959

Mesajde Aurel1959 » 16 Mar 2013, 15:32

Trantorul@ scrie:Cam asa arata muguri la perii de vara , la meri de vara deja au dat si frunzulitele , salca este 80 % inflorita , cornul la fel este inflorit, ciresii , corcodusi, visinii la fel sunt aproape puscati mugurii , dar dupa - 10 grade cat o sa fie la noapte cu siguranta nu o sa mai ramana nimic din toate sursele enumerate si foarte vitale pentru abine in periada aceasta si aprilie .
Mai raman ceva pruni, meri , peri de toamna care nu sunt asa de dezvoltati muguri.

http://i45.tinypic.com/24gnehy.jpg

Trantore ,daca si in urmatoarele sezoane vremea ne va ajuta tot asa,am puso.Conditii perfecte pentru taxe si impozite.
Sanatate si spor la treaba!
Aurel1959

Mesajde BUNKA » 16 Mar 2013, 16:49

Aurel1959 scrie:
BUNKA scrie:

Te salut!

Salut Bunka!
Sint din acelas judet cu tine.Mai exact din Saveni.Poate o sa avem ocazia sa ne cunoastem.Eu am sperat sa se intimple la sedinta ACA sau la tirg la IASI dar n-a fost sa fie.
O zi buna si numai bine!

Aaaa..da, da Aurele, scuze...vb cu multa lume si nu mai stiu care si de unde sa-l iau :D ...am fost la targ la Iasi sambata si treaba sa derulat la modul ca un coleg a trebuit sa vina sambata dimineatza sa ia niste stupi de la mine si am stat toata noaptea sa-i termin si nu am dormit deloc, cu o zi inainte am muncit, am muncit si toata noaptea, dimineatza am predat stupii, apoi am condus 120km pana la Iasi am ajuns pe la 13.00 si am dat o raita prin targ, am lasat un stup Delon la cineva si apoi m-am dus in mall sa mananc, si apoi cand am coborat targul era pe terminate, am mai vazut una alta, m-am salutat cu Sebi Ciocan, era si el terminat...m-am intalnit cu Catalin Profiri si cu Livas, si cu inca un coleg de la Harlau si dupa aia am cam plecat ... a fost o treaba pe fuga!
La noi treaba e cacacioasa cu zborurile, eu am avut numai unul la 1 martie si atat...asteptam, oricum aud ca sunt multi care se plang de diaree, nosemoza depopulari etc..dar si in sud e nasol daca e afectat mugurele si floarea..asta e !!
BUNKA

Mesajde cristi_vidican » 16 Mar 2013, 18:15

Azi la Tulca a fost soare. Albinele au ieşit pe afară dar n-am văzut deloc polen.
Nu m-am putut răbda şi am am deschis 2 stupi care-i ştiam cu probleme. La unul, la ultimul control, matca nu depuse deloc puiet, în timp ce ceilalţi aveau toţi pe 1-2-3 rame. Acum avea puiet pe 3 rame.
Dar, nu am văzut urmă de păstură în stup. Şi bănuiesc că aşa e la toţi.
Sperăm să-şi dea drumul vremea şi să avem polen, că altfel e jale.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Aurel1959 » 16 Mar 2013, 18:37

Bunka, dupa mine cred ca lipsa polenului din toamna si calitatea rezervelor de miere isi spun cuvintul.Am si eu la 4 probleme cu nosemoza si nu sint singurul in zona.Am stupii in doua locuri intravilan si extra vilan.Culmea ca cei mai afectati sint cei din intravilan .Ma gideam ca cei din cimp sa fie mai slabi pentru ca au fost acoperiti complet cu zapada ,dar spre surprinderea mea na picat nici unu.Vom vedea ce va fi deacum dupa valul asta de frig .Nu ma asteptam sa fie chiar asa
O zi buna!
Aurel1959

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR