Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde sorinmob » 15 Mar 2013, 20:49

ideea e ca se pare ca totus se va mai schimba(in bine) ceva pe aici - pe acolo prin partile esentiale
Toti oamenii se aseamana prin cuvinte, numai faptele ii deosebesc.
sorinmob

Mesajde rasai » 15 Mar 2013, 20:52

Buna, lupta cu sistemul trebuie continuata pana convingem statul sa aloce subventii si in sistemul nostru cum aloca in zootecnie daca tot sant din aceeasi ramura. La oaie , la vaca se da bani fermierului sa faca ce stie el nu i se inpune sa cumpere graunte sau ce le mai trebui lor asa cum santem noi prostiti (Planul national apicol) cuperi de la aca zahar candi cu 10 lei etc
rasai

Mesajde so-ri-pan » 15 Mar 2013, 23:00

Rasai, ai perfecta dreptate. Propune si cum sa continuam. Din multi cati suntem, apicultori, doar cativa s-au implicat pentru aceasta semireusita. Tot ei sa continue?
so-ri-pan

Mesajde kiloz » 15 Mar 2013, 23:42

Din 20.02.2013

--"venim cu propunerea de a reduce nivelul de
impozitare pe familia de albine, astfel incat impozitul aferent sa nu depa§easca
suma de 9 lei/familia de albine, suma care sa cuprinda atat cota de 16%, cat si
5,5% contributia pentru asigurarile de sanatate."

-40x16%=6.4
-40x5.5=2.2
-6.4+2.2=8.6
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde conufanica » 15 Mar 2013, 23:59

Aveti dreptate d-le Kiloz! Bine gandit! Oare pentru impozit ne cheama la minister pe 20 martie?
conufanica

Mesajde reformistul » 16 Mar 2013, 01:00

ilalexandru scrie:si eu am intrat in posesia respectivelor documente. Acum pana nu vedem ceva oficial...nu putem zice nimic
http://prntscr.com/wfb0y
http://prntscr.com/wfb3b
http://prntscr.com/wfb5f
si raspunsul http://prntscr.com/wfba7

Ma bucura faptul ca domnul ing. Vasile Deaconu a preluat pasaje din scrisoarea mea trimisa celor 588 de parlamentari. Acum nu am sa ma supar ca nu a citat autorul, dar daca tot sunt oameni care il cunosc, aici pe forum, ar trebui sa ii transmita ca asa e corect. Cel putin il intrebi pe autor daca poti prelua. Ca altfel poate deveni coleg cu dottore Ponta si ar fi mare pacat. Asta mai in gluma mai in serios fiind spuse, una peste alta este bine ca se fac pasi in continuare pentru a limita efectele unei situatii neplacute apicultorilor. Lucrurile se mai rezolva uneori, chiar si de buturugi mici ;)
reformistul

Mesajde so-ri-pan » 16 Mar 2013, 02:15

Reformistul spune:
..."una peste alta este bine ca se fac pasi in continuare pentru a limita efectele unei situatii neplacute apicultorilor. Lucrurile se mai rezolva uneori, chiar si de buturugi mici !"

Corect spus si asta trebuie sa intre in constiinta publica. "BUTURUGILE MICI" sunt esentiale in anumite momente. Pacatul mare este ca SUNT PUTINE "BUTURUGI" dispuse sa se implice.

Avand in vedere ca intalnirea de la M.Agriculturii este programata la orele 13, 20.03.2013, SAN asteapta membrii sai (si nu numai)care tot fac deplasarea pentru Minister, dimineata dupa orele 9,30, la sediu AGROSTAR pentru discutii pe tema viitoarelor actiuni.
so-ri-pan

Mesajde rasai » 16 Mar 2013, 22:20

Un memoriu prezentat ministerului agriculturii , o intrbare catre aca judeteana :cati membri platesc cotizatia anual si cat la suta au acesat PNA ar fi un inceput prin a gandi strategia . Eu o sa fac o scrisoare catre aca Iasi . Va tin la curent
rasai

Mesajde rasai » 16 Mar 2013, 22:24

so-ri-pan scrie:Reformistul spune:
..."una peste alta este bine ca se fac pasi in continuare pentru a limita efectele unei situatii neplacute apicultorilor. Lucrurile se mai rezolva uneori, chiar si de buturugi mici !"

Corect spus si asta trebuie sa intre in constiinta publica. "BUTURUGILE MICI" sunt esentiale in anumite momente. Pacatul mare este ca SUNT PUTINE "BUTURUGI" dispuse sa se implice.

Avand in vedere ca intalnirea de la M.Agriculturii este programata la orele 13, 20.03.2013, SAN asteapta membrii sai (si nu numai)care tot fac deplasarea pentru Minister, dimineata dupa orele 9,30, la sediu AGROSTAR pentru discutii pe tema viitoarelor actiuni.

Nu trebuie adoptata strategia buturugii trebuie sa fii luptator sa faci ceva , nu sa astepti sa treaca roata peste tine
rasai

Mesajde reformistul » 19 Mar 2013, 16:07

Astazi s-a votat la Senat Codul Fiscal cu modificarile de rigoare: Pana la 75 de familii nu se impoziteaza. Peste 75 de familii norma de venit va fi 40 lei / familia de albine.
Totusi buturuga mica mai rastoarna carul din cand in cand. Imi pare rau ca sunt putine buturugi mici si multe buturugi mari care stau in spatele tastelor (sau cel putin asa se cred)!

Detalii:

http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=16982

Uitati-va la raportul comisiei sesizate în fond (al 9 lea .pdf) paginile 7 si 8 (numerotarea de pe pagina).
reformistul

Mesajde feerary » 19 Mar 2013, 20:56

extraordinar! ii ceva de necrezut, inca nu imi vine sa cred cata hotie! si in plus ma deranjeaza faptul ca avem asociatii si nu s-a facut nimic! nu-i destul ca lucrez si imi ia statul aproape tot..tva 24% acum si asta...oare ce mai urmeaza?! nici nu vreau sa ma gandesc! pe ceausescu l-au omorat si se bat cu pumnu in piept, acum cu asociatii si nu se face pprotest. in concluzie: Lucrati, strangeti, ca statu are grija sa va fure si asta o fac "legal". AH CATA PROSTIE
feerary

Mesajde kiloz » 19 Mar 2013, 21:08

A fost si propunere ca apicultura sa fie scoasa de pe lista ,dar sa votat inpotriva.Destul de dureros!
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde geangu » 19 Mar 2013, 23:00

nu pot fi celelalte domenii ale agriculturii impozitate iar apicultura nu. cine se vaita si de aceasta suma, care este de bun simt dupa parerea mea, trebuie sa se lase de meserie.
geangu

Mesajde akmm » 20 Mar 2013, 09:16

geangu scrie:nu pot fi celelalte domenii ale agriculturii impozitate iar apicultura nu. cine se vaita si de aceasta suma, care este de bun simt dupa parerea mea, trebuie sa se lase de meserie.

Vorba lui nenea Iancu: ,,Bravos natiune.Halal popor''
Sa inteleg ca ar trebui sa multumim conducatorului iubit pentru impozitul rezonabil.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde filip » 20 Mar 2013, 09:21

@geangu,
Daca eu produc 1 leu statul ia 24 bani la tot ce cumpar.Ori daca eu nu produc nimic ,statul imi da sunt asistat.Ori tocmai lucrul asta trebuie explicat.
filip

Mesajde Adi Hodis » 20 Mar 2013, 14:08

geangu scrie:nu pot fi celelalte domenii ale agriculturii impozitate iar apicultura nu. cine se vaita si de aceasta suma, care este de bun simt dupa parerea mea, trebuie sa se lase de meserie.

Stai asa ca nu-i asa ... sa privim mai atent d-le Geangu, ce e acela bun simt.
Siutatia apiculturii in Romania este in proces de dezvoltare, conform conditiilor masurii 112 si 141 ... desi prin acestea s-a produs o discriminare intre apicultori, cu limita de varsta de 40 de ani. De dezvoltare au nevoie si aceia.
Cei ce sint in ultima sesiune, din iunie a c si cu cei care au accesat fonduri anul trecut, cand au avut timp pentru a se realiza dezvoltarea si in special sa produca ?. Deci aici numai de bun simt nu se poate pomeni.
Apoi, cum se tot vrea ca sa ne aliniem la standardele UE, noi avem deja preturi ca la ei, la tot ce cumparam insa la ce vindem, avem preturi romanesti ( ca nu mai pot sa zic albaneze, ne-au intrecut si aia ). Si pe linga 24% TVA numa' "bine" pica taxa aia de prima inmatriculare, a ?
Asa, deci e ... minunat !. De bun simt.
Sa ne uitam si prin spitale si la pensionarii care dupa anii lucrati, abia le ajung banii de medicamente. Si asta e de bun ... simt ?.
Si mai avem inca ... de privit.
Avem un top ... de 500 milionari in euro care o mai fi crescut. Astia ca astia dar 588 de parlamentari ar putea lua si SUA in administratie ... ca sa se justifice posturile lor.
Mai putem adauga ... dar ca sa nu calc pe bunul simt, revin la apicultura.
Nu este momentul de a fi impozitata. Nici in 2017 nu va fi ci abia dupa 2018 s-au 2019.
Acum e necesara dezvoltarea si fiecare leu investit ... conteaza.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA