Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dragos-Apicultor Incepator

Mesajde Dragos » 24 Feb 2013, 20:43

Targul mierii-bine organizat, multi expozanti, multi cumparatori iar produse si utilaje apicole...cat cuprinde! A fost bine de tot...
Fişiere ataşate
DSCF6308.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 16 Mar 2013, 21:14

Avem probleme...! In atentia incepatorilor care vor sa dea sirop la albine! Puteti sa le faceti mai mult rau decat bine! Mai bine ii lasati asa! Cel putin asa mi s-a intamplat mie. Chiar daca am citit in mai multe carti ca nu este indicat sa dai sirop asa de devreme...eu le-am dat pentru ca asa am auzit la cativa apicultori si dat a fost... pe apa sambetei. Nu am pierdut mare lucru pentru ca le-am dat putin 150 ml/familie, problema a fost ca albinele au intepat punga, au luat o zi- doua si apoi a curs pe urdinis afara, la trei dintre ei.La un stup care nu a fost inclinat a ramas acolo pana cand am venit eu acasa, de la facultate(dupa o saptamana). Ce a rezultat se observa in poza urmatoare. Astazi am profitat de vremea buna si am transvazat familia in alt stup.
DECI---ASA NU!
Fişiere ataşate
Imag009.jpg
Ultima oară modificat de Dragos pe 16 Mar 2013, 21:46, modificat 1 dată în total.
Dragos

Mesajde Dragos » 16 Mar 2013, 21:41

Si acum ceva de bine... Pe data de 9 martie am strans cuibul la toti, am scos cate 2 rame de la fiecare si le-am administrat cate o turta proteica de 120 grame. Astazi, dupa o saptamana turtele au fost consumate si le-am dat inca o serie pana saptamana viitoare. Reteta de turta proteica marca "pab" am luat-o de pe forum de aici:http://forum.stuparitul.com/viewtopic.php?f=9&t=807&start=80. Apifonda sau miere nu le mai dau pentru ca, dupa-parerea mea au miere de ajuns in cuib. Trebuie sa mai faca loc pentru matca, sa depuna si ea ceva oua. :)
Fişiere ataşate
Imag005.jpg
Dragos

Mesajde Dragos » 03 Apr 2013, 23:25

Buna seara! Dupa o perioada destul de dificila pentru albine, a venit si vremea frumoasa! Cam tarziu... la sfarsitul lunii, dar e bine pentru ca am reusit sa fac un control si sa descapacesc cate o parte de rama cu miere la fiecare + sirop! Situatia nu este roz, dar multumitoare fata de anul trecut avand in vedere rezervele de hrana (dupa iernare) si populatia de albine iar la capitolul dezvoltare este invers pentru ca la control nu am vazut puiet larvar aproape deloc.
Mai vad cum decurg lucrurile, si cand o sa pot... o sa actionez cum stiu eu mai bine. Albinele imi vor da nota la sfarsit...
Zborul de sambata...o sa-i duc dorul!
Fişiere ataşate
DSCF6326.JPG
Dragos

Mesajde Dragos » 21 Apr 2013, 00:50

Salutari tuturor apicultorilor...de la targul national al mierii!
Fişiere ataşate
Imag093.jpg
Imag096.jpg
Dragos

Mesajde Dragos » 21 Apr 2013, 01:04

Si acum poza cu ce au incercat albinele sa faca pe diafragma, la interior. Saptamana trecuta am lasat diafragma putin mai departe si au rezultat cateva celule de trantor! Astazi am largit cuibul la toti stupii. Incet, incet, rezultatele incep sa apara...sper sa le observ saptamana viitoare!
Prunul mai are putin si trebuie sa inloreasca!
Numai bine!
Fişiere ataşate
Imag039.jpg
Dragos

Mesajde murarudumitru » 21 Apr 2013, 01:22

Dragos scrie:Avem probleme...! In atentia incepatorilor care vor sa dea sirop la albine! Puteti sa le faceti mai mult rau decat bine! Mai bine ii lasati asa! Cel putin asa mi s-a intamplat mie. Chiar daca am citit in mai multe carti ca nu este indicat sa dai sirop asa de devreme...eu le-am dat pentru ca asa am auzit la cativa apicultori si dat a fost... pe apa sambetei. Nu am pierdut mare lucru pentru ca le-am dat putin 150 ml/familie, problema a fost ca albinele au intepat punga, au luat o zi- doua si apoi a curs pe urdinis afara, la trei dintre ei.La un stup care nu a fost inclinat a ramas acolo pana cand am venit eu acasa, de la facultate(dupa o saptamana). Ce a rezultat se observa in poza urmatoare. Astazi am profitat de vremea buna si am transvazat familia in alt stup.
DECI---ASA NU!

in primul rind nu se pune sirop in pungi,siropul se pune in hranitoare sau in celulele de rama adica pe rama in pungi se pune cu totul altceva serbet turte etc.
murarudumitru

Mesajde Dragos » 21 Apr 2013, 12:50

murarudumitru scrie:in primul rind nu se pune sirop in pungi,siropul se pune in hranitoare sau in celulele de rama adica pe rama in pungi se pune cu totul altceva serbet turte etc.

O sa tin cont de sfatul dat! Atunci greseala mea a fost ca le-am dat sirop prea devreme, la inceputul lunii martie. Am continuat sa le dau sirop in punga la inceputul lunii aprilie dar acum descapacesc rame cu miere dupa diafragma si stropesc rama respectiva cu 250 ml de sirop.
Numai bine!
Dragos

Mesajde stefanmadalin » 21 Apr 2013, 15:36

Salut Dragos,
Ceva cumparaturi de la targ?
Pregateste ramele de largit.

Mai salutat joi la dud, nu stiam de unde sa te iau,scuze!!!
stefanmadalin

Mesajde Dragos » 21 Apr 2013, 16:37

stefanmadalin scrie:Salut Dragos,Ceva cumparaturi de la targ? Pregateste ramele de largit. Mai salutat joi la dud, nu stiam de unde sa te iau,scuze!!

Salut! Cumparaturi nu am facut pentru ca m-am aprovizionat cu faguri si rame de la targul de la Buzau si de la Campina! Nici nu am stiut de acest targ. Joi am aflat iar vineri nu am facut un curs si am dat o fuga. A fost un targ destul de mare, diversificat dar in special expozanti cu miere de diferite sortimente!
Ramele sunt pregatite, am introdus cate una la fiecare si daca o sa merga bine o sa actionez... in functie de situatie! Am vazut ca tu ai largit cuibul mai devreme! Ai si cu ce...7-8 rame de albina la ora acutala este destul de bine.

Stai linistit... am avut o tentativa sa vin pana la tine dar mi-am dat seama ca eram in intarziere la laboratorul de dimineata si m-am razgandit! Dupa profa nu mai intra nimeni! Stii si tu cum este!
Bafta multa si spor la cantar! Vine rapita acum!!
Dragos

Mesajde ignatov andrei » 28 Dec 2013, 17:53

stefanmadalin scrie:Salut Dragos,Ceva cumparaturi de la targ? Pregateste ramele de largit. Mai salutat joi la dud, nu stiam de unde sa te iau,scuze!!

Nici noi nu prea stim de unde sa te luam, totusi... la multi ani si buni!
ignatov andrei

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?