A trecut prima iarna de incepator si pentru mine. Din pacate una calda una rece. Am inceput cu 2 stupi pentru care mi-am dat tot interesul, am incercat sa le fac pe toate "a la carte". Aia calda este ca mi-au supravietuit albinutele, le-am dat de curand o turta si ieri le-am vazut ca au iesit la zbor si chiar se intorceau cu "picioarele" pline..nu prea imi dau seama ce reuseau sa culeaga. Aia rece este ca mi-a fost furat un stup. Unde sunt "cazati" stupii am casa in constructie si nu locuiesc momentan acolo. Am gasit faptasul si sper ca politia sa-si faca treaba. Nu vreau sa stea stupii prea aproate de casa si ii tineam in fundul gradinii unde mai sunt si niste salcami. In prima faza a descoperirii furtului ma gandeam numai la garduri electrificate, la capcane de urs pe langa stup si alte nebunii din astea, dar fiind la tara mi-e frica sa nu ajunga din greseala pe acolo si vreun copil nevinovat. Daca cineva a mai facut sisteme antifurt pentru stup il rog sa-mi dea un sfat sa nu mai patesc odata asta.
Si numarul 2, vreau sa mai cumpar 6-7 stupi. Stau cam la jumatatea drumului dintre Bucuresti si Ploiesti. Anul trecut am platit cam mult , nu stiam nimic(nici acum nu pot sa spun ca stiu prea multe) dar as vrea sa va rog sa-mi spuneti cam cum ar trebui sa fie configurat un stup de cumparat(ma gandeam sa cumpar eu cutiile sa fie noi si cumpar doar familiile) si cam ce banuti ar trebui sa pregatesc.
Va multumesc