Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Val de frig (Martie 2013)

Mesajde 7Rame » 18 Mar 2013, 10:44

Geangu Cristian scrie:Vremea nu promite mare lucru caldura care se anunta e ca linistea din -naintea furtunii http://www.meteoprog.ro/ro/review/Bucharest/ ,http://www.meteoprog.ro/ro/review/ValeniideMunte/ sper sa fie pacalela de 1 aprilie cu noapte negativa la -8 grade C ,mai credeti ca trebuie sa stimulam la greu??

Din pacate asta e tendinta pt toata tara. Iarna blanda, insa lunga, ne-am bucurat de caldura din inceputul primaverii, si acum trebuie sa stam "la cutie"
Eu totusi sper ca nu o fi chiar asa, minus la 1 aprilie (!!!!), de regula doar prognoza pe 3-5 zile e corecta. Dar oricum cald nu va fi. Ceea ce e cat se poate de rau
Si ma bucuram de volumul de albina iesit din iarna.. Si de rezervele bune.. Cred acum ca trebuie sa ma bucur doar de uzura mica, si sa sper ca traieste mai mult, sa pot schimba generatiile cu bine.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde Jean Valjean » 18 Mar 2013, 11:48

7Rame scrie: de regula doar prognoza pe 3-5 zile e corecta.

Pe www.accuweather.com iti da prognoza pe 25 de zile.
Am vazut de acum trei saptamani ca va fi frig zilele astea si asteptam sa vad daca asa va fi.
Nu s-au inselat.
In general, probabilitatea este foarte mare.
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde FlorinBee » 18 Mar 2013, 14:01

Primavara aceasta am bagat 2 turte de apifonda si o turta proteica, la unii am bagat si o rama cu miere dupa diafragma. Am puiet pe 3 chiar 4 rame. Cuiburile nu le-am stramtorat, sunt pe 6-7 rame cu polistiren stanga dreapta si folie deasupra.
Credeti ca ar fi cazul sa incep stimularile cu apiinvert si protofil tinand cont de temperaturile negative care se anunta?
Daca lupti poti sa pierzi, daca nu lupti ai pierdut deja.
FlorinBee

Mesajde delorin I » 18 Mar 2013, 14:08

Eu am dat Comanesti pe un site unde ma uit de obicei- vestile nu sunt bune- se pare ca in jur de 25- 26 martie dupa acel site- desi deja am vazut ca sunt discrepante si clar sursa nu e institutul de meteorologie de fiecare data, o sa fie un nou val de frig chiar minus 13 grade...deci vestile sunt departe de a fi bune!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde badguy_goodguy » 18 Mar 2013, 14:12

Vrea este sigura doar pe catva zile... nu au cum sa faca o statistica asa de mare.

Fac si eu o prezicere: pe 25 si pe 26 va fi o zi senina si calda :D
sa vad daca-mi iese :D
badguy_goodguy

Mesajde Mircea_63 » 18 Mar 2013, 14:14

Uite ca au facut-o! Vremea asta urata de acuma, a fost prognozata cu 3 sapatamani inainte.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde danielmihai » 18 Mar 2013, 14:37

astazi este prima zi dupa valul de frig cand au iesit afara! nu stiu daca a fost afectata vegetatia sau in ce masura ca au inceput sa aduca polen...o culoare spre portocaliu!
Efectele valului le-am vazut la 2 stupi...am gasit cate una, doua larve moarte la urdinis! :(
danielmihai

Mesajde Mircea77 » 18 Mar 2013, 15:08

Pai este chiar logic sa apara cazuri de puiet racit. Oricat de mult te-ai stradui, nu poti spune ca poti lucra fara greseala. Daca mai vine si un frig dupa o perioada mai calda in care albinele cred ca au scapat din necaz, poti fi sigur ca vei gasi larve pe scandura de zbor sau chiar la urdinis. Asta-i treaba.....n-avem ce face.
Mircea77

Mesajde oliviub » 18 Mar 2013, 15:41

Sambata erau 5 grade si la stupii mei era activitate destul de intensa la urdinis: din putina mea experienta am presupus ca merg dupa apa pentru puiet. Sper sa nu tina mult frigul :|
oliviub

Mesajde badguy_goodguy » 18 Mar 2013, 16:09

danielmihai scrie:astazi este prima zi dupa valul de frig cand au iesit afara! nu stiu daca a fost afectata vegetatia sau in ce masura ca au inceput sa aduca polen...o culoare spre portocaliu!
Efectele valului le-am vazut la 2 stupi...am gasit cate una, doua larve moarte la urdinis! :(

Are sa iti dai seama de pierderi zilele urmatoare cand are sa te uiti peste rame si are sa vezi cate larve sunt scoase de sub capaceala. Si pe fundul stupului cand vei vedea puietul acela varos (larve moarte).

:lol: :lol: :lol:
10-25% din puiet s-a dus... (cred)
badguy_goodguy

Mesajde danielmihai » 18 Mar 2013, 16:21

sa inteleg ca pe tine nu te-a afectat de esti asa vesel!
danielmihai

Mesajde Mircea77 » 18 Mar 2013, 16:46

badguy_goodguy scrie:
danielmihai scrie:astazi este prima zi dupa valul de frig cand au iesit afara! nu stiu daca a fost afectata vegetatia sau in ce masura ca au inceput sa aduca polen...o culoare spre portocaliu!

Are sa iti dai seama de pierderi zilele urmatoare cand are sa te uiti peste rame si are sa vezi cate larve sunt scoase de sub capaceala. Si pe fundul stupului cand vei vedea puietul acela varos (larve moarte).

:lol: :lol: :lol:
10-25% din puiet s-a dus... (cred)

Eu cred ca faci o confuzie. Puietul racit nu este totuna cu puietul varos.
Mircea77

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 18 Mar 2013, 21:05

Alt val de frig la sfarsitul saptamanii , chiar mai rece!!!!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde ursulakhe » 18 Mar 2013, 22:27

Dragi mei bihoreni si locuitori vestului si nod vestului romaniei nu stiu ce ne vom face cu vremea asta (care este afara )si ce se anunta de joi-vineri incolo dar a buna oricum nu e :cry:
Ultima oară modificat de ursulakhe pe 18 Mar 2013, 22:55, modificat 1 dată în total.
ursulakhe

Mesajde gica.mosu » 18 Mar 2013, 22:46

EFECTELE :mrgreen: Daca la Alexandria ai puiet racit,la ce ne putem astepta in zone cu minus10-18 grade???? De obicei cind temp coboara
sub0 minus 5 gr puietul pe care al nu-l poate acoperi il "maninca" iar pe cel capacit(racit) il scoate afara...Mai grav acolo unde s-a stimulat si au
4-5 r cu puiet :mrgreen: si la cei care au redus mai mult de N-1 s-au N-2rame...Ce e mai grav ca se mai anunta inca un nou val de frig !!!
CE sa mai spunem de pomi,s-au de cei cu stupii in zone unde nu au avut parte de un zb de curatire ca lumea-e jale mare :mrgreen: Si cand
te gindest ca unii scriau pe aici(s-au grabit) ca am avut iarna usoara!!!! Se zice ca atunci cind iarn incepe si se inchee cu temp mari sub minus
si cu zb de curatire anemice e bai MARE :mrgreen: Sa speram ca va rasari sorele si pe strada noastra...SANATATE la toti!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde cristi82 » 18 Mar 2013, 22:46

ursulakhe scrie:Dragi mei bihireni si locuitori vestului si nod vesului romaniei nu stiu ce ne vom face cu vremea asta (care este afara )si ce se anunta de joi-vineri incolo dar a buna oricum nu e :cry:

nu ne mai lasa, parca din ce in ce mai prost merge!
cristi82

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR