Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Popa Georgian

Mesajde popageorgian » 09 Mar 2013, 20:57

catalin_vl scrie:frumos popor ai in acel stup...am uitat sa te intreb, folia o ai pusa pe toata suprafata stupului?
sanatate1 :)

da , folia este inchisa etans pe suprafata stupului.
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde popageorgian » 11 Mar 2013, 22:10

am catva stupi lasati fara diafragma pt a vedea care este diferenta, cu/fara . o poza cu unul fara diafragma

popageorgian

Mesajde teinegru64 » 11 Mar 2013, 22:25

Cum sa tii albinele fara diafragma?? janese stie?? Ai noroc ca nu poate posta. :lol:
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde popageorgian » 11 Mar 2013, 22:27

teinegru64 scrie:Cum sa tii albinele fara diafragma?? janese stie?? Ai noroc ca nu poate posta. :lol:

vreau sa vad si eu :shock:

popageorgian

Mesajde CATALIN » 18 Mar 2013, 06:59

felicitari castigatorule

iar cat despre diafragma crede-ma ca nu isi are rostul
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde popageorgian » 18 Mar 2013, 11:15

multumesc ! mai tarziu voi vedea daca este bine !

popageorgian

Mesajde janese » 18 Mar 2013, 17:35

popageorgian scrie:
teinegru64 scrie:Cum sa tii albinele fara diafragma?? janese stie?? Ai noroc ca nu poate posta. :lol:

ce sa zic???ma doare sufletul!!!dar lasa stuparul sa-si faca damblaua!!!!cand or vedea forumistii cum chinuie albina,se duce dracu si vot si tot!!!!!
si balanescu pana nu a zis vreo doi ani...fimi-ar capu al dracuuu...nu s-a astamparat!!!!
marele avantaj la apicultura este ca se pot face milioane de experiente si toata lumea vrea sa redescopere mersul pe jos!!!albina nu are coarne ca vaca sa te-mpunga sau sa -ti dea cu picioru cand ceva nu-i convine la tine si in felul ast s-o tzii minte!!! daca si albina ti-ar da una sa-ti rupa dintii din gura, tu stuparu ai fi mai cumpatat...dar asaaa...o intepatura o uiti repede!!!!chiar acu citeam si ma gandeam la bunka...ca si asta are boala de a chinui albina cu deloane si alte structuri ,,fara fagure" :lol: ...se vor trezi la batranete cu o caruta de bani bagati in experentze si pe deasupra miliarde de incertitudini!!!
janese

Mesajde BUNKA » 18 Mar 2013, 21:02

Salut nea`Jane, da ce zici daca se dovedeste in vreo 2-3 sezoane ca ce zic eu sta bine de tot pe picioare?
Eu am dorinta si curajul de a schimba tot pt ca exista niste precedente..si sunt oameni cu sute, mii de stupi de genul asta.
Chiar si Daniel Popovici scrie ceva in cartea sa pe care am inceput sa o citesc cu mare placere..cel mai economic mod de organizare al albinei in timpul sezonului inactiv rece este in sfera..ori pe rama asta HIDOASA dadant 1/1 numai sfera nu poate sa formeze, sau daca formeaza o gramada din hrana ramane in afara acelei sfere...sunt lucruri de finete, pe care un incepator nu poate sa le perceapa foarte usor si un "batran"in apicultura desi le percepe nu le-ar schimba din conservatorism, din simplul fapt ca sa schimbi un sistem pe altul costa enorm si asta o stii si dumneata..pune-l acum pe unul care are 300 de stupi sa schimbe lazi rame tot..o sa-ti zica ca esti nebun sau ca o face dar nu pe banii lui.
Eu bag mana in foc pana la umar pt Delon si chiar daca "chinui"un pic albina pt treaba asta efectele pe termen lung se vor vedea acolo unde exista si curajul ca sa se ia masuri de genul asta...cat despre fagurii 100% naturali povestea e complicata, in mare pot sa zic ca albinele nu au avut niciodata nevoie de foi, noi am considerat ca e mai usor pt ele asa, dar asta nu este neaparat adevarat.
Albinele ca sa cladeasca nu au nevoie de altceva decat de o stare fiziologica buna, lucru care se realizeaza cu o hranire completa...cand cresti faguri asta trebuie sa te preocupe.
Ma rog, se poate vorbi mult pe tema asta insa mai bine sa vorbim mai putin si sa facem mai mult..eu sunt pus pe treaba! :P

PS Multi apicultori "batrani" desi inteleg anumite probleme nu schimba din motive foarte simple, financiare, legate de STAS, prefera sa organizeze el cuiburi, sa presteze el in locul albinei ...asta este, in lada Delon stuparul ramane doar un fin observator din afara lazii, albina se organizeaza singura..mai ales in perioada premergatoare iernarii.

Va salut!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 18 Mar 2013, 21:08

Nu mai vorbesc de grija si manopera pe care tre sa o arati si prestezi cand vine vorba ca ghemul a ajuns sus la leatz..in Delon nu mai ai trreaba cu turte, cu pungi, cu hranitoare cu deschis stupi in plina iarna pt fel de fel de interventii...nu mai ai treaba cu morcovu`infipt in dos cu tot cu frunze, ma rog nu sfatuiesc pe nimeni sa incerce, nici sa testeze decat daca o face din convingere.
Eu o sa demonstrez superioritatea Delonului PRACTIC fata de celelalte tipuri de lazi.
BUNKA

Mesajde alt stupar » 18 Mar 2013, 23:01

demonstrezi pe draq mai Bunkane... stii tu oare cati sunt cei care visau sa schimbe lumea si-au sfarsit tristi si deziluzionati ? :shock:
mai bine baga la capatana ce-ti spune nen`tu Janese ca trec anii peste tine si te-alegi cu rateuri pe linie... motoare Bendini si alte ghidusii sin alea !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde BUNKA » 18 Mar 2013, 23:06

ok
Mestere, sa inteleg ca nenea asta e unul din aia tristi si deziluzionati...daca zici tu!!! http://www.pchelhom.ru/index/0-4
Tot un deziluzionat a fost si R Delon cred, de asta a avut intre 600 si 1000 de bucati de astea, din prea multa deziluzie :lol:
Cand se va duce draq treaba cu petrolul sa vezi ce usor or sa iasa noile tehnologii la lumina...interesant e ala care le cauta si le aplica acum...vrei tu sa te agati de ceva da`nu stii de ce...nu-mi da mie replica cu Delonul, eu poate sunt un nebun sau un naiv, dar poti sa i-o dai lui Vladimir...

Inca un lucru, eu nu incerc sa schimb lumea, doar incerc sa aplic o treaba in stupina mea, schimb un stup cu altul, mare chestie..nu eu am inventat Delonul sau Warre, nu eu i-am testat sau utilizat zeci de ani...am norocul ca au facut-o altii inainte, eu doar i-am vazut potentialul...si cred ca nu tre sa-ti zic eu cati oameni sunt care chiar au schimbat lumea cu adevarat fara poate sa-si fi propus asta, e plina istoria omenirii de oameni de astia.

Mai am o intrebare...imi contabilizezi cumva rateurile?...cam cate am pana acum?
BUNKA

Mesajde ioanpuiu » 18 Mar 2013, 23:31

alt stupar scrie:demonstrezi pe draq mai Bunkane... stii tu oare cati sunt cei care visau sa schimbe lumea si-au sfarsit tristi si deziluzionati ? :shock:

Corect ! nu toţi au reuşit.
La fel de adevărat este că cei care au schimbat lumea au fost tocmai cei care nu au mers pe cărări bătătorite.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Ioan Guist » 18 Mar 2013, 23:43

janese scrie:
popageorgian scrie:

ce sa zic???ma doare sufletul!!!dar lasa stuparul sa-si faca damblaua!!!!cand or vedea forumistii cum chinuie albina,se duce dracu si vot si tot!!!!!
si balanescu pana nu a zis vreo doi ani...fimi-ar capu al dracuuu...nu s-a astamparat!!!!
marele avantaj la apicultura este ca se pot face milioane de experiente si toata lumea vrea sa redescopere mersul pe jos!!!albina nu are coarne ca vaca sa te-mpunga sau sa -ti dea cu picioru cand ceva nu-i convine la tine si in felul ast s-o tzii minte!!! daca si albina ti-ar da una sa-ti rupa dintii din gura, tu stuparu ai fi mai cumpatat...dar asaaa...o intepatura o uiti repede!!!!chiar acu citeam si ma gandeam la bunka...ca si asta are boala de a chinui albina cu deloane si alte structuri ,,fara fagure" :lol: ...se vor trezi la batranete cu o caruta de bani bagati in experentze si pe deasupra miliarde de incertitudini!!!

Janese,
Ia pune mana si frunzareste de la capat pagina lu ficioru asta.
Ai citit? Bun.Fi antena!!
Asta, vine la mine sa-mi bea cafeaua.Sa nu crezi ca pleca fara sa-l trag de urechi.Da... sa vezi ce caine iasa din el!!
Are strat si putere.E pe felia lui si l-am mirosit ca are "pamant negru " la radacina.
Nitzel altoit si sa vezi poame in el.Rabdare!
Ai dat ma a 5 turta? Ce mai astepti??

Ca tot am intrat in povesti acilea.Fratilor, apicultura de profit tine cont si de mersul vremilor!! Ca ne mananca astia cu zile.Sa despachetezi si sa inpachetezi sute de stupi nu e nici un fas.Sa le mai dai si turte ...la fel.
Desteptarea! ca ne toaca astia ca pe varza.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde BUNKA » 18 Mar 2013, 23:43

Eu mai inteleg un lucru..ca AltStupar sau altii cu multa experienta inteleg foarte clar avantajul lazii Delon dar ei deja avand stupina pe un sistem si schimbarea presupunand investitii foarte mari..le vine foarte greu sa accepte pana si fatza de ei insisi ca lada asta este superioara cel putin la capitolele organizare rezerve de iernare, iernare propriu-zisa, si dezvoltare de primavara...lucruri cruciale de altfel !
Gata ca distrugem pagina colegului nostru!
Alt Stupare, nea`Jane si care mai vreti sau aveti ceva de zis de Delon ...hai la discutii pe topicul MEA, nu v-am prea vazut pe acolo!

Aaa...am curaj sa fac o predictie, dupa ce se va lamuri lumea pe la noi ce si cum cu Delonul adica in 2-3 sezoane, or sa vrea multi si daca se poate...GATA POPULATI !!
Deja sunt comenzi de 2-3 ladite ici, 2-3 ladite colo, semn ca lumea e dispusa sa incerce ..
BUNKA

Mesajde lucky5strike » 19 Mar 2013, 00:39

Salut, Bunka, vezi ca ai ramas un pic in urma cu noutatile!!!

Georgian, felicitari!!!

8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde BUNKA » 19 Mar 2013, 02:11

Da, m-am luat cu vorba si nu l-am felicitat pe Georgian pentru realizarile sale...mi-a placut tot ce am vazut pe paginile sale!
Da-i bataie George !
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?