JALE si iar JALE - nu imi venea sa cred ce vedeam astazi in stupi cei stransi pe 4 rame si cativa pe 3 sunt aproape terminati , cu ce mai urmeaza sunt ca si gata, in loc sa-mi eclozeze cate 2 , 3 rame ( intre 60 - 80%) de puiet le-au canibalizat si racit si albina batarna sa dus (cel mai afectat din ei 3 rame cu 75% puiet racit complect) , ponta sa dus in cap, si urmeaza sa se duca de tot .
Am desfacut si 2 vanjosi ( 6 si 5 rame), era si ceva intermediar dar foarte putin cateva celule , si cateva de 4 zile in rest capacit si oua de 1 , 2 , 3 zile, si in loc sa am suprafata de puiet pe care o aveam cu 2 saptamiini in urma in ei mai aveam max treisfert din suprfata , cand ar fi trebui sa fie mult mai mare , si mai urmeaza cel putin 5 zile de temperaturi cu minus (numa val nu ii asta) si uite asa incet, incet ma ajuta vremea sa ajung la 49 de familii si scap si de impozit.
De acum inainte daca o sa ma mai ocup cumva de albine o sa bag la iernat super familii , si nu o sa mai stimulez primavara sub nici o forma, si o sa incerc treptat sa-i trec pe un gen de delon adaptate cotele de mine si atunci chiar ca o sa ma doara in basca, o sa ma duc sa pun caturile si sa iau caturile, tratamente si atat .
SI m-am uitat astazi la mugurii de par , mar, corcodus, piersic si bineinteles ca cei ce au fost avansati au inceput sa se negreasca , polen aduceau si la mine da slab fata de ce aduceau inaite de ger si nectar nici vorba si nici nu cred sa mai aduca in curand .
Asa ca dau albinele la schimb pa sasa cai frumosi.