Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: transportul stupilor cu urdinisu deschis

Mesajde serb » 21 Mar 2013, 11:15

Eu m-am gandit sa inchid stupii la transport cu sita de genul celei care se foloseste la fundurile antivaroua, sau chiar cu tabla perforata. Nu cred ca e deloc complicat.
serb

Mesajde cobi » 21 Mar 2013, 22:04

kamy scrie:Valentine io nu inchid nici stupii varsati nici pavilionu si fac 900 de km la un drum ,am riscuri de 90 de ori mai mari,acuma sincer crezi ca din teribilism circul astfel?

Greu de dat un raspuns! :D

Cum procedati? La ce ora incarcati si la ce ora descarcati?...Cu un pavilion cu stupi am circulat, fara inchiderea urdinisurilor (200 km), dar cu stupii varsati recunosc ca, nu :)
cobi

Mesajde kamy » 22 Mar 2013, 14:56

Acu sa nu intelegeti ca va recomand sa incarcati ditamai camionu cu 200 de stupi deschisi io am incarcat 30 de bucati si am fost foarte multumit!
kamy

Mesajde cobi » 22 Mar 2013, 22:45

kamy scrie:Acu sa nu intelegeti ca va recomand sa incarcati ditamai camionu cu 200 de stupi deschisi io am incarcat 30 de bucati si am fost foarte multumit!

...si eu care ma gandeam ca faceti deja paletizare :D
cobi

Mesajde kamy » 23 Mar 2013, 20:00

Ai misouri,nu sant fan palet,mai degraba fan vagon,dar am incercat se poate si asa,incercat,placut,spus si la altii!!
kamy

Mesajde dicu.ion57 » 25 Mar 2013, 06:10

kamy scrie:Am mai scris si cu toate ca sunt bebe pe forum ,13 luni,risc sa devin papagal,repetand aceleasi lucruri ,oare ce s-or face hai mai vechi care si-o gatat de spus tate povestile?dar sa revenim la boile noastre,din 2000 circul cu pavilionu cu stupii deschisi,dar avelo grija sa acoperiti sita de sus ca se face un curent de va usuca puietu la distante mari,in schimb in 2011 am facut roi inainte de salcam,a cazut brusc salcamu,furtisag si toate neamurile si avand o vatra la salcam 2,5 zic hai sa duc si roii,roi in lazi de polistiren pe 2 si 3 rame cate 4 in lada fara aerisire la fund sau capac,120 de kilometri de drumuri cu lucrari,daca le inchideam zacusca sigura,hai sa-ncerc cu urdinisu deschis,fiindca mergeam si la extras am incarcat dimineata si am ajuns acolo pe la ora 11,mai bazaie cateva albine pe deasupra da ori se lipesc ori cer azil da nu e numar mare.daca opresti incep sa iasa mai multe.daca incarci si descarci fara socuri mari sant foarte linistite.
Singurul dezavantaj e daca mergi peste gropi si sar lazile de pe platforma maiprind cateva albine care le pun la presat dar si la stupii inchisisant albine carate afara dupa ce deschizi.
Am fost multumit si am dus si-n dobrogea la fel lazi cu roi,in ziua in care opresc peste zi las obloanele jos si albinele se descurca fara sa descarc.anu asta la fel cu aceleasi rezultate.
A mai incercat cineva io pot sa va spun ca n-o sa mai inchid vreodata stupii?

Stimate coleg si eu fac pastoral la greu si merg cu stupi tot cu urdinisurile deschise .nu am avut probleme niciodata din contra nu am avut mortalitati deloc.Problema este sa ajungem la locul stabilit inainte sa se faca ziua.Ma feresc sa opresc unde este lomina mai puternica de la becuri cind mai ne tragem sufletul pe drum.Daca ne apuca ziua si nu ajungem la lacul stabilit, tragem pe dreapta .Nu va faceti gtije de curenti ,cel putin pe mine nu ma afectat deloc si de ani buni numai asa merg. sint utilat si cu blocuri de urdinis cu site sa pot inchida imediat daca situatia o impune.Va uriz drumuri bune
dicu.ion57

Mesajde iancu octavian » 31 Mar 2013, 22:36

Cineva este iresponsabil,circulam pe drumuri publice
iancu octavian

Mesajde kamy » 01 Apr 2013, 20:22

iancu octavian scrie:Cineva este iresponsabil,circulam pe drumuri publice

In caz de ,,batem in lemn,,(cap) si se-ntampla sa ai o problema sa poti compara stupi inchisi care trebuie sa le dai drumu ca altfel faci tocana pasteurizata (la 70 de grade) sau stupi care nu au fost inchisi si stau tare de tatului cuminti,apoi abie atunci sa vede care-i irsponzabilu!!?
kamy

Mesajde cobi » 02 Apr 2013, 10:01

Eu am observat la stupii mai vechi, la care le curgea albina :) , ca atunci la descarcat, nu prea eram incantati de "tratamentul albinelor" :D ; mentionez ca activitatea se desfasura noaptea sau dimineata devreme, deci nu pe lumina.
cobi

Mesajde kamy » 02 Apr 2013, 13:02

Ei daca va spun ca am incarcat si descarcat atat ziua cat si noaptea fara macar o intepatura ma credeti sau tre sa ma jor(jur) la popa??!albinele inchise sant stresate si innebunite!
kamy

Mesajde cobi » 03 Apr 2013, 08:38

kamy scrie:Ei daca va spun ca am incarcat si descarcat atat ziua cat si noaptea fara macar o intepatura ma credeti sau tre sa ma jor(jur) la popa??!albinele inchise sant stresate si innebunite!

kamy, nu vreau sa creez polemici sau sa discut in contradictoriu. VA CRED! :D
Totusi, am relatat ce mi s-a intamplat mie si nimic mai mult.
Intrebare:
1.Albinele inchise, care au urdinisurile din plasa versus cele cu uridinisurile din lemn, care sunt mai "stresate si innebunite"?
2.Oare nu zdruncinatul/ miscatul/deplasarea stupilor, creeaza socul mai mare albinelor, decat metoda de blocare a urdinisului?aici vorbesc de stupi cu aerisire in capac sau in fund; oricum aerisirea din fundul stupilor este net superioara, mai ales la transport (constatare personala) :)

Sper sa nu fiu offtopic, la ce am spus mai sus.
Promit ca anul asta transport si eu cativa de proba cu urdinurile deschise :) Cum am mai spus la pavilioane merge de minune, dar la stupii varsati n-am practicat si nu am vazut.
cobi

Mesajde kamy » 03 Apr 2013, 14:24

fratilor incercati si vedeti diferenta!!
kamy

Mesajde amina » 03 Apr 2013, 19:31

pai daca ai avut odata noroc nu inseamna ca ai tot timpul,cu albina trebuie sa fi prevazator,se poate strica masina iar vara e cald la cel mai mic deranj ies din stup ,cum le incarci ,.....si poate te opresti sa bei un suc ce faci le dai si lor? Ale mele au plasa deasupra si in locul urdinisului(care este detasabil pun burete umed) ..iti doresc succes dar eu nu as incerca
amina

Mesajde kamy » 03 Apr 2013, 23:43

Multam fain de urare,nu am nevoie d e succese pe partia asta am deja 2 ani asa ca nu e vorba de o simpla intamplare,asa ca o sa folosesc urarea ,,succes,,unee cred io ca-mi lipseste!!
kamy

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE