Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: startovit

Mesajde alinutz198 » 12 Apr 2012, 10:19

daca mai am de asta iarna niste miere in care am pus si ceapa (miroase foarte urat). pot sa le-o dau?
cu stima,
alinutz.
alinutz198

Mesajde ciptheman » 12 Apr 2012, 10:26

sa imputit ceapa si nu cred ca e bine sa le dai
ciptheman

Mesajde proapis13 » 12 Apr 2012, 16:39

alinutz198 scrie:daca mai am de asta iarna niste miere in care am pus si ceapa (miroase foarte urat). pot sa le-o dau?

Ia-l de urechi pe ala care te-a invatat sa pui ceapa in miere :oops:
Mananca tu mai intai iar daca nu faci vre-o miocardita interpantalonara :lol:
da-le si albinelor.Asta sa-ti fie invatare de minte
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde augustin » 12 Apr 2012, 18:12

Pui ceapa ATUNCI cand le dai, si DOAR in cantitatea pe care le-o administrezi pe loc. Ceapa se strica de pe o zi pe alta.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Re: STARTOVIT

Mesajde beeking87 » 03 Mar 2013, 17:31

A mai auzit cineva si de alte produse gen startovit tot cu aceleasi substante in cantitati mai mari??? 25 de ron flaconul??????????
beeking87

Mesajde beeking87 » 03 Mar 2013, 17:33

am vazut intrun magazin in suceava al domnului Reus Tiberiu, daca stici ceva de produs informatima va rog!
beeking87

Mesajde paul » 03 Mar 2013, 18:28

beeking87 scrie:am vazut intrun magazin in suceava al domnului Reus Tiberiu, daca stici ceva de produs informatima va rog!

Pai, de ce n-ai intrebat de fata de la magazin??? Eventual ii dadea un telefon lui Tiberiu si ... te lamurea ;)
Anul trecut am trimis si eu un amic la magazinul lui Tiberiu sa-mi cumpere Startovit . In loc de Startovit i-a dat acel produs la care faci referire. Pentru ca am administrat tarziu si doar o singura data in sirop ... nu ma pot pronunta . Mai zilele trecute a dat nevasta-mea peste el in debara . Eu ... uitasem de existenta lui. Imi pare rau ca nu l-am folosit la stimularea din august-septembrie . O sa-l incerc ,mai aplicat , cand temperaturile vor permite .
De unde esti ???
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde mirel » 06 Mar 2013, 12:35

o cunostiinta de incredere a stimulat 3 loturi (1lot era compus din 30 de familii) cu:
lotul 1 -sirop cu polen + protifil
lotul 2 -sirop cu startovit + protofil
lotul 3 -sirop + protofil
rezultatul a fost urmatorul :
primul loc in dezvoltare l-a ocupat lotul 1
pe al doilea loc s au clasat loturile 2 si 3
locul trei .......

Concluzii: nu au fost diferente intre cele stimulate cu sirop+startovit+protofil si cele cu sirop+protofil :D
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde -tedy- » 06 Mar 2013, 19:36

daca este o zona deficitara in polen este ceva normal sa fie asa cum ai scris.
dar trebuie mentionat si in ce perioada a fost facuta stimularea ,ce perioada de timp si puterea familiilor. ;)
0742844185
-tedy-

Mesajde conufanica » 06 Mar 2013, 22:29

beeking87 scrie:am vazut intrun magazin in suceava al domnului Reus Tiberiu, daca stici ceva de produs informatima va rog!

Foarte bun folosit si de mine in ultimii 3 ani. E OK!
conufanica

Mesajde bucursorinelionel » 07 Mar 2013, 18:15

Produsul e foarte bun dar nu are niciun efect fără alimentație proteică.Poate fi utilizat și în turte dar și în sirop..totuși eu nu am încercat în combinație cu protofil.Recomand utilizarea acestui produs în alimentația suplimentară doar ulterior utilizării protofilului (fie în sirop, fie în turte) în perioada de primăvară, și, neapărat, cu supliment proteic (polen/înlocuitori), in perioada august-septembrie.
bucursorinelionel

Mesajde conufanica » 08 Mar 2013, 09:32

Am sa va atasez eu aici prospectul acestu produs. Eu l-am folosit cu succes anul trecut pentru dezvoltarea roilor. De astazi o sa incep hranirea de stimulare in rama de langa cuib,cu sirop, protofil si startovit.

Startovit

INDICAŢII: pentru stimularea şi accelerarea dezvoltării familiilor de albine
SUBSTANŢE ACTIVE: sodium şi clor, cobalt şi fosfor
ACŢIUNE: ionii substanţelor active conţinute stimulează producerea şi depunerea ouălelor de către matcă.
PREZENTARE: fiecare cutie conţine câte 5 pliculeţe, a câte 5 gr. STARTOVIT.
ADMINISTRARE: 5 gr. STARTOVIT la 10 litri sirop 1/1.
ATENŢIE! Aplicarea preparatului la familii puternice poate duce la intrarea în frigurile roitului! Se recomandă forţarea doar a acelor familii la care se urmâreşte în mod intenţionat divizarea lor în vederea obţinerii de roiuri.
De pe pagina producătorului, "Primavet Sofia" Ltd., aflăm:
Startovit - granule îmbunătăţeşte sănătatea şi ridică productivitatea familiilor de albine.
Furajele combinate suplimentare Startovit pentru albine conţin într-o compoziţie optimă elementele cobalt (urmă), clorură de sodiu şi fosfor.
Cobaltul - unul din mineralele suplimentare din alimentaţia albinelor stimulează creşterea numărului de ouă depuse de regină având ca rezultat cu până la 19% mai mult puiet, cantitatea de albine creşte până la 30% şi funcţiile lor vitale sunt activate.
Fosforul - este necesar în dezvoltarea şi recuperarea rapidă fiziologică a indivizilor din familiile de albine (larve care se dezvoltă rapid). În hrănirea intensivă a puietului, nevoile de fosfor sunt mai mari.
Acesta îmbunătăţeşte capacitatea de reproducere a reginei. El participă la metabolismul glucidelor.
Ionii de sodiu şi clorură - utili pentru menţinerea presiunii osmotice în organismul albinei şi a ţesuturilor, susţine procesele biochimice şi funcţiile.
Startovit are efect în timpul întregului sezon activ, astfel:
În primăvara anului: În familiile slabe şi a familiilor de putere medie pentru a optimiza si accelera dezvoltarea lor până la începerea colectării de polen, pentru prima dată.
În prima jumătate a verii: În familiile de albine puternic dezvoltate pentru a crea puiet (noi familii de albine).
În a doua jumătate a verii: Pentru a sprijini ouatul de către regină şi a spori puterea familiilor de albine cu albine tinere.
Startovitul este bine acceptat de către familiile de albine.
500 ml sirop oferit în hrănitor este luat între 24 şi 48 de ore după ce a fost dat, în funcţie de puterea familiei.
conufanica

Mesajde beeking87 » 10 Mar 2013, 16:51

Sunt din botosani, ma refeream la un produs asemanator startovitului dar e in concentratie mai mare, costa 25 ron, e din import si are tot cobalt fosfor clor sodium, vreau sa stimulez puternic pt a face roiuri la iceput de mai devreme... cine la mai folosit ? e bun? se poate folosi in combinatie cu protofil etc
beeking87

Mesajde talex » 21 Mar 2013, 23:26

Startovitul, Fungisanul, Nosestatul contin cumva antibiotice?
talex

Mesajde LUCIAN AVRAM » 21 Mar 2013, 23:33

startovit si nosestat, nu contin antibiotic ,
fungisan , nu stiu , nu am folosit
LUCIAN AVRAM

Mesajde talex » 21 Mar 2013, 23:37

va multumesc pt raspuns.
talex

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE