Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pozitia noastra fata de impozitare

Mesajde kiloz » 23 Mar 2013, 08:05

Ptr. anumite sectoare se poate si suplimenta banii,se poate si derogari:

Crescători de ovine din zonele defavorizate din România vor primi suplimentar în acest an 4,5 euro pentru fiecare animal, care se va adăuga celor 10 euro primiți în prezent ca ajutor de stat.
Banii suplimentari au rolul să sprijine crescătorii în contextul creşterii preţului la furaje.
Decizia a fost anunțată vineri, după ce autorităţile au solicitat o derogare la Bruxelles, pentru a putea acorda acest ajutor.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a afirmat că este vorba despre "un ajutor important", care reprezintă o creştere de aproape 50% şi care vine într-o perioadă destul de grea pentru crescătorii de ovine, relatează mediafax.ro.
Potrivit calculelor ministerului, cei 4,5 euro vor fi plătiți pentru un număr de 1,5 milioane de capete de ovine și se acordă doar crescătorilor din zonele defavorizate.
La inceputul anului, crescătorii afirmau că de Paște, carnea de miel va fi mai scumpă cu până la 10 lei/kilogram din cauza scumpirii furajelor.
Prețul hranei pentru animale a crescut pe fondul secetei de anul trecut.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde conufanica » 23 Mar 2013, 20:25

Luati legatura cu directiile agricole judetene, apia locale, sttiile meteo si vedeti ca veti putea primi despagubiri pentru calamitate si in cazul albinelor daca veti solicita acest lucru. Cu conditia sa intocmiti un dosar BETON dupa tipicul fermierilor care lucreaza terenul pentru culturile vegetale. Din 1990 incoace nici un apicultor din zonele calamitate nu a solicitat acest lucru. Aveti grija ce cereti si ce documentatie facet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
conufanica

Mesajde Donbazil » 23 Mar 2013, 22:20

kamy scrie:Donbazile,decat sa votez cu mata mai bine votez cu reformistu,de ce am mai spus-o,,daca trebuie dat dam,,io as zice si in masura in care am primit,ca orice vaca a primit si e normal sa dea,o familie de albine n-a primit nici macar o balega din partea stapanirii si ,,cine da cu piatra sa dai cu paine,, io propun sa le dam ce nu ne-au dat si ce merita adica o balega.
A,ca s-a subventionat afacerile agai aca,pai de ce sa nu le ceara bani pe tranzactiile facute.
Socoata e simpla,ai primit musai sa dai,n-ai primit n-ar fi normal sa dai,da cred ca picam pe solutia de mijloc a stapanirilor!!?

Sal'tare!
Pai amice, tu unde sa votezi? :shock: ....Ca la congres nu cred c-ai sa fii prezent.....
( asa, daca votau pesedistii la congresu' de azi, iesea sigur Udrea, cai "dama buna", vorba lu' Caragiale).....
Lasati voi, care nu le-avetzi cu ACA fitilele si vedetzi-va de federatziile voastre, ca in curtea noastra stim sa ne maturam....Usor, sa nu facem praf, dar fitzi sigur ca o facem :idea: .....
Dar daca gresesc si suntetzii si tu si domnu' reformist delegatzi pentru congres, atragetzi-mi atentzia si poate schimbam o parola, bem o cafea, alea, alea, ca baietzii....Ca de gargaragii....
Nu ma crezi?...Intreaba-l pe prietenu' Dragos cum a fost la ultimul congres..... :lol:
Sal'tare!
Donbazil - Faget

P.S. Hai ca tot nu m-am prins: scrisoarea anonima de care vorbeam pe forum acu fo doua luni era de la reformist?...
Donbazil

Mesajde Donbazil » 23 Mar 2013, 22:30

.Sal'tare!
Multumiri Gheara!
Donbazil

Mesajde kamy » 24 Mar 2013, 07:29

No stati oleaca sa stabilim neste lucruri: deocamdata sed sub umbrela aca,si chiar daca nu as sedea, in romania umbrela aca seamana mai mult cu o ciuperca atomica,adica radiaza si vamuieste tot.
Cu prietenu matale dragos am dat branca la blaj,la fel si cu ruben,activ,eugen,da va ca mata esti asa mai banaceano-nationalist din regiunea banatu sarbesc-banatu romanesc.
La congres o sa vedem ce face nevasta ma leaga ori ma dezleaga,da io am o rugaminte fii si mata mai credincios nu asa sceptic si poate atunci ne-om vedea si-om da branca poate chiar la conngres,spune vorba din batrani,,deal cu deal nu se-ntalneste,, da decand cu alunecarile de teren si dealurile se mai intalnesc.
Sanatate,ca-i mai buna decat toate.
kamy

Mesajde reformistul » 24 Mar 2013, 16:08

Donbazil scrie:
kamy scrie:Donbazile,decat sa votez cu mata mai bine votez cu reformistu,de ce am mai spus-o,,daca trebuie dat dam,,io as zice si in masura in care am primit,ca orice vaca a primit si e normal sa dea,o familie de albine n-a primit nici macar o balega din partea stapanirii si ,,cine da cu piatra sa dai cu paine,, io propun sa le dam ce nu ne-au dat si ce merita adica o balega.
A,ca s-a subventionat afacerile agai aca,pai de ce sa nu le ceara bani pe tranzactiile facute.
Socoata e simpla,ai primit musai sa dai,n-ai primit n-ar fi normal sa dai,da cred ca picam pe solutia de mijloc a stapanirilor!!?

Sal'tare!
Pai amice, tu unde sa votezi? :shock: ....Ca la congres nu cred c-ai sa fii prezent.....
( asa, daca votau pesedistii la congresu' de azi, iesea sigur Udrea, cai "dama buna", vorba lu' Caragiale).....
Lasati voi, care nu le-avetzi cu ACA fitilele si vedetzi-va de federatziile voastre, ca in curtea noastra stim sa ne maturam....Usor, sa nu facem praf, dar fitzi sigur ca o facem :idea: .....
Dar daca gresesc si suntetzii si tu si domnu' reformist delegatzi pentru congres, atragetzi-mi atentzia si poate schimbam o parola, bem o cafea, alea, alea, ca baietzii....Ca de gargaragii....
Nu ma crezi?...Intreaba-l pe prietenu' Dragos cum a fost la ultimul congres..... :lol:
Sal'tare!
Donbazil - Faget

P.S. Hai ca tot nu m-am prins: scrisoarea anonima de care vorbeam pe forum acu fo doua luni era de la reformist?...

Pai daca ai sa citesti matale aici: http://www.financiarul.ro/2013/02/01/ca ... ri-romani/

ai sa vezi ca la sfarsit textul, in coltul din dreapta jos, e si semnat. Vi se pare domnule ca o semnatura, cu nume si prenume, inseamna anonim?? Vedeti ca ma jigniti! Daca unii au fost nesimtiti si au preluat din financiarul textul fara semnatura autorului, asta nu inseamna ca ca e o scrisoare anonima! Si inca ceva: scrisoarea asta a deschis multi ochi si a tras un semnal de alarma, asa cum o numiti dumneavoastra anonima.

P.S. In rest de implicarea ACA pentru protejarea productiei interne; implicarea conducerii spre binele apicultorilor, nu ne spuneti nimic??? Vicepresedinti ACA membri USL si consilieri judeteni ai USL! Sunt niste probleme ridicate in posturile de mai sus. Sau raspundeti numai la ce va place?
Sanatate si voie buna
reformistul

Mesajde Gheară Tăinuită » 24 Mar 2013, 21:33

domnilor,
vă recomand să urmăriţi procesul legislativ al Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.8/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.
are numărul PL nr. L22/2013 şi poate fi găsit la acestă adresă http://webapp.senat.ro/senat.proiect.asp?cod=16982&pos=0

unul dintre cele mai importante documente de pe acestă pagină este raportul comun al comisiilor pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală şi al celei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital......
cel puţin la fel de importante sunt cele două anexe ale documentului, nr.1 - amendamente adoptate şi nr.2 - amendamete respinse......
în anexa nr.1, la nr.crt.5, este modificată limita până la care nu se plăteşte impozit pe familiile de albine, de la 50 la 75......
la nr.crt.6, este modificată norma de venit în cazul familiilor de albine, stabilindu-se nivelul de 40 lei/familie pentru ....pragul de peste 75 de familii...
în anexa nr.2 sunt detaliate amendamentele respinse ...
nu am găsit printre ele vreunul prin care să se fi propus scutirea de impozit a apiculturii..... :o

amendamentele cu pricina sunt puse în seama senatorilor: doina silistru, gh. saghian, c-tin tămagă şi andrei duruţ, psd,
niţă mihai, pc,
niţu remus daniel, luchian dragoş şi ştefan tomoioagă, pnl,
teiu păunescu, pp dd,
tanczos barna, kelemen attila şi korodi attila, udmr.

în acest moment a fost adoptat de senat şi trimis spre dezbatere şi adoptare la camera deputaţilor... :roll:
la o primă lectură a raportului reiese că indiferent ce amendamente au fost adoptate în cadrul dezbaterilor din senat, competenţa decizională, respectiv, decizia finală privind adoptarea acestora, aparţine camerei deputaţilor.....
Gheară Tăinuită

Mesajde reformistul » 25 Mar 2013, 00:09

Gheară Tăinuită scrie:domnilor,
vă recomand să urmăriţi procesul legislativ al Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.8/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale.
are numărul PL nr. L22/2013 şi poate fi găsit la acestă adresă http://webapp.senat.ro/senat.proiect.asp?cod=16982&pos=0

unul dintre cele mai importante documente de pe acestă pagină este raportul comun al comisiilor pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală şi al celei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital......
cel puţin la fel de importante sunt cele două anexe ale documentului, nr.1 - amendamente adoptate şi nr.2 - amendamete respinse......
în anexa nr.1, la nr.crt.5, este modificată limita până la care nu se plăteşte impozit pe familiile de albine, de la 50 la 75......
la nr.crt.6, este modificată norma de venit în cazul familiilor de albine, stabilindu-se nivelul de 40 lei/familie pentru ....pragul de peste 75 de familii...
în anexa nr.2 sunt detaliate amendamentele respinse ...
nu am găsit printre ele vreunul prin care să se fi propus scutirea de impozit a apiculturii..... :o

amendamentele cu pricina sunt puse în seama senatorilor: doina silistru, gh. saghian, c-tin tămagă şi andrei duruţ, psd,
niţă mihai, pc,
niţu remus daniel, luchian dragoş şi ştefan tomoioagă, pnl,
teiu păunescu, pp dd,
tanczos barna, kelemen attila şi korodi attila, udmr.

în acest moment a fost adoptat de senat şi trimis spre dezbatere şi adoptare la camera deputaţilor... :roll:
la o primă lectură a raportului reiese că indiferent ce amendamente au fost adoptate în cadrul dezbaterilor din senat, competenţa decizională, respectiv, decizia finală privind adoptarea acestora, aparţine camerei deputaţilor.....

Si care e noutatea pe care ne-o spuneti??? Daca citi pe cateva pagini mai in urma vedeti ca exact in ziua in care a fost votat in Senat ca norma de venit sa fie 40 lei / familia de albine / anual si cresterea numarului de la 50 la 75 de familii ce nu vor fi impozitate, am spus si eu! Poate daca cititi si mai in urma vedeti ca vicepresedintele Senatului, senatorul Florin Constantinescu a avut cateva interventii, inclusiv interpelari adresate ministrului de Finante si ministrului Agriculturii pe tema impozitarii apiculturii! Oare credeti ca aceste lucruri au venit din senin?! O fi visat senatorul de Iasi noaptea ca apicultura este in pericol si a doua zi a facut interpelari in plenul Senatului? Eu zic ca nu! Toate au venit ca urmare a implicarii unor apicultori, printre care ma numar si eu, si aducerea la cunostinta oamenilor care voteaza in Parlament a pericolului iminent de distrugere a apiculturii prin impozitarea la normele anterioare. In final s-a ajuns la un compromis, ceea ce a rezultat prin votul final acordat la Senat! Sigur, Camera Deputatilor este camera decizionala, la acest proiect de lege, si urmeaza dezbaterea in comisiile de specialitate si votul final pe lege! Am rugamintea sa nu mai repetati lucruri deja stiute si sa le expuneti ca si cum ar fi de breaking news! Spuneti ceva nou sau spuneti daca ati facut ceva pentru a veni in sprijinul apiculturii!!!
Acum singura varianta pentru apicultori este subventia ce se poate acorda pe familia de albine, asa cum se intampla si in cazul vacilor (500 lei / cap bovina / anual sau al oilor, caprelor / 41 lei / cap animal / anual, etc)!!! In baza art. 16 din Constitutia Romaniei si apicultura trebuie subventionata!

Sanatate si voie buna ;)
reformistul

Mesajde Donbazil » 25 Mar 2013, 00:36

Sal'tare!
Pai daca trebuie, iaca alegem pe reformist si presedinte si ministru si deputat si senator.....Daca omu le face si le stie numa' el pe toate.....De ceilaltzi la ce-o mai fi nevoie..... :lol:
Ramane cum am stabilit!.....Ne vedem la congres!....
Sa fim cu totzii sanatosi!
Sal'tare!
Donbazil - Faget
Donbazil

Mesajde lucky5strike » 25 Mar 2013, 01:12

Don Bazil, de mult timp noi de pe forum ti-am pus deoparte o bila alba... Reformistul cred ca o merita si el!!!

Sebastiane, nu te opri, ca faci o treaba buna! 8-)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde kamy » 25 Mar 2013, 07:31

Donbazile,iliescu l-o crescut pe ponta,asa ca ai si mata grija de ponta asta al (reformistu)ca niciodata nu se stie!?
kamy

Mesajde balasbebe » 25 Mar 2013, 07:50

Eu am PFA. Zilele trecute a sosit prin posta o instintare sa platesc la ANAF cativa lei, mai precis 32 de lei. Daca era dupa legea pe care o afisati trebuia sa platesc mai putin. Se pare ca se plateste dupa venitul estimat, si nu dupa numarul de familii. Eu am masura 141, si in proiect la aceasta data am declarat pe anul II, adica in 2013 un venit de 200 de lei. Ce o sa fie vom vedea, dar se pare ca cei care au PFA, au alte reguli decat persoanele fizice.

Poate ma bagati voi in ceata mai bine.
balasbebe

Mesajde dorindafi » 25 Mar 2013, 09:53

shi unde e neclaritatea
ai declarat 200 , 16 la suta impozit pe venit = 32 este impozitul pe venitul declarat estimativ
dorindafi

Mesajde reformistul » 25 Mar 2013, 10:21

Donbazil scrie:Sal'tare!
Pai daca trebuie, iaca alegem pe reformist si presedinte si ministru si deputat si senator.....Daca omu le face si le stie numa' el pe toate.....De ceilaltzi la ce-o mai fi nevoie..... :lol:
Ramane cum am stabilit!.....Ne vedem la congres!....
Sa fim cu totzii sanatosi!
Sal'tare!
Donbazil - Faget

@Donbazil - Faget - nu primesc nici una din demnitatile enumerate de dumneata :lol: Omul nu le stie pe toate, dar unde stie se baga ca-i pacat sa stea sa priveasca prin gard cum ii fura hotii gainile ;) Si daca mai sunt si altii care dau o mana de ajutor, nu-i suparare deoarece incapem cu totii daca avem fiecare grija de patratica lui si nu de cea a vecinului :)

Sanatate si voie buna ;)
reformistul

Mesajde reformistul » 25 Mar 2013, 10:26

lucky5strike scrie:Don Bazil, de mult timp noi de pe forum ti-am pus deoparte o bila alba... Reformistul cred ca o merita si el!!!

Sebastiane, nu te opri, ca faci o treaba buna! 8-)

Multumesc domn' profesor. Important e sa realizam ceva spre binele tuturor. Ca, sincer, tot astept din '89 sa faca cineva ceva spre binele nostru si traiesc cu speranta; ca binele tot se lasa asteptat. Nu rastorn eu muntii, dar o urma cu un bat prin pamant tot pot lasa :)

Sanatate si voie buna ;)
reformistul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA