ves.lucian.zabrani scrie:astazi am facut tratament cu varachet !!! primul a fost in 3 .09 , al doilea in 10. 09 si al treilea desi am vrut sa fie in 17 .09 a fost astazi !!!
interesant ca la unele familii au cazut paduchi mai multi ca si la primele 2 tratamente !!!
poza este facuta la una din ele !!! de ce oare au cazut asa de multi la al treilea tratament ???
ultimul tratament va fi fara puiet !!!
Lucian
Interesant este cat de sanatoase sant albinele care au avut colocatari acei varroa in celule si mai ales cum poate supravietzui colonia de albine ...
Probabil ca infestatia nu a ajuns la nivelul critic pentru a periclita viatza coloniilor.
Totusi, faptul ca sint multi acarieni denota lipsa ori ineficientza tratamentelor in luna august cand trebuie sa se inceapa si acestea.
Toti acarienii cazuti ultima oara, au fost protejati in celulele cu puiet capacite ... acestea sint cauzele respectiv raspunsul.
Fara tratament, rezultatul ar fi grav ... in lipsa laptishorului, varroa va trece pe albine si supravietzuieste cu hemolimfa ( singele ) albinelor ... intra sub tergite, intzeapa si suge.Totodata este si protejat ( partial ) de substantza activa la ultimul tratament si nu moare toti, din pacate.
@Cristi Vidican
cristi_vidican scrie:ves.lucian.zabrani scrie:vreau sa iernez cu catul sub cuib in iarna aceasta !!!
pentru asta am lipit pe partea de sus a catului burete de geamuri !!!
am consumat astazi aprox. 50 metri !!!
dupa ce voi pune caturile sub cuiburi voi lipi si pe cuiburi la fel !!!
inca 50 metri !!!
astfel va fi etansare buna intre cat si cuib , si la fel intre cuib si podisor !!!
sper sa iasa bine !!!
... dar daca stupul e facut bine ...
Problema tocmai aia este ... " daca " dar defapt nu e.