nectarel scrie:Nu sunt in masura sa va dau sfaturi, ci va spun doar din experienta:
-pana in 2010 ma asiguram sa aiba miere suficienta primavara, minim 6 kg/familie;
-in 2010 cand am vazut la sfarsitul lui marte ca au inflorit toporasii, am rasuflat linistit si am zis ca de acuma isi aduc ei hrana singuri din natura, iar hrana care o aveau am crezut ca este suficienta;
-dupa 2 saptamani cand m-am dus la ei incepusem sa numar familiile moarte de foame 23 din 90;
-de atunci in fiecare primavara le dau cate un stimulent la 3 zile de 300g de sirop si astfel stau linistit plus familiile ajung la capacitate maxima la salcam si in anii buni le pun chiar si cate 2 caturi 2/3 la salcam;
calin bondaru scrie:1 in nordul ramaniei e DEZASTRU!
2 ne intrebam cu ce am gresit fata de bunul Dumnezeu!
3 multi apiculltori din zona care "au pus masca-n cui" si pe buna dreptate.
4 asteptam cu nerabdare rezultatul acestui val de ger!
ciptheman scrie:la mine au zburat astazi si au adus si polen sa vedem cum o sa fie vremea saptamana viitoare se anunta cam racoare.
alin anghel scrie:Donbazil scrie:Sal'tare!
Precizez ca eu nu mai dau de cativa ani nici un fel de turte. Bag ce-i de bagat toamna si dau sirop cand e vremea....(Anul asta inca n-a venit vremea).....
Sal'tare!
Donbazil - Faget[/quot
Buna ziua! Daca nu va cer prea mult ne puteti spune si noua cand este momentul si care sunt conditiile de indeplinit pentru o stimulare cu sirop cat mai eficienta. Va multumesc anticipat!
Ioan Guist scrie:1 Dezastru? Cunoasteti acest termen bine?
2 Intrebarea e :Cu ce NU am gresit fata de Dunezeu?
3 Oare au ridicat masca din cui vreodata??
4 De ce? Ca dupa un ...."dezastru" nu mai ai ce astepta.
calin bondaru scrie:Ioan Guist scrie:1 Dezastru? Cunoasteti acest termen bine?
2 Intrebarea e :Cu ce NU am gresit fata de Dunezeu?
3 Oare au ridicat masca din cui vreodata??
4 De ce? Ca dupa un ...."dezastru" nu mai ai ce astepta.
1 Cand natura se dezlantuie in asa fel pe la noi se mai zice si dezastru!
2 Nu imi place sa comentez religia sau acest subiect, doar am vrut sa scot in evidenta faptul ca am avut doar 3-4 zile prielnice zborului, comparativ cu alte zone, iar rabdarea ne este pusa la incercare!
3 Este strict problema lor daca au ridicat sau nu masca, se pot gasi metode de iernare fara pierderi(si ma laud cu asta) dar aceste momente sunt foarte dificile; temperaturi de -15, -20 grade si vant de peste 100 km/h, in conditiile aparitiei puietului, daca vor tine mai mult de 10 zile se poate vorbi si de un dezastru in stupinele noastre!
lucky5strike scrie:Stati calmi cu manifestarea!
Ia lasati sa ia cuvantul dintre noi... aceia ce s-au proclamat cu 70% puiet suprafata pe rama.
octav88 scrie:Si problema umezelii pe care ati introdus-o in stup ce rezolvare ii propuneti? Se anunta vremea... care se anunta si adm sirop cu protofil.... daca totusi ceaiurile de plante protofilu etc erau introduse intr-o turta nu credeti ca era mai ok?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 10 vizitatori