Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Scule minime

Mesajde mariuslll » 24 Mar 2013, 02:24

Salutare!Sunt nou in ale stuparitului ,vreau sa imi iau 1,2 stupi asa de inceput si as vrea sa stiu care sunt sculele minime de care am nevoie (echipamente)pentru a incepe activitatea(in afara de stupi)?Multumesc!
mariuslll

Re: Scule minime

Mesajde ves.lucian.zabrani » 24 Mar 2013, 02:35

bine ai venit printre noi !!! cauta si citeste pe forum , numai rabdare sa ai !!! ca informatie este garla !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!
pentru inceput ai nevoie de masca , o dalta , afumator !!! dupa ce le ai , mai "ne scriem " !!! :lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde cocos » 24 Mar 2013, 07:33

Eu cand am inceput mi-am cumparat:
masca apicola + combinezon alb, afumatoare , dalta + niste mici "cosoare" cu care ridici mai usor ramele din stupi.
cam prin iunie mi-am luat centrifuga pe 3 rame
sfatul meu este:
daca ai pe langa cine sa stai si sa vezi un pic cum este treaba merita sa amani achizitia albinelor, stupilor si a altor echipamente de care nu ai nev.
poate o sa vrei stupi orizontali sau verticali, etc....
eu am inceput de la zero, nici macar nu stiam cum arata o matca.....
mult noroc si determinare
cocos

Mesajde ovidiu_78 » 24 Mar 2013, 11:27

Salut,pe scurt,1-2 familii,o masca,o dalta,un afumator si forum mult ;)
Restul vine de la citit si intrebat

Sanatate
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde CATALIN » 24 Mar 2013, 11:36

ovidiu_78 scrie:Salut,pe scurt,1-2 familii,o masca,o dalta,un afumator si forum mult ;)
Restul vine de la citit si intrebat

Sanatate

te contrazic ovidiu poti citi si sta pe fourum miliarde de ani daca nu ai practica esti zero
cea mai tare scula care ii tre e un apicultor mai avansat si masca lui proprie ca din gura si citit se nasc apicultori la tot pasul
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde proapis13 » 24 Mar 2013, 14:48

mariuslll scrie:Salutare!Sunt nou in ale stuparitului ,vreau sa imi iau 1,2 stupi asa de inceput si as vrea sa stiu care sunt sculele minime de care am nevoie (echipamente)pentru a incepe activitatea(in afara de stupi)?Multumesc!

Dai un click pe adresa de mai jos si o sa afli raspunsul si la intrebariel ce inca nu le-ai pus ;)
viewtopic.php?f=11&t=3060#p94065
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde davcosti » 24 Mar 2013, 19:57

Pentru"mariuslll "-Și eu sunt nou,m-a convins fratele meu Stupar vechi și-n altă zonă meliferă din țară să mă apuc de Apicultură!
Nu vreau să te dezamăgesc,dar când nu ai minimul de scule, dacă ceri prin sat nu prea găsești, sau care are nu-ți dă!:
"Du-te în sat și dă de știre-Vii acasă faci cum poți!" :lol:
Eu plec de la trei stupi în mai-odată cu Salcâmul...M-am dotat cu o Centrifugă-pe patru rame,1200 Lei, cu gândul că dacă mă extind un pic,să meargă
și la mai mulți stupi,citind pe forum să-mi rămână albinele în stupi încerc să învăț cât mai multe. (Și am și mentor-Profesor de la cine învăța) De aceea
m-am dotat și cu-n aparat Furetto (Aparat anti varroa-pentru tratamente)-255 Lei.Mi-am mai făcut o listă de cumpărături,dar aștept târgul apicol de la
București din 19-21 Aprilie, că să nu mai dau comandă la secțiunea:http://anunturiapicole.stuparitul.com/viewforum.php?f=11 poate nu le are un singur distribuitor,dar la această secțiune poți vedea toate sculele și afla și prețuri despre ele. Poți să comanzi tot ce vrei,Și fără cântarul apicol,și fără stupii
echipați
tot cred că mai cheltuiesc la târgul apicol numai pe scule minime vreo 600-700 Lei. Începând cu: Bluzon cu mască detașabilă cu fermoar (58 Ron),
Scarar cu daltă apicolă Inox (2o Ron),Furculiță apicolă descăpăcit cu dinții din Inox(15Ron),Un afumător inox (60 Ron) și mai sunt multe altele...Nu vreau
să sperii pe nimeni,dar cel mai bine pui pe Hârtie și vezi cât îți dă și dacă te sperie cumperi cu țârâita ca să nu pară scump!
Fişiere ataşate
Tableta 003-horz.jpg
davcosti

Mesajde davcosti » 21 Apr 2013, 18:40

A venit și Târgul Apicol unde am putut să mă dotez cu unele scule și echipamente pentru Apicultură
De la: Bluzon cu mască detașabilă cu fermoar (50 Lei),Un afumător inox (60 Lei),
Furculiță descăpăcit cu dinții din Inox(15Lei)+Roler Descăpăcit (17 Lei),
Daltă Apicolă din Inox (15 Lei)+Sulă de perforat ramele(6 Lei).Lista completă de alte componente,
le puteți vedea pe http://davcosti.sunphoto.ro/APICULTURA Sugestii pentru începători ca mine prinde bine!
Fişiere ataşate
Hanorac Apicol și Afumător Inox.jpg
Furculiță și Roler descăpăcit.jpg
3.jpg
davcosti

Mesajde vasilescu adrian » 21 Apr 2013, 19:13

ce iti trebuie ?..simplu :ambitie si timp..
eu in primi doi ani,cu 1 respectiv 2 stupi,nu am avut decat o masca confectionata de mine din cearceaf si o sita veche,manusi la 2.5lei, gafa home made, cutit, etc..
deci se poate si fara investitii majore..
numai bine pe mai departe !..
"o clipa n-a fost atenta natura si s-a nascut omul...o clipa sa nu fie atent omul si natura-si repara gresala"Albert Einstein
vasilescu adrian

Mesajde IonutMioveni » 21 Apr 2013, 19:24

Davcosti, stimat coleg, mi se pare ca te-ai cam pacalit putintel la centrifuga apicola :(
Acum depinde si cand ai achizitionat-o...eu am gasit la acelasi pret o centrifuga exact ca cea din imaginea ta doar ca e pe 6 rame
Dadant.
Sper ca miercuri sa soseasca si anul asta sa o probez si eu....abia astept caci mai e putin si infloreste prunul :D . Anul asta sper sa trag ceva de la salcam(macar un 20 de borcanele).
Sanatate si numai bine...sa le folosesti cu placere!
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE