kamy scrie:Valentine io nu inchid nici stupii varsati nici pavilionu si fac 900 de km la un drum ,am riscuri de 90 de ori mai mari,acuma sincer crezi ca din teribilism circul astfel?
kamy scrie:Acu sa nu intelegeti ca va recomand sa incarcati ditamai camionu cu 200 de stupi deschisi io am incarcat 30 de bucati si am fost foarte multumit!
kamy scrie:Am mai scris si cu toate ca sunt bebe pe forum ,13 luni,risc sa devin papagal,repetand aceleasi lucruri ,oare ce s-or face hai mai vechi care si-o gatat de spus tate povestile?dar sa revenim la boile noastre,din 2000 circul cu pavilionu cu stupii deschisi,dar avelo grija sa acoperiti sita de sus ca se face un curent de va usuca puietu la distante mari,in schimb in 2011 am facut roi inainte de salcam,a cazut brusc salcamu,furtisag si toate neamurile si avand o vatra la salcam 2,5 zic hai sa duc si roii,roi in lazi de polistiren pe 2 si 3 rame cate 4 in lada fara aerisire la fund sau capac,120 de kilometri de drumuri cu lucrari,daca le inchideam zacusca sigura,hai sa-ncerc cu urdinisu deschis,fiindca mergeam si la extras am incarcat dimineata si am ajuns acolo pe la ora 11,mai bazaie cateva albine pe deasupra da ori se lipesc ori cer azil da nu e numar mare.daca opresti incep sa iasa mai multe.daca incarci si descarci fara socuri mari sant foarte linistite.
Singurul dezavantaj e daca mergi peste gropi si sar lazile de pe platforma maiprind cateva albine care le pun la presat dar si la stupii inchisisant albine carate afara dupa ce deschizi.
Am fost multumit si am dus si-n dobrogea la fel lazi cu roi,in ziua in care opresc peste zi las obloanele jos si albinele se descurca fara sa descarc.anu asta la fel cu aceleasi rezultate.
A mai incercat cineva io pot sa va spun ca n-o sa mai inchid vreodata stupii?
iancu octavian scrie:Cineva este iresponsabil,circulam pe drumuri publice
kamy scrie:Ei daca va spun ca am incarcat si descarcat atat ziua cat si noaptea fara macar o intepatura ma credeti sau tre sa ma jor(jur) la popa??!albinele inchise sant stresate si innebunite!
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 40 vizitatori