Prima pagină APICULTURA GENERALA BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE

Discutii despre tratamentele efectuate familiilor de albine,medicamente,mod de administrare,etc. , discutii despre bolile si daunatorii albinelor
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

ceai de cimbru

Mesajde bgeorgyana » 25 Mar 2013, 15:56

buna ziua . sunt incepator din teleorman si asi vrea sa stiu daca a folosit cineva ceai de cimbru in combaterea varooa destructor ? si cum il prepara, cum il administreaza si ce rezultate se obtin in urma folosiri ? va multumesc anticipat
bgeorgyana

Re: ceai de cimbru

Mesajde ovidiu_78 » 25 Mar 2013, 17:16

sunt topicuri despre varoa,ar trebui sa te uiti pe acolo,si daca nu gasesti sa intrebi

sanatate
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde octav88 » 25 Mar 2013, 17:51

ceai sau ulei de cimbru?
octav88

Mesajde bgeorgyana » 25 Mar 2013, 18:04

ceaiul de cimbru se poate folosi in turte si in sirop

se mai poate pune si in loc de apa . dar mai multe nu stiu si asi vrea sa aflu si eu daca ne poate ajuta cineva ar fi perfect .
bgeorgyana

Mesajde bgeorgyana » 25 Mar 2013, 18:07

domnul octav88 d-voastra aveti vreo reteta cu ulei de cimbru ? ati vrea sa ne dati cateva detali despre uleiul de cimbru ?
bgeorgyana

Mesajde octav88 » 25 Mar 2013, 18:16

O sa caut pe net sa vad daca mai gasesc.... erau niste betzisoare de lemn impregnate cu ulei de plante volatil printre care si cel de cimbru... personal nu am folosit. Cei care sunt bio ar putea da foarte multe detalii
octav88

Mesajde bgeorgyana » 25 Mar 2013, 18:39

domnule octav88 va multumesc foarte mult
bgeorgyana

Mesajde octav88 » 25 Mar 2013, 21:28

pentru? :D
octav88

Mesajde bgeorgyana » 25 Mar 2013, 21:47

pt ca incercati sa ma ajutati
:D
bgeorgyana

Mesajde cristi arad » 26 Mar 2013, 15:22

aproape toate leacurile volatile si strident mirositoare deranjeaza si uneori indeparteaza varroa, dar nu toate o si distrug (ex: tratamentul cu tutun face ca varroa sa cada pe fundul stupului fara a omora - daca pui pe fund o hartie imbibata in ulei de bucatarie, va fi retinuta varroa; daca nu nu); cat despre folosirea lor se pot cam tot timpul anului exceptand perioadele de roit (mai bine zis de imperechere a matcii; care, intr-un sistem pavilionar se poate ca dupa imperechere sa nu se mai intoarca in stupul din care a plecat fiind derutata de mirosul similar si strident, cat si de aglomeratia stupilor)
cristi arad

Mesajde octav88 » 26 Mar 2013, 15:51

De unde cititi? eu nu am gasit nicaieri ca uleiurile volatile deranjeaza varroa, ca il dezorienteaza asta este altceva... Daca nu ai fund AV degeaba le folosesti ideea este dupa dezorinetare sa cada de pe albina prin plasa. Nu este la misto c am scris vreau si eu sa vad unde scrie ca il deranjeaza..
octav88

Mesajde stupul » 28 Mar 2013, 12:22

octav88 scrie:ceai sau ulei de cimbru?

Ca sa obtii ulei de cimbru ( sau cimbrisor - are aceleasi efecte) : iei un borcan , il umpli cu cimbru (proaspat; in cel mai rau caz uscat la intuneric), torni ulei cat sa il acopere si il lasi la intuneric pana se uraste ( min.2 saptamani).Unele surse recomanda soarele , insa eu nu sunt de acord cu acele surse! Vreti sa ma intrebati de ce ? Ganditi-va la propolis!
Si propolisul are substante volatile si tocmai de aceea, imediat dupa recoltare trebuie pus in alcool dublu rafinat . Insa... pana la recoltare, sta bine mersi in intunecimea stupului fara sa isi piarda din calitati.
Bineinteles ca propolisul nu are ce cauta in ulei, insa cimbrul poate fi folosit ca ulei esential sau ca tinctura. Pentru inhalatii in caz de raceala ( rinite,sinuzite...) noi folosim ulei esential, iar pentru consum intern folosim tinctura. Cine are urechi de auzit sa auda!
OBLIGATORIU : uleiurile esentiale si tincturile de plante se tin in sticle de culoare inchisa si ferite de lumina!
Cand tusim, facem un ceai de cimbru , infuzat la rece ( intre 8-12 ore), apoi, dupa ce strecuram ... ce ramane il oparim , iar dupa racire se amesteca cele doua solutii.
Deci... pentru eficienta ... nu se fierbe!
Acuma ... sper sa nu ma intrebati ce are sula cu prefectura ?!
Eu personal, recomand pentru tratament antivaroa - fumigatiile !
Insa... aceasta metoda nu are eficienta 100%. Este o metoda buna pentru a tine in frau dezvoltarea varroa in perioada activa. Combinat cu zaharul pudra. Fund antivarroa obligatoriu. Iar toamna tratament cu acizi : formic sau oxalic ( alternativ) obligatoriu.

Unde esti maximus ? Ia vezi de zic bine!? Sau tu nu te complici pe gratis!?!

PS : Nu ar strica sa se implice in aceasta problema cei de la Hofigal si, in special cei de la PlantExtrakt. Am o prietena, dulce ca mierea, la PlantExtrakt , N.... ... daca va vedea aceasta postare ... poate ca va vedea ... noi orizonturi... si de ce nu... noi interese.
stupul

Mesajde octav88 » 28 Mar 2013, 19:11

Daca se va implica cineva in acesta problema va consulta piata mai intai si cand va vedea cat sunt tratamentele bio cele din plante i se vor bulbuca ochii si va pune niste preturi de vorbesti singur...
octav88

Mesajde IGNITE » 10 Iul 2013, 15:38

uleiul ăsta esenţial poate fi cumpărat şi de la plafar. 6-7 lei sticluţa
IGNITE

Mesajde bucursorinelionel » 10 Iul 2013, 17:44

Oameni buni, (cred că nu greșesc dacă mă adresez astfel dacă iau în calcul bunele dvs. intenții), între cimbrul de cultură și cimbrișor, sunt diferențe cel puțin semnificative , și în privința aspectului fizic, și al principiilor active, și al modurilor de utilizare....!!!!!!.
Înainte de a vă da cu presupusul, luați o carte , manual, atlas botanic, sau ce vreți vrei care să explice clar și fără echivoc diferențele.
Ambele plante au rol adjuvant, de obicei sub formă de infuzie , în ceaiuri, care, utilizate pentru uz apicol, și alături de alte plante, pot intra în compoziția stimulatorilor cu efect antimicrobian ( la fel ca și pelinul sau busuiocul, în diverse concentrații), fie contra nosema, fie pentru a feri siropul sau turta administrată de efectul microorganismelor pe o perioadă prelungită, dar limitată, de timp, în cazul hrănirilor de stimulare.
A se utiliza „după ureche„ este , realmente, frecție la picior de lemn.!!!
În cazul apariției dăunătorilor, tratamentele standard, alternate,de gen varachet ,mavrirol, etc, corect administrate conform prospectului, au efect sigur , dacă substanțele sunt în perioada garantată.
Pentru începători, am un sfat /sugestie: nu faceți experimente dacă nu aveți cel puțin 5 ani de experiență sau practică la albine, și nu sunteți siguri ce produse utilizați și cu ce efecte..!!!!
Uneori ( și cam des în cazul celor aflați la început de drum), și drumul spre iad...e pavat tot cu bune intenții...!!!...de cel mai multe ori...IREMEDIABIL..!!!!
bucursorinelionel

Mesajde IGNITE » 10 Iul 2013, 17:49

asta cam aşa e. faci după ureche...la fel vor fi şi rezultatele.
IGNITE

Următorul

Înapoi la BOLI SI DAUNATORI - TRATAMENTE