Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Realizare matrite pentru personalizare/marcare stupii

Mesajde alin75 » 27 Mar 2013, 00:29

pe okazii ~450E

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde ionel07196555 » 27 Mar 2013, 00:40

Va dezamagesc total ;
credeti ca la 50 ron cit ia sau primesc hoti pe stui furati mai intereseaza pe chilipirgiu ca cutia sau lada e pusa la foc rama topita si arsa ..... credeti ????? ?????
COMPLECTATIMA cu ce nu am spus eu .
ionel07196555

Mesajde Dila Daniel » 27 Mar 2013, 09:38

"personalizarea"cutiilor si/sau a ramelor este inainte de toate un factor descurajant.
Apoi ofera o sansa in plus de a fi gasiti,recunoscuti sau de a creea o suspiciune daca se afla in posesia cuiva peste noapte.
Daca i-ai stantzat,nu inseamna neaparat ca nu mai pot fi furati(doar paza non stop este in masura sa iti elimine acest risc),dar ai o sansa in plus sa ramana la tine in posesie...
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde alin75 » 27 Mar 2013, 10:30

Dila Daniel scrie:"personalizarea"cutiilor si/sau a ramelor este inainte de toate un factor descurajant.
Apoi ofera o sansa in plus de a fi gasiti,recunoscuti sau de a creea o suspiciune daca se afla in posesia cuiva peste noapte.
Daca i-ai stantzat,nu inseamna neaparat ca nu mai pot fi furati(doar paza non stop este in masura sa iti elimine acest risc),dar ai o sansa in plus sa ramana la tine in posesie...

Sunt de aceeasi parere.
Cand am achizitionat primele familii, persoana de unde le-am luat (am cunoscut-o atunci pentru prima data) mi-a dat cateva rame marcate cu o stampila personalizata. Normal ca am intrebat de ce sunt asa (trimisesem o parte din bani ca si avans, deci stiam numele complet - deoarece pe forum aproape toti avem un nick), raspunsul a fost - "pentru mai multa siguranta". La momentul raspectiv, nu prea pricepeam ce vrea sa spuna....
Acum vreau sa le ard in exterior pentru a "anunta hotul" atunci cand se uita peste gard, ca am cutii marcate si poate sunt si ramele marcate (daca-l duce un pic mintea).

ionel07196555 scrie:Va dezamagesc total ;
credeti ca la 50 ron cit ia sau primesc hoti pe stui furati mai intereseaza pe chilipirgiu ca cutia sau lada e pusa la foc rama topita si arsa ..... credeti ????? ?????
COMPLECTATIMA cu ce nu am spus eu .

Daca se pune totul pe foc, atunci ori cresc vanzarile cu "roiuri la pachet", ori totul este facut la "comanda".

Numai bine,
Alin
alin75

Mesajde ovidiu_78 » 27 Mar 2013, 14:18

am gasit aici in anglia o firma care face asemenea stampile,le-am si trimis mail sa vad cat ar cost una simpla cu numele meu de aici de pe forum,in dimensiune de 4-5cm pe 1cm latime,la varianta simpla am cerut pret,adica care o incalzesti tu la foc deschis,caci cred ca celelalte electice sunt scumpe

http://www.eyreandbaxter.co.uk/branding ... irons.html

da-ti clic pe acele icoane mici cu rosu
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde modigliani » 27 Mar 2013, 14:32

alin75 scrie:Ceva in genul acesta ma gandesc (fara a se intelege ca si reclama).
P.S Pretul gasit pe net este enorm!!

Preturile pe care le-ai gasit pe NET sunt si cele din realitate . Dar , in domeniu fiind , iti spun cu siguranta ca sunt perfect justificate . Realizarea unui asemenea poanson presupune o tehnologie destul de complicata . ( routing sau prelucrare laser , frezare 3D , etc )
Parerea mea este sa renunti la idee ( mai ales ca ti se pare scumpa varianta ) si sa te axezi pe alta modalitate de personalizare a lazilor .
modigliani

Mesajde ovidiu_78 » 27 Mar 2013, 14:54

am primit raspuns acuma la mail
la inscriptia Ovidiu_78 lungime 50mm pe 10mm costa 77lire +tva+taxe postale(max 10 lire) deci undeva la 100 lire
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ovidiu_78 » 27 Mar 2013, 14:56

Asa ar arata cu numele meu
Fişiere ataşate
image.jpg
ovidiu_78

Mesajde alin75 » 27 Mar 2013, 16:01

modigliani scrie:
alin75 scrie:Ceva in genul acesta ma gandesc (fara a se intelege ca si reclama).
P.S Pretul gasit pe net este enorm!!

Preturile pe care le-ai gasit pe NET sunt si cele din realitate . Dar , in domeniu fiind , iti spun cu siguranta ca sunt perfect justificate . Realizarea unui asemenea poanson presupune o tehnologie destul de complicata . ( routing sau prelucrare laser , frezare 3D , etc )
Parerea mea este sa renunti la idee ( mai ales ca ti se pare scumpa varianta ) si sa te axezi pe alta modalitate de personalizare a lazilor .

Nici o secunda nu m-am gandit ca pretul este nejustificat; desi o chestie de genul acesta este un moft. Asa cum era precizat mai sus
cantemir scrie:Cateva bucatele de platbanda de otel 15x4mm, sudate perpendicular pe o placuta de 6-10mm grosime, un maner si gata!
Realizezi un simbol propriu (o floare, o figura geometrica, doua litere, un birlic etc.) cu care iti personalizezi stupii si cu care poti dovedi oricand ca esti propietarul.
Daca o pierzi sau ti se fura... aia e! :lol:
se pot face tot felul de chestii mult mai ieftin.

Ce a gasit colegul
ovidiu_78 scrie:am primit raspuns acuma la mail
la inscriptia Ovidiu_78 lungime 50mm pe 10mm costa 77lire +tva+taxe postale(max 10 lire) deci undeva la 100 lire

pare mai acceptabil, si chiar arata ok.

Am luat si eu legatura cu cineva din tara si astept sin acest moment un e-mail cu pretul (vad ca si colegul ovidiu se gandeste tot la o placa de 50X100 mm)
De asta am deschis acest topic sa venim fiecare cu propriile idei.
Mi-au placut si literele/numerele facute pentru colegul D.D.

Numai bine,
Alin
alin75

Mesajde Dila Daniel » 27 Mar 2013, 16:13

alin75 scrie:...
Mi-au placut si literele/numerele facute pentru colegul D.D.
Numai bine,
Alin

si cam asa arata stupii cei stantati...
Fişiere ataşate
Je003 (Custom).jpg
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde alin75 » 27 Mar 2013, 16:15

ghitacusman scrie:se fac destul de usor (teoretic ) .Practic ,necesita ceva rabdare ,ceva .......

Buna ziua! Putem vb. pe MP (am trimis e-mail dar nu am primit raspuns)

P.S. Nu la d-vs ma refeream in postarea anteriora cu asteptarea....

Numai bine,
Alin
alin75

Mesajde alin75 » 27 Mar 2013, 16:43

Sper sa nu se supere colegul D.D

Numai bine,
Alin
Fişiere ataşate
ok_150233.jpg
alin75

Mesajde Florin_VL » 27 Mar 2013, 17:00

Cred ca ar fi foarte bun si un aparat de pirogravat pentru a face semne pe rame sau cateva litere.
Toate-s vechi si noua toate,
Tu te-ntraeba si socoate...
Florin_VL

Mesajde jenica67 » 27 Mar 2013, 20:28

Se poate cumoara un set de ponsoane 10x10 si se face un jug sa ansamblam o combinatie dorita. Si costa destul de putin. De asemena se gasesc si poansoane cu litere.
http://proma-machinery.profitromania.ro ... 62.htmlezi aici un ex : http://proma-machinery.profitromania.ro ... 46262.html
jenica67

Mesajde ionut vlv » 27 Mar 2013, 21:27

asa cum a zis si pictorul intram in partea de matrite personalizate si frezare 3d despre care am tot vorbit cu baietii la valcea,la targ.se poate face cu freza cnc dar costurile sunt maricele din cauza procedurii si a sculelor de aschiere folosite.frezarea cnc(computer numerical control) e ultimul hobby descoperit de mine,care ma face uneori sa las albinele deoparte.cred ca as putea face asemenea matrita pe masina mea dar din start exclud otelul,nu il pot prelucra.ramane cuprul si alama pretabile pt asa ceva.am sa incerc ceva la sfarsitul saptamanii.spun incerc pt ca pe cupru nu am lucrat.
asta e -jucaria-
Fişiere ataşate
3.JPG
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde alin75 » 27 Mar 2013, 21:48

Sa-mi trag palme! M-am blocat cand am vazut OZN-ul.
Acum lasand gluma la o parte cred ca pe cupru este mai indicat realizarea unei matrite (datorita punctului de topire). Pentru o placuta de 5 cm X 10 cm pentru cutie si alta de 2cmX3cm pentru rame, un pret estimativ se poate (in principiu vreau sa apara 19WAT).

Numai bine,
Alin
Fişiere ataşate
matrita.jpg
alin75

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE