Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Renuntarea la fumat

Mesajde State » 18 Mar 2013, 22:43

Ariel scrie:E o contradictie flagranta de termeni si expresii.
Intre gurmand si lacom e o diferenta, una mare, mare de tot.

E pe naiba..

Afirmatia mea venea in legatura cu ce ai scris tu :

Ariel scrie:am adunat vreo sapte-opt kile, pe care nu le mai pot da jos, nu fara sa renunt la bere, slaninuta cu ochiuri, friptura la cuptor si restul bunatatilor...

Adica mananc orice fara sa tin cont de greutate. Reciteste postarea .

GURMÁND, -Ă adj., s. m. f. (om) amator de mâncăruri bune; mâncăcios; gurmet. (< fr. gourmand)
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde ionut vlv » 18 Mar 2013, 22:48

am 4 luni de nefumat si un + de 12kg de la 82 la 94 tot depus cu grija numai pe burta.deja legatul sireturilor e sport extrem.in ultima luna am tot pufait vreo 5 tigari de foi si tare imi e frica sa nu scap iar in lucerna.ca stare fizica e net mai bine ,nu mai schimb viteza in panta desi s-a scimbat tonajul.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde Ariel » 18 Mar 2013, 22:55

Semantica termenului este (sau ar trebui sa fie) aceeasi din franceza, limba din care provine.
Gurmand il defineste pe amatorul mancarurilor bune, gatite savant sau pe cel preocupat indeosebi de ceva anume - poate fi gen literar, pictura, film, etc.
Un gurmand nu va manca niciodata orice, asta am vrut sa-ti subliniez ori sa te atentionez.
Poti tine seama de ce ti-am spus, poti sa n-o faci, mi-e perfect egal si nu gasesc aici motiv de polemica.
Vorba unuia de prin zona: punct.
(Dar punct, nu semnul exclamarii)
:D
Ariel

Mesajde ionut vlv » 18 Mar 2013, 22:56

tigarile pe care le-am fumat sunt MOODS.poate sa-mi spuna cineva de ce nu au trecut pe pachet gramajul de nicotina,gudron si monoxid?chestia tare e ca nu prea scot fum si nu miroase dupa tine deloc.nu lasa nici gustul ala de rahat obisnuit pt tigarile de foi.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde State » 18 Mar 2013, 23:19

Ariel scrie:Un gurmand nu va manca niciodata orice, asta am vrut sa-ti subliniez ori sa te atentionez.

Este evident si sunt de acord , insa postarea mea venea in urma unei afirmatii de-a ta si anume : "nu fara sa renunt la bere, slaninuta cu ochiuri, friptura la cuptor si restul bunatatilor..."
La o adica un gurmand care renunta la fumat ar trebui sa se abtina de la multe bunatati. Eu tocmai asta spuneam , ca mananc orice , fara sa tin vreo dieta. Daca nu alaturam cuvintele gurmand si orice , ideea era aceeasi , insa alaturate iti dau senzatie de contradictie. Aici ai dreptate . ;)

Stai linistit ca nu-i vorba de polemica , nu-si are locul . Am alti prieteni la capitolul asta . :lol:
State

Mesajde janese » 19 Mar 2013, 17:07

azi am 11 zile decand n-am bagat tzagare in guritza mea fina!!! :lol: :lol: asa as trage unaaa....dupa mine cel mai placut lucru este o cafea si trei tigari la acea cafea...tzinute asa intre deshteee...si tras agale din filtran....ce buna era!!!!
janese

Mesajde State » 19 Mar 2013, 17:22

janese scrie:dupa mine cel mai placut lucru este o cafea si trei tigari la acea cafea...tzinute asa intre deshteee...si tras agale din filtran....ce buna era!!!!

STOP :lol:

Dimineata cand ma trezesc imi curg lacrimile dupa o tigara. :(
State

Mesajde CORNEL V. » 19 Mar 2013, 17:28

janese scrie:azi am 11 zile decand n-am bagat tzagare in guritza mea fina!!! :lol: :lol: asa as trage unaaa....dupa mine cel mai placut lucru este o cafea si trei tigari la acea cafea...tzinute asa intre deshteee...si tras agale din filtran....ce buna era!!!!

Si cat te tine,nea Eugene? :shock:
Te manca-n c*r ca pe maimuta :lol: ...lasa-le incolo de tigari nu te mai gandi la ele.
ps.semneaza Cornel...fumator inrait :mrgreen:
CORNEL V.

Mesajde mibu » 19 Mar 2013, 17:30

După vreo 13 ani ,ca mine , sunt sigur că vă va trece ! succes !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde bostina constantin » 19 Mar 2013, 23:48

Am si eu apoape unspe :)
Ma laud ca sa provoc tineretul :)
bostina constantin

Mesajde beeman » 25 Mar 2013, 16:48

Se pare ca sunt cativa care chiar au reusit sa tina gura departe de tigara, bv voua si tineti-o tot asa :D
Vand ieftin Samsung S3 fara incarcator, detalii PM
beeman

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 27 Mar 2013, 22:00

Au trecut 3 luni! Au inceput sa se curete "'filtrele de aer'' foarte bine, iar ''statia' 'creste in putere wat dupa wat(nu ca as fi avut nevoie). Doar "airbagul" asta din fata castigat ma deranjeaza, dar pan'la Pasti sper sa-l remediez.
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde proapis13 » 27 Mar 2013, 22:22

Noi barbatii ne trecem cam pe neobsevate insa cu femeile e jaleee...
Am prietene din copilarie si care au fost ,,zine'' frate insa dupa 30 de ani de fumat
cam toate au inceput sa se stafideasca la ten plus ridurile din coltul gurii si talpa gastii la ochi
Cam ca babaciunea asta din foto o sa arate majoritatea peste cativa ani...brrrrrrr.....ma ia cu friguri....
salve :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde State » 27 Mar 2013, 22:39

Parca-i scoasa din formol. :o

La mine e a 3-a saptamana de cand n-am tras un fum. Inca ma mai gadila cate o idee , mai ales dimineata la cafea. :twisted:
In schimb mi s-au lipit mainile de electronica , ca musca de plici. :oops:
State

Mesajde davcosti » 29 Mar 2013, 01:40

Am împlinit deja 3 ani pe 2 Ianuarie de când n-am mai fumat! CEL MAI SIMPLU SĂ POȚI SĂ TE LAȘI DE FUMAT! CUM? VOINȚA numai Și restul nimic-Întradevar la început e foarte greu:-Exemplu meu:După 26 de ani de fumat încontinu-cu tentative vagi de lăsare,cred că în ultimii 2 ani înainte să mă las am folosit substitute ca:picături,Nicorete-gumă de mestecat, etc...nimic(chiar când am reușit mi-au rămas acestea)Vine-îți impui ziua Definitivă și totul sau nimic-Prima saptamână eram în stare să rod urechile trecătorilor,care-i vedeam fumând-apoi liniște.Dorința fizică dispare în două săptamâni poate și mai repede ,dar rămâne ceva"la pisic-psihic"și după un an și jumătate-tot mai visez câteodată că m-am apucat iarași de fumat-Cea mai tare motivație acum aproape după doi ani:
"AȘ FUMA DAR SUNT PREA SCUMPE ȚIGĂRILE !" Exemplu:Când fumam mai la început costau cât o pâine și acum costă cât 11 pâini.Criza Monseour-și să nu devin "Lupul moralist" și să spun că a fost o boală,dar m-am vindecat-Eroare:"Niciodată nu știm dacă nu vom fuma din nou-motivele ni le găsim singuri !"Suntem mai expuși ca cei ce n-au fumat niciodată! Și când apar unele probleme și trebuie să tăiem de undeva suntem obligați să renunțăm la câte ceva:un pachet pe zi înseamnă în jur de 350 ron pe lună și 4200 pe an-se adună și cel mai important numai tușesc dimineața-și sunt multe de spus.Citez pe Margineanu întrun interviu"Lumea trebuie să înțelegă și să se lase de fumat înainte să se îmbolnavească!" Dobrin la ultimul interviu"Dacă știam că voi muri din cauza fumatului nu mai fumam niciodată!"
"Sunt 24 ore într-o zi iar într-o ladă de bere sunt 24 de sticle. Întâmplare sau nu ?Cine bea un pahar devine un Nou OM. Devenind un alt OM, are și el dreptul la un pahar Nou !"*Fumatul dăunează grav sănătății celor din jur !
davcosti

Mesajde pinty » 31 Mar 2013, 22:40

csaa scrie:Sunteti incepatori. M-am lasat de 7 ani.

in august implinesc 9 ani de cind am renuntat,dupa 18 de fumat.M-am lasat din ambitie ceea ce le doresc tuturor care incearca.Cu aceasta ocazie va adresez cel mai respectuos salut si promit ca voi reveni cu intrebari din domeniul apiculturii pt ca sint incepator.Numai bine!
pinty

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE