Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Realizare matrite pentru personalizare/marcare stupii

Mesajde ionut vlv » 27 Mar 2013, 22:23

hai sa nu vorbim de preturi inca si aici .lasati-ma sa fac cateva probe inainte.cea de 2/3 in formatul asta incadrat in cerc nu cred .literele sunt prea mici.e deja cam de monetaria nationala.glumesc!am facut o simulare cu freza de 0,7mm si nu iasa cum as vrea eu.plus ca atunci cand cand marchezi mai arde si un pic mai incolo din cauza temperaturii si nu mai intelegi nimic.
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde modigliani » 27 Mar 2013, 22:25

ovidiu_78 scrie:am primit raspuns acuma la mail
la inscriptia Ovidiu_78 lungime 50mm pe 10mm costa 77lire +tva+taxe postale(max 10 lire) deci undeva la 100 lire

Daca vrei , la juma' din banii astia , ti le scriu io cu markeru' sau cu cuiu'-ncins la foc !!! :lol: :lol: :lol:

Scriu frumos , sa stii ! ;) ..... :lol:
modigliani

Mesajde alin75 » 27 Mar 2013, 22:49

Oricum oferta de pret ma asteptam sa o primesc pe mp, deci nu "la vedere". Formatul 2/3 poate sa fie si in linie, deci nu cerc. Doream sa fie la fel pentru similaritate cutie/rame.

modigliani scrie:
ovidiu_78 scrie:am primit raspuns acuma la mail
la inscriptia Ovidiu_78 lungime 50mm pe 10mm costa 77lire +tva+taxe postale(max 10 lire) deci undeva la 100 lire

Daca vrei , la juma' din banii astia , ti le scriu io cu markeru' sau cu cuiu'-ncins la foc !!! :lol: :lol: :lol:

Cred ca fiecare este liber sa aleaga ce-i place raportat calitate/pret. Momental oferta primita de la colegul ghitacusman mi s-a parut ce-a mai ok.

Numai bine,
Alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde ionut vlv » 27 Mar 2013, 22:51

uite simulat,50/20mm inaltimea literelor 3mm.
Fişiere ataşate
i.jpg
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde alin75 » 27 Mar 2013, 22:52

:P
SUPER!
Latimea este de 20? Simularea este pe PC?
alin75

Mesajde modigliani » 27 Mar 2013, 23:02

ionut vlv scrie:uite simulat,50/20mm inaltimea literelor 3mm.

Ai uitat s-o faci ..... in "oglinda" ! ;)
modigliani

Mesajde ionut vlv » 27 Mar 2013, 23:05

da e pe pc,programul CAD-CAM ce genereaza toolpath-ul pt cnc.am vrut sa spun dar am uitat.final va fi in oglinda!scuze!
ionut vlv

Mesajde ovidiu_78 » 28 Mar 2013, 00:04

modigliani scrie:Daca vrei , la juma' din banii astia , ti le scriu io cu markeru' sau cu cuiu'-ncins la foc !!!

sunt sigur ca scrii frumos :lol: :lol:
eu am cerut numai oferta de pret,nici gand sa dau atata,imi iau niste poansoane cu liter la 60-70lei plus 30lei cifre si ies mai ieftin,dar deocamdata nu ma preocupa asta,mai incolo cind ne vom plictisi :lol:
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde MyBees » 28 Mar 2013, 02:08

alin75 scrie:pe okazii ~450E

Numai bine,
Alin

E mult. Daca am timp zilele astea ma intalnesc cu un prieten care are un business in domeniu. Sunt foarte putine firme care executa lucrarile astea, restul sunt intermediari care umfla destul de serios pretul. Revin dupa ce am mai multe date.

Spor!
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde alin75 » 28 Mar 2013, 14:16

Azi am primit inca o simulare. Astept ofertele de pret pe mp. Care vi se pare mai ok ca si scris?
P.S. Ca si la colegul simularea nu este in oglinda....

Numai bine,
Alin
Fişiere ataşate
SIMULARE.jpg
alin75

Mesajde State » 28 Mar 2013, 23:12

Mai oameni buni , n-as vrea sa va tai elanul dar nu este o metoda foarte eficienta...din pacate.

Cu un spaclu de chit si o lingura de vopsea nu se mai cunoaste nimic.
Eu m-am gandit la altceva , care nu atrage atentia nimanui sau poate fi o metoda suplimentara.

Doua , trei bile mici de rulment , introduse intr-o gaurica facuta cu un burghiu , intr-un loc anume al corpului. Un capac de chit si la revedere. Bilele pot fi personalizate(vopsite de ex.) Ideea e sa fie toti stupii "marcati" la fel ,in acelasi loc, ca in eventuala "furaciune" , sa puteti demonstra 100% ca sunt ai dumneavoastra.
In loc de bile , puteti folosi o bucata de tabla(1cm/1cm) pe care sa stantati inainte initialele. Asta se poate introduce si mai usor in peretii stupului prin bataie cu ciocanul. In caz ca...doamne fereste , aveti sanse mai mari de "recunoastere".

Zic si io , nu va suparati....
Lucrez intr-un domeniu in care "hotul" e mai inventiv decat dracul. Acum m-am pus in pielea lui si mi-am dat seama ca stantarea cu fier inrosit e fix cea mai mica problema sa ascunzi urmele. :oops:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde Ioan Guist » 28 Mar 2013, 23:26

Pe aceiasi idee se poate capsa un nr sau niste initiale.Dupa care se vopseste.Slabe sanse sa le depisteze cineva.
La o tura de jmirgel iasa in evidenta si luceste.Hocus -pocus.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde State » 28 Mar 2013, 23:30

Idei ar mai fi...
Cine are capace de tabla , le scoate si scrie cu marker-ul pe ele.

Si mai sunt dar ma opresc ca poate citesc "aia" pe aici . :twisted:
State

Mesajde ovidiu_78 » 28 Mar 2013, 23:47

poate cutiile le pot chitui,apoi vopsi,etc.....dar crezi ca e ca si la un atelier auto unde se schimba o masina complect?? :lol: aia sunt niste amarati care ii vand pe bani de tigari,apoi ce chit de lemn,sau vopsea,sau altele sa se complice
poti pune pe fundul stupului una(ca doar si la masini sunt seriile ascunse peste tot prin masina)ca doar nu se va uita vreodata sub el,sau sa il ridice in sus :lol: :lol: ,apoi si pe rame,nu neaparat sus la vedere,ci pe interior,sa vad eu care se pune sa slefuiasca fagurii cu albine :lol: mai lasi un cat asa la vedere fara nimica pe exterior,cu smecherii pe interior,sunt multe ce poti face
bineinteles ca asta nu o sa impiedice sa ti se fure,dar poate fi un ajutor in depistarea lor,identificarea lor,orice,nu e un efort in plus ca sa faci ceva acuma si tottusi sa stai linistit,mai pui aici niste poze,mai arati la vecini,asa mai pleaca si vb ca tu ai insemnati toti stupii si ramele,mai le taie din elan si la hoti,daca sunt de prin apropiere,ca doar se intreaba si apoi,cui sa le vindem???? :roll:
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde State » 29 Mar 2013, 00:00

ovidiu_78 scrie:poate cutiile le pot chitui,apoi vopsi,etc.....dar crezi ca e ca si la un atelier auto unde se schimba o masina complect?? :lol: aia sunt niste amarati care ii vand pe bani de tigari,apoi ce chit de lemn,sau vopsea,sau altele sa se complice

Cred ca incurci putin lucrurile. Este evident ca-i doare-n coada pe aia care ii fura. Nu acolo este problema . De ce i-ar interesa asa ceva , tinand cont ca a doua zi deja i-au livrat ?
Problema e la cei care ii cumpara. Eu sunt de parere(si mi-o asum) ca 99% din furturi , sunt facute la comanda.

Cine fura stupi pentru ca a doua zi sa mearga cu ei la targ ? Pai astia sunt ca oile , sa-i legi de gat si sa-i tii sub caruta la umbra ? :lol:

Bulangii care vor miloaga , ei insisi dau pontul. Este ceva in genul hotilor de haine sau electronice. Mergi cu ei in magazin , le arati exact ce vrei si a doua zi ti-l aduc la poarta.

Eu acum nu stiu cum sa zic sa fie bine...
Sa dezvaluim mai multe metode sau sa ne abtinem si sa actionam in tacere ? :roll:
State

Mesajde alin75 » 29 Mar 2013, 00:29

Şi eu sunt convins că furturie sunt la comandă. Nici un Firicel nu stă cu lada prin gradină că poate apare cineva doritor de albine....
Cred că marea problemă este seriozitatea noastră. Şi aici se poate transpune Miorita schimbandu-se doar mobilul - nu turma de oi ci numărul de cutii/familii.

Eu până să-mi cumpar primele familii nu aveam idee cam ce înseamnă această lume a albinăritului. Fiecare investeşte în fiecare cutie (indiferent că o construieşte singur/o cumpară) iar un Firicel vine şi-l privează de dreptul lui. Ce-i care le cumpară să se gandească că la un moment dat pot să fie şi ei în locul celor furaţi. Dumnezeu nu doarme .......

Acum eu doresc ştanţarea nu pentru a recupera ceva dacă sunt furat (am citit cred cam toate anunţurile de furturi şi forte puţini sunt cei care au rezolvat ceva) ci pentru a-l anunţa pe Firicel că am lăsat un semn şi dacă primeşte o "comandă" să-i comunice respectivului că a vazut nişte semne pe cutii ), mai "uit" şi o ramă pe un capac pe margine. Ca ideea incerc să-l descurajez atât cât pot...

Numai bine,
Alin
alin75

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE