Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Val de frig (Martie 2013)

Mesajde licap » 28 Mar 2013, 09:22

Nea Jenica , multumesc de mp , sa traiesti ...........si sa te bucuri de albine .
licap

Mesajde 7Rame » 28 Mar 2013, 09:32

Duminica, luni, marti in Oltenia avem temperatura de zbor.
Intre orele 11 si 16. Miercuri temperatura buna, insa ploua.
Sper la macar la 10 h de polen, mancarea incepand de duminica, sa fie timp pt aranjarea ei langa puiet. Pt ca de joi iarasi...repriza a 3-a, de prelungiri, cu frig, ploaie cine stie pana cand!!
Sper sa nu fie nevoie sa mai strangem.

Ce am ajuns.. in aprilie vanez vremea de parca as fi in ianuarie
Fişiere ataşate
Untitled.jpg
temperaturi maxime, atentie
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde aiudeanu » 28 Mar 2013, 10:32

7Rame scrie:Duminica, luni, marti in Oltenia avem temperatura de zbor.
Sper la macar la 10 h de polen, mancarea incepand de duminica, sa fie timp pt aranjarea ei langa puiet. Pt ca de joi iarasi...repriza a 3-a, de prelungiri, cu frig, ploaie cine stie pana cand!!

Cred ca asta va fi "vremea" obisnuita de aici inainte si ma refer la ani buni! Romania a intrat in zona de schimbari climatice majore, nu stiu cum si mai ales in cit timp se vor putea adapta albinutele la asa ceva! Ar trebui sa ne gindim cum le putem ajuta, regindind totul in functie de noul tip de "primavara", mult mai rece si cu variatii mari de temperatura! Eu ma gindesc sa merg spre Delon sau Alpin, am inceput sa citesc pe forum.
aiudeanu

Mesajde jenica67 » 28 Mar 2013, 10:56

Am auzit dintr-o sursa sigura, ca exista o prognoza americana, care spune ca in cca 20 de ani, in partea de sud a tarii pana carpati, vor fi temperaturi, cum sunt actualmente in Turcia. Asa ca nu e roz deloc.
jenica67

Mesajde dumi » 28 Mar 2013, 11:35

jenica67 scrie:Am auzit dintr-o sursa sigura, ca exista o prognoza americana, care spune ca in cca 20 de ani, in partea de sud a tarii pana carpati, vor fi temperaturi, cum sunt actualmente in Turcia. Asa ca nu e roz deloc.

Da exista un studiu, facut a nivel UE, privind Politiaca Agricola Comuna in care se prognozeaza vremea in UE pe o perioada de 50 ani (l-am gasit sub forma unei Dierctive UE pe itralegis, dar nu am notat numarul actului normativ si nici nu l-am mai gasit sa-l restudiez), acesta este motivul pentru care UE prin MADR aloca sume mari de bani bani pentru impaduriri, in 20 ani vremea in sudul Romaniei se va incalzi cu aprox 1,5 gr C si va deveni asemanatoare Greciei (se recomanda cresterea animalelor rezistente la seceta, plantarea de perdele e protectie pentru prevenirea desertificarii, cultivarea plantelor rezistente la seceta, irigarea prin exploatarea panzei de apa freatica va fi interzisa chiar daca se fac irigatii prin picurare, se vor iriga numai terenurile aflate in apropierea surselor de apa - astfel sa nu existe un consum mare de energie pentru transportul si distribuirea apei)
dumi

Mesajde Ioan Guist » 28 Mar 2013, 11:48

7Rame scrie:Duminica, luni, marti in Oltenia avem temperatura de zbor.

Temperaturile respective sunt la umbra.
In fapt, va fi mai mult timp de zbor.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Alexu » 28 Mar 2013, 11:53

jenica67 scrie:Am auzit dintr-o sursa sigura, ca exista o prognoza americana, care spune ca in cca 20 de ani, in partea de sud a tarii pana carpati, vor fi temperaturi, cum sunt actualmente in Turcia. Asa ca nu e roz deloc.

Eu am citit primavara trecuta un studiu facut de japonezi care spuneau ca temperaturile ridicate si secetele din ultimii ani nu au fost cauzate de incalzirea globala ci de ,, ciclul soarelui '' care pana-n 2012 inclusiv a fost la apogeu si ca din anul 2013 va incepe sa se raceasca ( nu am gasit exact acel articol dar am unele asemanatoare ,
http://www.romanialibera.ro/timpul-libe ... 52041.html , http://renne.ro/stiinta-tehnica/o-mini- ... 10-ani/234 )
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde stupul » 28 Mar 2013, 12:00

dumi scrie:

Da exista un studiu, facut a nivel UE, privind Politiaca Agricola Comuna in care se prognozeaza vremea in UE pe o perioada de 50 ani (l-am gasit sub forma unei Dierctive UE pe itralegis, dar nu am notat numarul actului normativ si nici nu l-am mai gasit sa-l restudiez), acesta este motivul pentru care UE prin MADR aloca sume mari de bani bani pentru impaduriri, in 20 ani vremea in sudul Romaniei se va incalzi cu aprox 1,5 gr C si va deveni asemanatoare Greciei (se recomanda cresterea animalelor rezistente la seceta, plantarea de perdele e protectie pentru prevenirea desertificarii, cultivarea plantelor rezistente la seceta, irigarea prin exploatarea panzei de apa freatica va fi interzisa chiar daca se fac irigatii prin picurare, se vor iriga numai terenurile aflate in apropierea surselor de apa - astfel sa nu existe un consum mare de energie pentru transportul si distribuirea apei)

Eu as recomanda interzicerea chemtrails. Ce recomanda UE ? Impaduriri? Unde sunt impaduririle ? Cine este impotriva noastra ? Cine joaca teatru pe scena politica?
Sau mai bine zis... mai este cineva corect in toata tarasenia aceasta ?
Atentie la paulownia!!!!!!!! Este mare consumatoare de apa si desertificatoare!!!!!!!!!!!
stupul

Mesajde ieddi » 28 Mar 2013, 12:26

As avea o intrebare pentru cei cu experienta mai mare, eu sunt mai tanar si nu am prins niciodata zapada in aceasta perioada a anului. Inainte de valul de ninsori si frig, rapita era undeva pe la 10 cm. E posibil ca aceasta vreme sa-i afecteze dezvoltarea, intr-o oarecare masura?

Va multumesc anticipat.
ieddi

Mesajde 7Rame » 28 Mar 2013, 12:54

ieddi scrie:As avea o intrebare pentru cei cu experienta mai mare, eu sunt mai tanar si nu am prins niciodata zapada in aceasta perioada a anului. Inainte de valul de ninsori si frig, rapita era undeva pe la 10 cm. E posibil ca aceasta vreme sa-i afecteze dezvoltarea, intr-o oarecare masura?

Va multumesc anticipat.

Nu, rapita este f rezistenta. Se planteaza din toamna, si "stie" sa treaca peste temperaturi scazute. La noi la sud va fi buna anul asta, are umiditate, a crescut bine, numai sa fie de soi bun. Apicultura, domnule, se face cu decizii si actiuni pe termen lung, dar si din aproape-in aproape, si aici ma refer la culesuri, si pastoral. Inainte de toate, dupa primavara asta, trebuie sa vedem cu ce mergem la rapita, sau daca mai e rentabil, financiar vorbind. (asta depinde, poti s-o ai langa vatra) rapita...iar mi-aduceti aminte de polen???..
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde stupul » 28 Mar 2013, 13:09

7Rame scrie:
Nu, rapita este f rezistenta. Se planteaza din toamna, si "stie" sa treaca peste temperaturi scazute. La noi la sud va fi buna anul asta, are umiditate, a crescut bine, numai sa fie de soi bun. Apicultura, domnule, se face cu decizii si actiuni pe termen lung, dar si din aproape-in aproape, si aici ma refer la culesuri, si pastoral. Inainte de toate, dupa primavara asta, trebuie sa vedem cu ce mergem la rapita, sau daca mai e rentabil, financiar vorbind. (asta depinde, poti s-o ai langa vatra) rapita...iar mi-aduceti aminte de polen???..

De aia-i merge asa bine lui Dan Margarit!? Rapita! Japita! Dar este oare modificata genetic? Ca daca este ... numai fraierii mai cumpara mierea . Ca... cei care au introdus si protejat plantele modificate genetic ... cu siguranta nu cumpara mierea cu polen modificat genetic.
stupul

Mesajde trantor » 28 Mar 2013, 13:29

"stupul"-e , daca te-a mancat sa bagi batul prin gard trebuie sa suporti si dulaii.
De la catelusul de mine :-care sunt modificarile genetice de care ai temere si care sunt riscurile consumarii de miere cu "polen modificat genetic ?" ?
Ma refer de riscurile la albine, ca cel putin anul asta nu prea cred ca va mai ramane si pentru borcane.
....
trantor

Mesajde trantor » 28 Mar 2013, 14:00

Vrem nu vrem, Ioan Guist are pe cineva acolo sus care-l iubeste!
Vazand ca deja trebuie sa faca umbra la stupi am pus mana pe telefon si mi-am sunt un coleg din Sibiu
- Ba, la voi nu-i zapada?
Nu, zice, a fost decat o fulguiala aici, probabil suntem blagosloviti de Dumnezeu ca de la Selimbar in colo e zapada de 1/2m in partea ailalta la fel, numai la noi e uscat si bine.

Eu ma gandesc cu groaza, si odata cu cresterea brusca a temperaturii pana se va topi zapada, care e deja de o palma tasata, mai ca le-as inchide urdinisul ....sau sa-l infund cu zapada ca sa le tai dorul de iesit afara. :)
....
trantor

Mesajde martanul » 28 Mar 2013, 14:04

vremea nu-i rea ,sa refacut lipsa de apa din sol dupa seceta din toamna ,daca mai tine asa cu ploi dar mai cald pana pe 15-20 aprilie ar fi super . o mica problema au cei care au vrut sa faca miere de la florile de gheata din ferestre.
un meserias stie ce este intr-un stup fara sa-l deschida ,un amator il deschide se uita si nu stie ce-i acolo !
martanul

Mesajde mirel » 28 Mar 2013, 14:13

ieri la craiova, 27 martie.....
Fişiere ataşate
WP_000580 (800 x 600).jpg
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde stupul » 28 Mar 2013, 15:46

trantor scrie:"stupul"-e , daca te-a mancat sa bagi batul prin gard trebuie sa suporti si dulaii.
De la catelusul de mine :-care sunt modificarile genetice de care ai temere si care sunt riscurile consumarii de miere cu "polen modificat genetic ?" ?
Ma refer de riscurile la albine, ca cel putin anul asta nu prea cred ca va mai ramane si pentru borcane.

Deh... crezi ca nu stiu cum sta treaba cu dulaii? Dar dulaii astia, dati naibii, tot trebe sa mance! Ca altfel dau ortul popii ( cuvant care le displace!).
Riscurile consumarii mierii modificate genetic? Tumori gigant!!!!!!!!
Vrei si altceva ?
stupul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR