7Rame scrie:Duminica, luni, marti in Oltenia avem temperatura de zbor.
Intre orele 11 si 16. Miercuri temperatura buna, insa ploua.
Sper la macar la 10 h de polen, mancarea incepand de duminica, sa fie timp pt aranjarea ei langa puiet. Pt ca de joi iarasi...repriza a 3-a, de prelungiri, cu frig, ploaie cine stie pana cand!!
Sper sa nu fie nevoie sa mai strangem.
Ce am ajuns.. in aprilie vanez vremea de parca as fi in ianuarie
jenica67 scrie:Am auzit dintr-o sursa sigura, ca exista o prognoza americana, care spune ca in cca 20 de ani, in partea de sud a tarii pana carpati, vor fi temperaturi, cum sunt actualmente in Turcia. Asa ca nu e roz deloc.
7Rame scrie:Duminica, luni, marti in Oltenia avem temperatura de zbor.
Intre orele 11 si 16. Miercuri temperatura buna, insa ploua.
Sper la macar la 10 h de polen, mancarea incepand de duminica, sa fie timp pt aranjarea ei langa puiet. Pt ca de joi iarasi...repriza a 3-a, de prelungiri, cu frig, ploaie cine stie pana cand!!
Sper sa nu fie nevoie sa mai strangem.
Ce am ajuns.. in aprilie vanez vremea de parca as fi in ianuarie
jenica67 scrie:Am auzit dintr-o sursa sigura, ca exista o prognoza americana, care spune ca in cca 20 de ani, in partea de sud a tarii pana carpati, vor fi temperaturi, cum sunt actualmente in Turcia. Asa ca nu e roz deloc.
dumi scrie:jenica67 scrie:Am auzit dintr-o sursa sigura, ca exista o prognoza americana, care spune ca in cca 20 de ani, in partea de sud a tarii pana carpati, vor fi temperaturi, cum sunt actualmente in Turcia. Asa ca nu e roz deloc.
Da exista un studiu, facut a nivel UE, privind Politiaca Agricola Comuna in care se prognozeaza vremea in UE pe o perioada de 50 ani (l-am gasit sub forma unei Dierctive UE pe itralegis, dar nu am notat numarul actului normativ si nici nu l-am mai gasit sa-l restudiez), acesta este motivul pentru care UE prin MADR aloca sume mari de bani bani pentru impaduriri, in 20 ani vremea in sudul Romaniei se va incalzi cu aprox 1,5 gr C si va deveni asemanatoare Greciei (se recomanda cresterea animalelor rezistente la seceta, plantarea de perdele e protectie pentru prevenirea desertificarii, cultivarea plantelor rezistente la seceta, irigarea prin exploatarea panzei de apa freatica va fi interzisa chiar daca se fac irigatii prin picurare, se vor iriga numai terenurile aflate in apropierea surselor de apa - astfel sa nu existe un consum mare de energie pentru transportul si distribuirea apei)
ieddi scrie:As avea o intrebare pentru cei cu experienta mai mare, eu sunt mai tanar si nu am prins niciodata zapada in aceasta perioada a anului. Inainte de valul de ninsori si frig, rapita era undeva pe la 10 cm. E posibil ca aceasta vreme sa-i afecteze dezvoltarea, intr-o oarecare masura?
Va multumesc anticipat.
7Rame scrie:
Nu, rapita este f rezistenta. Se planteaza din toamna, si "stie" sa treaca peste temperaturi scazute. La noi la sud va fi buna anul asta, are umiditate, a crescut bine, numai sa fie de soi bun. Apicultura, domnule, se face cu decizii si actiuni pe termen lung, dar si din aproape-in aproape, si aici ma refer la culesuri, si pastoral. Inainte de toate, dupa primavara asta, trebuie sa vedem cu ce mergem la rapita, sau daca mai e rentabil, financiar vorbind. (asta depinde, poti s-o ai langa vatra) rapita...iar mi-aduceti aminte de polen???..
trantor scrie:"stupul"-e , daca te-a mancat sa bagi batul prin gard trebuie sa suporti si dulaii.
De la catelusul de mine :-care sunt modificarile genetice de care ai temere si care sunt riscurile consumarii de miere cu "polen modificat genetic ?" ?
Ma refer de riscurile la albine, ca cel putin anul asta nu prea cred ca va mai ramane si pentru borcane.
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 43 vizitatori