Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Val de frig (Martie 2013)

Mesajde aiudeanu » 28 Mar 2013, 17:49

stupul scrie:
dumi scrie:
jenica67 scrie:Am auzit dintr-o sursa sigura, ca exista o prognoza americana, care spune ca in cca 20 de ani, in partea de sud a tarii pana carpati, vor fi temperaturi, cum sunt actualmente in Turcia. Asa ca nu e roz deloc.

Da exista un studiu, facut a nivel UE, privind Politiaca Agricola Comuna in care se prognozeaza vremea in UE pe o perioada de 50 ani (l-am gasit sub forma unei Dierctive UE pe itralegis, dar nu am notat numarul actului normativ si nici nu l-am mai gasit sa-l restudiez), acesta este motivul pentru care UE prin MADR aloca sume mari de bani bani pentru impaduriri, in 20 ani vremea in sudul Romaniei se va incalzi cu aprox 1,5 gr C si va deveni asemanatoare Greciei (se recomanda cresterea animalelor rezistente la seceta, plantarea de perdele e protectie pentru prevenirea desertificarii, cultivarea plantelor rezistente la seceta, irigarea prin exploatarea panzei de apa freatica va fi interzisa chiar daca se fac irigatii prin picurare, se vor iriga numai terenurile aflate in apropierea surselor de apa - astfel sa nu existe un consum mare de energie pentru transportul si distribuirea apei)

Eu as recomanda interzicerea chemtrails. Ce recomanda UE ? Impaduriri? Unde sunt impaduririle ? Cine este impotriva noastra ? Cine joaca teatru pe scena politica?
Sau mai bine zis... mai este cineva corect in toata tarasenia aceasta ?
Atentie la paulownia!!!!!!!! Este mare consumatoare de apa si desertificatoare!!!!!!!!!!!

Da, nu mai este nimeni corect, mai ales in clasa politica romaneasca, care e total imbecila, nu se mai gindeste decit la furtul zilei de azi, lasind grija zilei de maine pe umerii contribuabililor mai tineri sau mai batrini...
Daca nu s-ar fi facut plantari de salcim in urma cu ceva decenii, nu prea mai aveau unde merge culegatoarele noastre astazi! De ce naiba nu este sprijinita si impadurirea, nu doar defrisarea pe rupte..
In alta ordine de idei, eu mi-am luat liber si plec maine dimineata la Aiud sa le dau ajutor la bietele mele albinute, uneori 24 de ore conteaza mult, de aceea nu mai astept pina simbata, chiar daca poate va fi mai cald.
Va voi s[pune luni care a fost situatia, sper din tot sufletul ca nu prea rea, tineti-mi pumnii!
aiudeanu

Mesajde Trantorul@ » 28 Mar 2013, 21:21

martanul scrie:vremea nu-i rea ,sa refacut lipsa de apa din sol dupa seceta din toamna ,daca mai tine asa cu ploi dar mai cald pana pe 15-20 aprilie ar fi super . o mica problema au cei care au vrut sa faca miere de la florile de gheata din ferestre.

Daca taceai filozof ramaneai cu adevarat , sper ca albinele tale sa inceapa sa culeaga nectar si polen doar dupa 20 aprilie de acum inainte , ca sa vezi ce inseamna sa deschizi gura fara sa gandesti.
Trantorul@ - o zi banare
pentru jignirea unui alt membru al forunului
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde alt stupar » 28 Mar 2013, 22:17

Trantorul@, te-a deranjat Martanul cu ceva pe tine personal ?
Tu de ce il jignesti ?
Ai o ( 1 ) ora la dispozitie sa-i adresezi scuze pentru cele scrise, in caz contrar cautam la regulamentul forumului !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 28 Mar 2013, 22:23

Daca iarna ne-a pacalit pana aproape de aprilie,poate si vara ne va pacali pana-n octombrie!
Oricum,maine e ultima zi de iarna in tara, iar primavara vine prin vest.Spor al treaba, s-aveti ce lucra!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde martanul » 29 Mar 2013, 02:11

Trantorul@ scrie:
martanul scrie:vremea nu-i rea ,sa refacut lipsa de apa din sol dupa seceta din toamna ,daca mai tine asa cu ploi dar mai cald pana pe 15-20 aprilie ar fi super . o mica problema au cei care au vrut sa faca miere de la florile de gheata din ferestre.

Daca taceai filozof ramaneai cu adevarat , sper ca albinele tale sa inceapa sa culeaga nectar si polen doar dupa 20 aprilie de acum inainte , ca sa vezi ce inseamna sa deschizi gura fara sa gandesti.
Trantorul@ - o zi banare
pentru jignirea unui alt membru al forunului

domnule coleg trantor nu sunt de acord cu banarea dumneavoastra.cat despre filosofie atunci hai sa filosofam. de ce am spus ca vremea nu-i rea?pentru ca eu am o vedere de ansamblu al unui an apicol ,de ce am spus ca vremea nu-i rea si daca tine pana in 15 aprilie cu ploi este ok.?pentru ca perioada de insamantare a florii soarelui in zona noastra este aprox. 5-15 aprilie si daca se insamanteaza in acest interval inflorirea se suprapune peste cea a teiului.daca tarani nu pot sa intervina cu utilajele pentru insamantarea florii soarelui prindem 2 culesurii ,tei si floare.acum eu am sa deschid gura mai rar ,dar daca vrei lectii de stuparit la vara poate ma gasesti catre copii soarelui ,eu sunt ultimul pe dreapta!
un meserias stie ce este intr-un stup fara sa-l deschida ,un amator il deschide se uita si nu stie ce-i acolo !
martanul

Mesajde valentin » 29 Mar 2013, 06:32

teoria ta ar fi buna dar in realitate ,floarea care nu este pusa la timpu ei nu mai da nectar sa nu mai vorbim de perioada de seceta ce predomina in timpu verii
valentin

Mesajde bostina constantin » 29 Mar 2013, 13:28

Aseara ora 18, zero grade langa stupi, le-am spionat prin folie, folia putin aburita , ele vesele dadeau tata la prunci ;) [cina] :lol:

Azi dimineata minus 1 grad [ora 7], isi faceau planul pt sambata-dumineca, care sa atace salcia si care sa ingrijasca de pui :shock:
Sanatate sa aveti :)
bostina constantin

Mesajde clabescu.marius » 29 Mar 2013, 14:11

Se pare ca se duce speranta de a vedea albinutele afara zilele care urmeaza deorece sa dat o informare meteorologica de ploi in acest weekend asa ca ne uitam si speram :?
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Mesajde adrian.vintila » 29 Mar 2013, 14:47

bostina constantin scrie:Aseara ora 18, zero grade langa stupi, le-am spionat prin folie, folia putin aburita , ele vesele dadeau tata la prunci ;) [cina] :lol:

Azi dimineata minus 1 grad [ora 7], isi faceau planul pt sambata-dumineca, care sa atace salcia si care sa ingrijasca de pui :shock:

Ati vazut salcie inflorita? Eu nu am vazut inca.
adrian.vintila

Mesajde Mircea_63 » 29 Mar 2013, 14:52

N-am vazut, dar si eu le-am auzit pe ale mele discutand... ;) Cred ca ale mele sunt rude cu ale lui Costica! :lol:
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde bostina constantin » 29 Mar 2013, 14:57

Da Andrei, am in curte, nu este chiar la maturitate, dar daca sunt 2 zile caduroase aia ie ;)
Cand ajung acasa pun o poza, daca ma lasa juniorii [nepotii] la clape :lol:
bostina constantin

Mesajde Mircea_63 » 29 Mar 2013, 15:58

Ma pot lauda ca la ora asta, am activitate intensa la urdinisul fiecarui stup. :D
Mircea_63

Mesajde trantor » 29 Mar 2013, 16:04

Tu! Dai cu matura, ventilezi , ce faci mai exact? :)

La noi a inceput din nou sa ninga. :mrgreen:
....
trantor

Mesajde Mircea_63 » 29 Mar 2013, 16:24

Trantor neincrezator, posesor de ac! :mrgreen: Uite si poza!
Fişiere ataşate
rsz_fotografie0402.jpg
Mircea_63

Mesajde ionut vlv » 29 Mar 2013, 16:54

la mine a nins astazi toata ziua si maxima a fost de 3 grade
acum ca tot vine pastele catolic...
În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde cristi_vidican » 29 Mar 2013, 17:11

Am reușit azi să-i văd pe toți. Toată lumea trăiește și m-am liniștit (de pretutindeni au apărut vești despre mortalități). Nu mai știam ce am în cuiburi exact de o lună.
Foarte puțini au necesitat ceva sirop, dar nu era o situație disperată, decât la 2-3, care nu mai duceau mult dacă nu interveneam.
Marjoritatea au consumat foarte puțin în luna aceasta.
Puiet căpăcit, de la ultimul aport de polen. Puiet alb n-am văzut, ce-i drept nici nu am fost insistent. M-a interesat mai mult să mă asigur că au hrană.
Am văzut și ouă. Probabil că le era rușine că vine Paștele catolic și ele n-au ouă să ciocnească :lol:
Populația în stupi e mai multă ca la sfârșitul lui februarie.
În 3-4 ore de zbor au apucat să aducă ceva polen violet, ce-i drept grăuncioarele erau foarte mici. Dar m-am bucurat că pe vremea asta au mai găsit așa ceva.

Aceeași concluzie: mai bine asigurăm ceva mai multe rezerve din toamnă ca acum să stăm liniștiți.
Niciodată nu știm ce primăvară prindem și ne prin bine rezervele acumulate în august-septembrie.
A se revedea ce face Dan Mărgărit cu acele găleți când completează.
Cine e zgârcit în toamnă acum e plin de frică.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR