Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: familie fara matca

Mesajde paul » 21 Sep 2011, 14:15

bogdannn scrie:sunt matci cu calitati deosebite gen Buckfast, imperecheate controlat pe insule virgine, automat costurile sunt mai mari

la noi in tara din ce am vazut pe anunturiapicole pretul mediu al reginelor variaza intre 40-55 lei in functie de producator

Preturile de la noi le stiu ,nu cred ca Buckfast sa coste atat (de fapt sunt sigur).Cred ca tu te referi mai degraba la rasa de albine caucaziana,dezvoltata si pastrata in stare pura :?: :?: :?: defrancezi,care fac imperecherile controlat, pe nu stiu ce insula.Cu toate acestea am inteles ca pretul unei asemenea matcute nu depaseste 50-60 E.Andrei Calinescu ar putea sti mai multe!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Re: familie fara matca

Mesajde liviu1965 » 22 Sep 2011, 20:35

Ca de la un incepator la altul:
nu dati banii pe ... selectionate, dati banii pe .... " maidaneze"
Serios acum , ca incepator sunt sanse mari sa nu reusesti 100% . Cand pierzi o matca valoroasa.... indiferent cati bani ai....., nu prea iti cade bine.
Cand era sezonul de marcat matcile am urmarit interesat si curios in acelasi timp topicurile...... concluzia la care am ajuns..... experimente pe trantori, saracii de ei.... , cati au murit si eu tot nu pot marca o matca care sa si sa traiasca dupa aia.....A , inclusiv metaoda lui IGI.....
Concluzia..... stati cu matci de salvare, de...... pana va invatati. Dupa aia..... stii , eu am matca de ....Honolulu ........ si e super, si..... dupa aia imi dati si mie vreo doua - trei.
liviu1965

Anterior

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR