Prima pagină APICULTURA GENERALA CRESTEREA MATCILOR

Discutii despre diferite metode de crestere a matcilor in stupina , imperecherea matcilor , transport si introducere in noile familii de albine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cutia nicot

Mesajde State » 26 Mar 2013, 00:45

VL01HHH scrie:....... tot felul de anagramati ; ori eu vin din alt mediu..........

Se vede . :shock:
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde vasilefi » 26 Mar 2013, 09:54

State scrie:
VL01HHH scrie:....... tot felul de anagramati ; ori eu vin din alt mediu..........

Se vede . :shock:

daca nu-l ajuti e asa cum zice el...

pt. VL01HHH... se spune "agramati" (care face greseli elementare de gramatica)
cuvantul "anagramati" nu exista, doar "a anagrama" ce inseamna cu totul altceva (a schimba ordinea literelor unui cuvant pentru a obtine alt cuvant)

daca lasi la o parte agramatii gasesti si informatii utile de la oameni binevoitori...
vasilefi

Mesajde octav88 » 26 Mar 2013, 13:03

italianu scrie:poate ,de multe ori ,e mai bine sa umble cu golanii decit cu cei alesi pe ,,sprinceana",stii consangvinizarea. ;)

ps prin ,,albine salbatice",ce intelegi? roite si devenite salbatice?

Nu stiu daca sunt roite si devenite salbatice... traiesc in scorburi. Daca acum se descurca pe cont propriu eu zic ca sunt salbatice

Pentru cei care se simt luati la mishto am si eu o intrebare directa si personala: de ce trebuie sa va scrieti problemele personale la mine in topic? are legatura cu ceva din tehnologia cresterii matcilor cu cutia nicot? Vreti ceva sa transmiteti foarte bine... cine va opreste sa scrieti intr-un topic intitulat de dumneavoastra si pentru problemele dumneavoastra
octav88

Mesajde italianu » 26 Mar 2013, 13:44

stai o tzira ,daca o iesit din stup,is salbaticite ,da' fac parte din alea domesticite,si cred ca,cu alea salbatice nu se imperecheaza
Intelepciunea vine (o)data cu virsta,...dar nu la toti!
italianu

Mesajde octav88 » 26 Mar 2013, 15:48

Pai sunt la fel... ca aspect...buletin nu au sa le legitimez
octav88

Mesajde gabi_bujor » 26 Mar 2013, 17:02

Salut Octav
Am si eu o intrebare la tine, legat de cutia Nicot.Eu nu am folosit asa ceva, dar aveam de gand sa cumpar.
Am mai incercat transvazare manuala, cu diferite scule , cu procentaj de acceptare de 50-60%, si asta prin iunie.
Te-as ruga sa-mi spui daca ai observat un procentaj de acceptare mai mare prin folosirea cutiei.
E clar ca si calitatea starterului e f importanta dar eu ma refer la un procent mediu de acceptare cu Nicot.
Daca ar putea sa vorbeasca si albinele despre noi... Ce ar mai fi la gura lor...
gabi_bujor

Mesajde octav88 » 26 Mar 2013, 18:56

Eunu am reusit sa scot regine cu nicot nici macar una... citit ce am scris la inceputul acestui topic. Depinde foarte mult de ce vreti sa scoateti regine vindeti? sau doar pentru consum propriu?
octav88

Mesajde gabi_bujor » 26 Mar 2013, 19:40

Nicidecum de vanzare .Pentru mine 25-30 bucati.Cu transvazarea merge greu din cauza acceptarii slabe
si cred ca nu am eu "mana" pentru asa ceva.De aceea ma interesa Nicot ul.
Daca ar putea sa vorbeasca si albinele despre noi... Ce ar mai fi la gura lor...
gabi_bujor

Mesajde italianu » 26 Mar 2013, 21:16

da gabi n-ai mina ,si daca-i stii cit e de usor....... ;)
italianu

Mesajde octav88 » 26 Mar 2013, 22:57

E usor pana prinzi care e spilul apoi merge ca pe roate.
octav88

Mesajde gabi_bujor » 26 Mar 2013, 23:06

E clar. E posibil ca eu gresesc undeva.Cel mai mult mi-au reusit 6 din 10, dar, din astea imperecheate numai 2.
Ma gandeam ca la Nicot creste sansa sa pot obtine 15-20 intr-o serie. Ce ziceti? E posibil?
gabi_bujor

Mesajde italianu » 26 Mar 2013, 23:15

du-te la ,,cresterea matcilor” ,acolo la inceput am explicat cum fac,starte.s.a.m.d.
italianu

Mesajde kamy » 28 Mar 2013, 07:52

gabi_bujor scrie:Nicidecum de vanzare .Pentru mine 25-30 bucati.Cu transvazarea merge greu din cauza acceptarii slabe
si cred ca nu am eu "mana" pentru asa ceva.De aceea ma interesa Nicot ul.

Gabi la 50-60 % acceptare nu-i baiu de la mana,incearca sa dai cu capu in ceva tare pana-ti iese din cap ca ,,nu ai mana"!!
kamy

Mesajde gabi_bujor » 29 Mar 2013, 15:50

kamy scrie:Gabi la 50-60 % acceptare nu-i baiu de la mana,incearca sa dai cu capu in ceva tare pana-ti iese din cap ca ,,nu ai mana"!!

E posibil sa fie foarte adevarat asta, apreciez mult gandirea pozitiva, :lol:
in ceea ce priveste Nicotul, care ar fi cauzele (greselile) care ar face ca o cupula cu larva acceptata initial, sa nu mai fie luata in crestere da catre finisor si abandonata? Asa cum zici tu procentul de luare in crestere initial de 50-60% nu e chiar atat de rau daca s-ar pastra si la matci (macar eclozionate, nu si imperecheate).
gabi_bujor

Mesajde gabi_bujor » 29 Mar 2013, 18:30

italianu scrie:du-te la ,,cresterea matcilor” ,acolo la inceput am explicat cum fac,starte.s.a.m.d.

am studiat si asta, multumesc.Botcile acceptate din cele trei rame portbotci la cate fam finisor le repartizati?
si mai ales, finisarea o faceti obligatoriu in prezenta puietului mic ?
multumesc
gabi_bujor

Mesajde italianu » 29 Mar 2013, 21:51

15 botci /familia finisoare(care ptr mine sint ramele cu puietul cu care-mi voi face roiurile),sau poti alege orice alta metoda descrisa in forum(in magazie cu gratie haneman) etc.
italianu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CRESTEREA MATCILOR