Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

MYTHBUSTERS

Mesajde trantor » 29 Mar 2013, 22:44

Propun un nou subiect despre confirmarea sau infirmarea cu argumente a unor mituri despre albine.
In "Viata albinelor" scrisa de M. Maeterlinck care citeaza cateva experiente facute de Georges de LAYENS, ce a declarat in urma experientelor. ....." , caci nu veti vedea niciodata o albina culegand sau amestecand polenuri de culori sau de specii diferite."

As dori venirea cu argumente CONFIRM sau INFIRM pana cand un moderator pune rezultatul MIT CONFIRMAT sau MIT INFIRMAT. Din acel moment si numai atunci, se poate trece la alt mit despre albine, trantori sau matci si nu se mai poate discuta depre cele vechi decat pe alte topicuri

INFIRM
SI vin cu o poza facuta in 04 Aprilie 2010.
....
trantor

Re: MYTHBUSTERS

Mesajde ovidiu_78 » 30 Mar 2013, 00:55

Chiar azi m-am gandit si eu sa deschid exact topicul asta,sunt socat :o
Dar eu ma gandeam ca toate myturile astea trebuie sustinute nu numai cu poze,sau sa faca cineva pe arbitrii,nu,in unele cazuri trebuie filme,teste,alt fel de dovezi
Am sa urmaresc acest topic sa vedem ce si cum :lol:
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde proapis13 » 30 Mar 2013, 09:25

Fotografia nu e concludenta dupa parerea mea
Este o albina asezata pe o inflorescenta probabil pt a se ,,alimenta'' cu combustibil
Posibil ca pe picioruse sa aiba ghemotoace de propolis :!: dupa culoare

In alta ordine de idei se scrie despre albine ca in aceeasi celula bat numai polen monoflor
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde ovidiu_78 » 30 Mar 2013, 13:26

nici macar din poza asta nu rezulta acest lucru,desi se pot vedea doua culori diferite de polen,dar pe piciorusul ei,numai o culoare,pacat ca nu se vad amandoua :roll:
Fişiere ataşate
uite.jpg
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde balasbebe » 31 Mar 2013, 06:48

Cel mai usor se poate observa polenul monoflor in colectoarele de polen. La anumite ore aduna o anumita culoare de la plante. Totusi cand infloreste stejarul zile intregi albinele culeg doar polen de aceeasi culoare. La fel se intampla cand infloreste paducelul. La papadie aduna polen doar pana la 12, 13 dupa care aduna de la pomii fructiferi.
balasbebe

Mesajde trantor » 31 Mar 2013, 16:46

ABC Apicol II pag. 150 "...Apoi albina isi ia zborul trecand la alta floare, obisnuit de aceeasi specie. Cand albinele gasesc putin polen in camp, amesteca in cosulete polen de la mai multe plante."
Mie unul mi se pare mai plauzibila explicatia asta , decat sa spui "niciodata" ca in prima postare, citat ce m-a facut sa caut prin poze si sa deschid topicul.
....
trantor

Mesajde trantor » 03 Apr 2013, 09:42

ovidiu_78 scrie:Chiar azi m-am gandit si eu sa deschid exact topicul asta,sunt socat :o
Dar eu ma gandeam ca toate myturile astea trebuie sustinute nu numai cu poze,sau sa faca cineva pe arbitrii,nu,in unele cazuri trebuie filme,teste,alt fel de dovezi
Am sa urmaresc acest topic sa vedem ce si cum :lol:

Ovidiu, te rog sa continui cu ideea ta pentru ca e clar ca a mea ( nu neaparat ideea ci atitudinea) a fost gresita.
Multumesc!
....
trantor

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR