Bambucha scrie:cristi arad scrie:este poate ultima perioada a iernii in care trebuie avut grija ca stupul sa nu ramana fara mancare; exista mult puiet la aceasta data (eu in unii stupi am si albina tanara) dat fiind iarna blanda, dar daca stupul ramane fara hranava pieri de foame (consumul fiind mare), puietul fiind numeros.
Daca o familie pe 7-8 rame a intrat cu cca 18-20 kg miere in iarna (1 dec), cata mancare era in lada la 1 martie? dar acum la 1 aprilie?
Hai sa-ti spun si eu cam cata mancare mai am in familiile alea care au intrat la iernat cu 20 kg de miere , la 1 martie mai aveam 9 - 10 kg si in 2 aprilie mai aveam max 1 kg si am gasit si cu jumatate de kg plus ca au mai primit intre 2 - 3 kg stimulare ( 500 gr miere si restul sirop 4:1 , 3:1, 2:1, si nu este vorba de 1 , 2 familii , si au iernat exlusiv pe miere 100%.
Este 3 aprilie si in stupi au intrat de afara max 200 g de nectar inainte de gerul din martie si din 10 martie am avut 2 zile cu ceva zbor si polen subtire, si nu stiu cand o sa mai intre urmatorul , pentru ca la ce prognoza sa anuntat in aprilie si mai numai ploi , probabil la sfarsit de iunie la poliflora

, asa ca degeaba am albine in ei ca trebuie sa le furajez tot eu inca 3 luni ???