Prima pagină APICULTURA GENERALA HRANIREA ARTIFICIALA

Discutii despre hranirea familiilor de albine cu diferite produse artificiale sau miere , perioade de hranire , retete de preparare .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: atentie la mancarea din stupi

Mesajde proapis13 » 30 Mar 2013, 09:31

osho scrie:Azi am fost si eu pe la asociatie si am luat un amestec de uleiuri volatile care inlocueste protofilul si este si surventionat .am bagat un pic dd sirop la 3 familii pe care le am si in oradea maine sper sa pot da si la restu ;)

Poti sa detaliezi te rog,ar fi in interesul tuturor apicultorilor...sa stii ca nu se considera reclama????
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristi_vidican » 30 Mar 2013, 13:02

osho scrie:Azi am fost si eu pe la asociatie si am luat un amestec de uleiuri volatile care inlocueste protofilul si este si surventionat .am bagat un pic dd sirop la 3 familii pe care le am si in oradea maine sper sa pot da si la restu ;)

L-am văzut și eu, dar nu l-am băgat în nici o seamă. Să ne zici ce concluzii ai tras. Poate faci o comparație cu cei la care le dai și la cel la care nu le dai.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ovidiu_78 » 30 Mar 2013, 13:29

nua stiu unde trebuia sa pun poza asta,la ce topic... :roll: dar vroiam sa intreb ce rost are acea plasa???

daca e un topic mai bun pt asta,rog sa fie mutata postare
multumesc
Fişiere ataşate
poza.jpg
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde Florin Dobre » 30 Mar 2013, 13:33

antizburatoare...cred :!:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde redoo » 30 Mar 2013, 16:02

saptamana asta a fost de iarna....sambata trecuta aveam intr-un roisor pe 4 rame puiet pe cele doua centrale cu ceva miere in partea din spate iar pe cele doua laterale fetele neexpuse ghemului trei sferturi pline de miere. credeti ca mai au ceva mancare pana saptamana viitoare cand reusesc sa ajung la ele?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde osho » 30 Mar 2013, 18:59

in legatura cu (polioel 4 ) aseara am dat la 3 fam. cate 200 g si azi chiar daca era frig albinele parca aveau chef de curatenie ceva mai harnice as zice eu.azi am dat si la ceilalti .eu as crede ca e mai bun decat protofilul cumparat pt sunt uleiuri axtrase din plante
osho

Mesajde osho » 30 Mar 2013, 19:07

produsul contine.. ulei de anason.. ulei de pelinita..ulei oregano..ulei de lavanda..tween...din fiecare ulei cate 20g pt 100g produs finit..
si se pune cate 6 picaturi la 1 l de sirop
osho

Mesajde osho » 30 Mar 2013, 19:11

L-am văzut și eu, dar nu l-am băgat în nici o seamă. Să ne zici ce concluzii ai tras. Poate faci o comparație cu cei la care le dai și la cel la care nu le dai.[/quote]
buna Cristi despre produs sa discutat cand a fost intalnirea facuta de asociatie si atunci sa discutat despre produs
osho

Mesajde cristi_vidican » 30 Mar 2013, 19:21

osho scrie:L-am văzut și eu, dar nu l-am băgat în nici o seamă. Să ne zici ce concluzii ai tras. Poate faci o comparație cu cei la care le dai și la cel la care nu le dai.

buna Cristi despre produs sa discutat cand a fost intalnirea facuta de asociatie si atunci sa discutat despre produs[/quote]
N-am apucat să merg la întâlnire. Sper să fie ceva bun, nu doar ceva comercial, ca cineva să-și vândă produsul. Dacă e bun îl vom mai vedea pe piață, dacă nu, va lăsa locul altuia.
Cum stai cu albinele? Mai toată lumea se plânge de mâncare puțină în stupi, adică sunt unii care au stupii goi de rezerve, asta în contextul săptămânii ce vine, care nu e prea bună.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde murarudumitru » 30 Mar 2013, 19:26

Ce ziceti deasa hranire
Fişiere ataşate
484005_167602900062737_742526723_n.jpg
murarudumitru

Mesajde osho » 30 Mar 2013, 19:35

N-am apucat să merg la întâlnire. Sper să fie ceva bun, nu doar
ceva comercial, ca cineva să-și vândă produsul. Dacă e bun îl vom mai vedea pe piață, dacă nu, va lăsa locul altuia.
Cum stai cu albinele? Mai toată lumea se plânge de mâncare puțină în stupi, adică sunt unii care au stupii goi de rezerve, asta în contextul săptămânii ce vine, care nu e prea bună.[/quote]
eu as zice ca mai este si in cuib si pe lateral mnim 5kg acum sper sa nu mai fie frig
osho

Mesajde jenica67 » 30 Mar 2013, 19:51

redoo, dupa cum spui tu, ar trebui sa ai peste 3 kg de miere. Eu cred ca ai suficienta, pana saptamana viitoare. Albinele cand este cald ca astazi de exemplu, isi aduc mierea in cuib, in apropierea puietului.
La mine azi dimineata a picurat si a fost inourat, fetitele erau afara toate, nu au avut treaba. Dupa 12, soare pana pe la 17, au adus polen in prostie, ziceai ca este cules. Activitate foarte intensa. Le-am dat la fiecare familie/roi 500 ml sirop 2:1. Cel dat acum 10 zile, era lins pana la fund.
jenica67

Mesajde murarudumitru » 30 Mar 2013, 20:05

Si la mine la gottlob azi am avut zbor,cules toata ziua ,mam uitat la unu jumate turta au papat restu nu am vrut sai mai deranjez
murarudumitru

Mesajde Bambucha » 02 Apr 2013, 16:36

cristi_vidican scrie:
Bambucha scrie:Daca o familie pe 7-8 rame a intrat cu cca 18-20 kg miere in iarna (1 dec), cata mancare era in lada la 1 martie? dar acum la 1 aprilie?

În cazul meu, o rezervă ceva spre 20 de kg, la un stup iernat pe cuib 1/1, în care a avut 9 rame aproape pline.
La 1 martie avea mâncată aproape jumătate din mierea de pe ramele pe care iernase, adică de pe 7.
Acum mai are 1/3 din miere pe acele rame și pe 2 laterale (pline) de care nu s-a prea atins.
Matca BK 2012.
L-am urmărit mai îndeaproape și am fost foarte mulțumit de consum. Ce-i drept l-am și ajutat la început de septembrie cu sirop (10-12 kg)

Un BK consuma ceva mai mult pe iarna, deoarece ghemul este mai generos, daca rezervele mai sunt si combinate atunci consumul creste. Eu ma raportam la o familie de ograda lasata integral pe miere, la mine o familie buna a consumat circa 30 % din rezervele lasate pana la 1 martie, si alte 20 % pana la 1 aprilie (in cifre ar fi 8-10 kg). Ma astept ca si in aprilie pe curba ascendenta sa mai dispara circa 30 % cu tot aportul de nectar venit din afara. Asta imi spune ca familia e cu "muschii umflati" la maxim pentru luna mai. Mai ramane sa ne ajute si vremea!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Trantorul@ » 03 Apr 2013, 23:10

Bambucha scrie:
cristi arad scrie:este poate ultima perioada a iernii in care trebuie avut grija ca stupul sa nu ramana fara mancare; exista mult puiet la aceasta data (eu in unii stupi am si albina tanara) dat fiind iarna blanda, dar daca stupul ramane fara hranava pieri de foame (consumul fiind mare), puietul fiind numeros.

Daca o familie pe 7-8 rame a intrat cu cca 18-20 kg miere in iarna (1 dec), cata mancare era in lada la 1 martie? dar acum la 1 aprilie?

Hai sa-ti spun si eu cam cata mancare mai am in familiile alea care au intrat la iernat cu 20 kg de miere , la 1 martie mai aveam 9 - 10 kg si in 2 aprilie mai aveam max 1 kg si am gasit si cu jumatate de kg plus ca au mai primit intre 2 - 3 kg stimulare ( 500 gr miere si restul sirop 4:1 , 3:1, 2:1, si nu este vorba de 1 , 2 familii , si au iernat exlusiv pe miere 100%.
Este 3 aprilie si in stupi au intrat de afara max 200 g de nectar inainte de gerul din martie si din 10 martie am avut 2 zile cu ceva zbor si polen subtire, si nu stiu cand o sa mai intre urmatorul , pentru ca la ce prognoza sa anuntat in aprilie si mai numai ploi , probabil la sfarsit de iunie la poliflora :( , asa ca degeaba am albine in ei ca trebuie sa le furajez tot eu inca 3 luni ???
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde Bambucha » 06 Apr 2013, 20:58

Imi este greu sa-mi imaginez ca la o carpatina normala cantarul sa scada 20 de kg (miere) in perioada 1 dec - 1 aprilie in conditiile unei ierni medii usoare. Poate nu ati estimat bine rezervele. sau poate ati avut curenti de aer reci in ei, sau alte cauze, care au dus la asemenea consum exagerat! Decembrie si ianuarie au fost luni cu max 2-3 kg consum. Ati avut cantar la ei?
Buy E.U.
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la HRANIREA ARTIFICIALA