broodness scrie:Ok, am inteles ...dl Daniel spune ca 6 rame la prun....sa zicem ca acum avem 5 rame din care 3 rame puiet(1 necapacit si 2 capacit)...cand eclozioneaza acesta din urma linistit putem largii cu 1 rama si sigur intram cu 6 rame de albine in prun anul asta ca vorbim de prezent.
Arhivistu scrie:Dupa vremea care a fost nu cred ca au prea multi dintre noi 3 rame cu puiet compact....exista puiet si pe 4 rame, am vz azi,dar cam de o palma pe rama,sau mai putin.
broodness scrie:Eu asa am la ora asta dl Proapis,pentru ca am egalizat tot pe 5 rame....incerc un experiment in acest an si vreau sa vad cum merge.Daca nu credeti sunteti poftit cand doriti sa vedeti,n-am nimic de ascuns si hai sa nu ne contram,am intrebat daca se poate si hai sa incercam sa dam raspunsuri.De exp dvs cate rame de albina aveti la ora asta?
broodness scrie:Eu asa am la ora asta dl Proapis,pentru ca am egalizat tot pe 5 rame....incerc un experiment in acest an si vreau sa vad cum merge.Daca nu credeti sunteti poftit cand doriti sa vedeti,n-am nimic de ascuns si hai sa nu ne contram,am intrebat daca se poate si hai sa incercam sa dam raspunsuri.De exp dvs cate rame de albina aveti la ora asta?
alt stupar scrie:nu stiu cat de onest fata de noi insine este sa scriem pe forum situatii care au mai putina legatura cu realitatea si mai mult miros de cum am vrea noi sa fie realitatea...
Intamplator, locuiesc intr-o zona in care valul de frig ce tocmai a trecut ( sper !) a fost destul de bland fata de alte regiuni din tara.
Si totusi... astazi nu am intalnit in stupi puiet larvar. Puiet inchis si oua da, insa niciunde puiet necapacit. Asadar, o concluzie de bun-simt ( zic eu ) ar fi ca daca aici, unde cu toata vremea aiurea care a fost totusi nu am avut termometre cu minus in timpul zilei iar situatia este care este... in alte parti de unde puiet necapacit ?
ves.lucian.zabrani scrie:m-am uitat in 14 stupi astazi !!! la fel si la mine , puiet doar capacit si oua !!!
puiet larvar ioc !!!
vom avea zilele astea si larvar !!!
azi carau polen grupa mare !!!
si tare m-am bucurat !!!![]()
![]()
7Rame scrie:....uni aveti detalii, daca ne ajuta vremea in SV
alt stupar scrie:Si totusi... astazi nu am intalnit in stupi puiet larvar. Puiet inchis si oua da, insa niciunde puiet necapacit. Asadar, o concluzie de bun-simt ( zic eu ) ar fi ca daca aici, unde cu toata vremea aiurea care a fost totusi nu am avut termometre cu minus in timpul zilei iar situatia este care este... in alte parti de unde puiet necapacit ?
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori